Iskun pojat beach-kiertueella!

13.8.2018

Late ja Oskari pelasivat Iskun pioneereina junnujen beach volleyn kesäkiertuetta, tuloksena SM-lopputurnauksen neljäs tila!

Palloilusalien ollessa pimeänä Lentopalloliitto järjesti kesällä 2018 beachvolleyn SM-kiertueen juniorilentopalloilijoille. U14 poikien sarjaan osallistuivat 2005 ja myöhemmin syntyneet, mukana Iskun pari Bär/Sarajärvi. Ohjattua lentopalloilua molemmilla jo useampi vuosi takana.

Mukaan ensimmäiseen Jyväskylän turnaukseen kesäkuussa lähdettiin avoimin mielin parin harjoituksen jälkeen. Sarajärven Juhon rakentama pelitapa ei ollut ehkä vielä selkäytimeen asti parille iskostunut... säännöt ja taktiikat beachvolleyssä eroavat sisäpalloilusta jonkun verran mutta luotettiin siihen että tekemällä oppii. 
Laten ja Oskarin sijoitus oli kuudes ja pelaaminen hauskaa joten uusi suunnitelma oli kiertää lisää turnauksia ja kerätä pisteet jotka oikeuttavat kauden huipentavaan SM-lopputurnaukseen. Toteutus oli Tampereen turnaus sija 5. ja Kouvola 4. Kutsu Jyväskylän finaaliin saatiin 5. korkeimmilla pinnoilla.

Kuuden eniten pisteitä osaturnauksista keränneen parin finaaliturnaus 11.8. aloitettiin kauden aiemmissa turnauksissa edellä ollutta Heikkiniemi/Tammi paria vastaan rohkeasti ja 2-0 (21-11,24-22) voitto tuli vaikka toinen erä olikin tiukka taisto.
Toinen peli kauden ykkösparia Salminen/Marttila toi tappion 2-0 (21-16,24-22) vastustaja oli parempi, numerot komeat meidän kannalta. ( pari voitti SM-kullan)
Toki vastustajalla oli kannustusjoukoissa Berliinistä palannut Noora-Lotta Neziri joten ehkä olimme alakynnessä urheilullisesti silläkin puolella?
Neljän parhaan joukkoon pääsystä pelattiin Niemi/Hynynen paria vastaan ja pitkien pallorallien ottelusta voitto 2-0 (21-10,21-11).
Välierään yhteistyöseura VaLePan paria Tuomisto/Kortesuo vastaan ei lähdetty YYA-hengessä. Ensimmäinen erä taisteltiin hienosti ja vasta erän lopussa naapuritaistelijat tekivät pienen piste-eron. Toisessa erässä Topi ja Tuomo olivat Iskulaisia selvästi parempia ja menivät loppuotteluun 2-0 (21-18,21-6) (ja ottivat siellä hopean), meille pronssipeli.

Finaali pelattiin kaksipäiväisenä, tankkauksen ja levon jälkeen sunnuntaina kohdattiin pronssiottelussa tuttu pari Virroilta: Ristiniemi/Niemi. Ennakkoasetelma peliin: meille voittajakerroin 4, heille 1,4. Ykköserä eteni vastustajan hallinnassa, varmaa ja varovaista pallorallittelua. Toiseen erään Late ja Oskari saivat hyvän alun ja hieman rohkeammat hyökkäysratkaisut onnistuivat, valmentaja Juho järjesteli myös puolustuksen erätauolla uudelleen ja erä tuli kotiin. Kolmas erä oli huimaa taistelua puolin ja toisin, hyviä ja huonoja hetkiä tuli molemmille pareille ja peli oli katkolla kummallekin joukkueelle, 15 pisteeseen periaatteessa päättyvä kolmas erä venyi pisteisiin 21-19 ennen kuin vaadittu kahden pisteen ero joukkueiden välille saatiin, virtolaisille 2-1 (21-14,14-21,21-19).
Runsaslukuinen ja aika-ajoin kalpea virtolaiskannattajien joukko saatiin näin ilman vieraan kaupungin Sote-palveluja kotimatkalle pronssipoikiensa kanssa, Paavo R. ja Lauri N. olivat koko kesän turnauksien kärkipareja joten mitali ehdottomasti ansaittu!

Mitä jäi käteen finaalin 4. sijan lisäksi Laurille ja Oskarille turnauskiertueesta?
Tappioiden ja voittojen myötä tunnelmat vaihteli laajalla skaalalla. Finaaliturnauksessa pelattiin kesän parhaat pelit. Säät oli tietty tänä kesänä harjoitteluun ja turnauksiin mahtavat, pelit pelattiin tosissaan, pelien välissä palloteltiin ja vietettiin aikaa vastustajien kanssa hyvässä hengessä. Turnauksien järjestelyt toimi ja kentät oli ok. Talvikauden lentikseen on laitettu varmasti hieman rahaa pankkiin...Eli ensi kesänä jatketaan, ehkä Iskusta hieman useammalla parilla?

Teksti: VesaB

ps. kuvien sivuille samisessa vielä teknisiä ongelmia.. :)