Lentopallokausi 18-19 avattu Iskun D-poikien osalta

25.9.2018

C/D-poikien vanhemmista koostunut ansioitunut talkooporukka järjesti lauantaina 22.9 D-poikien kotiturnauksen Pyynikillä.

Turnaus toimi tasoturnauksena seuraavia turnauksia silmällä pitäen. Turnaus pelattiin maantieteellisesti jaettuna pirkanmaalaisten joukkueiden kesken. Mukana olivat Iskun lisäksi Ylöjärven Ryhti sekä Oriveden Ponnistuksesta kaksi joukkuetta.

Turnaus alkoi Iskun poikien osalta ottelulla Orpon toista joukkuetta vastaan. Kyseessä oli OrPon ns ykkösjoukkue tässä turnauksessa.
Iskun tämän kauden D-poikajoukkueessa pelaavat Jonne, Oskari, Miska, Hristo ja Matti. Matti on tullut Iskuun Ylöjärveltä, muut pojat ovat tuttuja Iskulaisia edellisiltä kausilta. Turnauksen eka peli lähti käyntiin tunnustellen. Iskun pojilla on jo sen verran korkea rutiinitaso, että pojat voittivat pelin selkeästi 2-0. Pelissä hiottiin lähinnä taktisia juttuja tyulevia koitoksia varten.

Toinen peli pojilla oli ennakkoon OrPoa vahvempaa Ylöjärveä vastaan. Iskun pojat nostivat vielä tasoaan edellisestä pelistä eivätkä antaneet
Ryhdille juuri mahdollisuuksia. Molemmat erät selkeästi Iskulle, voitto pelistä 2-0.

Turnauksen viimeinen peli oli OrPon ns kakkosjoukkuetta vastaan, joten odotettavissa oli Iskun pojille haastava peli. Nimittäin ennakkoon tasollisesti heikompaa joukkuetta vastaan on vaikea lähteä pelaamaan. Juteltiinkin poikien ja valmennuksen kesken ennen peliä asiasta. Painotettiin pojille, että tällaisissa peleissä on tärkeätä vain keskittyä omaan tekemiseen ja asenteeseen. Tehdään niitä kovia suorituksia mitä osataan. Peli etenikin täysin Iskun poikien komennossa alusta loppuun. Ottelusta puhdas 2-0 voitto ja turnauksen tyylikäs ykkössija.
Turnauksen ykköstila tarkoittaa sitä, että pojat lähtevät A-poolista jatkamaan kauttaan. Odotettavissa on monta astetta kovempia vastuksia.

Oman haasteensa seuraavaan turnaukseen tuo myös turnauksen ajankohta. Nimittäin seuraava turnaus on 13-14.10, jolloin alkaa Treella koululaisten syysloma. Jo nyt on pari poikaa ilmoittanut etteivät pääse turnaukseen. Meidän onneksemme Hannu tekee ansiokasta valmennusta E-poikien kanssa ja toiveissa onkin saada Hannulta 1-2 poikaa D-poikien vahvistukseksi seuraavaan turnaukseen.

Elämme mielenkiintoista aikaa näin juniorivalmentajan  näkökulmasta kun kausi on päässyt käyntiin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tulevia turnauksia. Nähdään salilla.

Juho