Otteluraportit 2016-2017

Kausi 2016-2017

D-pojille mitalit ja muuta menestystä!

Lounais-Suomen, Suomen ehkä tasokkaimman lentopalloalueen, D-poikien sarja huipentui finaaliturnauksiin 8.-9.4. -17. Iskun uusi junnusukupolvi saavutti uransa ensimmäiset mitalit ja viikonloppu oli muutenkin menestyksekäs!

Punaiset A-finaalissa pronssille

Iskun kolmesta D-poikajoukkueesta kärkiporukka eli punaiset isännöi kaksipäiväisen finaaliturnauksen jossa oli mukana kauden aikana seuloutuneet alueen kahdeksan parasta joukkuetta. Lauantaina pelattiin Hatanpään koululla, josta jouduttiin sunnuntaiksi siirtymään kuntavaalien tieltä Hervannan ammattikoululle. Lauantain alkulohkoissa Isku peittosi rutiinipelillään Salon Viestin ja VaLePa:n kakkosjoukkueen (Ka), mutta keskittyminen ei ihan riittänyt kolmannen pelin loppuun asti joten Lempäälä vei niukasti lohkovoiton ja suoran pääsyn neljän parhaan joukkoon (ratkaiseva kolmas erä 17-19 joten hyvää kokemusta jatkopalloista..!).

Sunnuntaina Iskun pelit käynnistyivät puolivälierällä Raision Loimun kakkosjoukkuetta (oranssit) vastaan. Iskun punaisten pallovarmuus on jo sitä luokkaa että ilman huippusuorituksiakin saatiin selvä voitto. Päästiin semifinaaliin jossa tuli vastaan ennakkosuosikki, parhaat omenansa samaan koriin kerännyt VaLePa, Fiesta-joukkueellaan. Liekö ennakkoasetelma jo lannistanut Iskun pojat, niin ponneton oli esitys. Lentopallomaila puristi liikaa eikä silloin VaLePan poikia voiteta, joten takkiin tuli. Valmentaja-Mika joutui kovistelemaan leuka rinnassa pelanneita poikia kyselemällä että kannattaako harrastusta jatkaakaan jos enempää intoa ei löydy?

Ja kuinkas kävikään? Ruokatauon ja pikku höntsäilyn aikana pojat keräsivät itsetuntonsa, peli-ilonsa ja –taitonsa ammattikoulun nuhjuisen lattian raosta. Pronssipeliin, sarjan huipennukseen tuli lopulta kauden paras peli! Tasaisella rintamalla kaikki pojat löivät palloa kenttään ja noukkivat vastustajan yritykset kuin marjat mustikka-aikaan. Edellisen päivän revanssina Lempäälä kaatui puhtaasti, joten päivän lopuksi ripustettiin pronssimitalit Iskun poikien kaulaan kotiyleisön edessä! Punaisissa pelasivat kauden aikana pääsääntöisesti Jimi, Miki, Lasse, Antti, Late sekä Vili, jotka saivat nyt ensimmäisen metallisen palkinnon tunnollisesta harjoittelustaan.

Finaalin aikaan sali raikui hienosta kannustuksesta, kun runsaat kannattajajoukot mukanaan tuoneet VaLePa Fiesta ja Raision Loimu/mustat taistelivat kullasta. Ilmassa oli hienon urheilujuhlan tuntua, lopulta VaLePa vei kultamitalit ansaitusti Sastamalan suuntaan.

Valkoiset B-finaalin voittoon!

Sijoista 9-12 kamppailtiin Lempäälässä, siellä vaalit ei estäneet liikuntasalin käyttöä. Isku sai paikalle pienten viilausten jälkeen valkoiseen joukkueeseen neljä pelaajaa. Juho-koutsi otti karhumaiseen otteeseensa joukkueen ja tahditti pojat erinomaisiin suorituksiin. Isku pelasi kaikki kolme ottelua kärsivällisesti palloa jauhaen, ja sitten kun oli paikka niin iskettiin! Vähillä virheillä Isku sai vastustajan näyttämään heikommilta mitä he tosiasiassa ovat ja voitto tuli kaikista kolmesta ottelusta 2-0. Vastustajat olivat Lempäälän Jyry/oranssit, Valepa/Focus ja Loimaan Jankko. Vastustajille annettiin yhteensä vain 92 pistettä, mikä tarkoittaa, että vastustaja sai vain noin 15 pistettä/erä. Jonne, Oki, Oskari ja Vili taistelivat ja tekivät komeita pelastuksia, jujuja ja iskuja. Hyvä yhteishenki näkyi kaikista pojista ja nautimme pelistä. Kausi on aina hieno päättää voittoihin ja jäi todella hyvä mieli poikien puolesta. Sijoitus siis tällä joukkueella 9. todella kovassa Lounais-Suomen alueen sarjassa. Tulevaisuuden kannalta on lupaavaa, että valkoisten rungon muodostaneet Jonne, Oki ja Oskari sekä nyt sairastuvalla ollut Touko mahtuvat ikänsä puolesta vielä ensi vuonnakin D-poikiin.

Myös Mustat päättivät kauden voittoihin

D-tason finaaliturnaus pelattiin hevospitäjä Ypäjällä, jonne Aatu luotsasi Raiskun mustat lauantain iltaturnaukseen (pelit päättyivät vasta kahdeksan jälkeen illalla). Keskittyminen kuitenkin riitti hienosti omalle tasolle ja pelit päättyivät iloisiin ilmeisiin kun viimeisessä pelissä noustiin 6-16 tappioasemasta 25-22 erävoittoon, mikä sinetöi sen että kolmella voitolla kolme joukkuetta jäi taakse ja vain isäntäjoukkue jäi kaatamatta tässä turnauksessa. Vasta joulun jälkeen sarjan aloittaneelle mustalle joukkueelle tämä on hyvä saavutus, pelikokemusta ei monellakaan näistä pojista paljoa vielä ole. Tässä viimeisessä turnauksessa mustissa tsemppasivat Pyry, Kevin, Eero ja Boris. Paikalle eivät nyt päässeet Jere, Patrik ja Miska jotka ovat myös ringissä olleet (kauden aikana kokoonpanot on hieman vaihdelleet mustien ja valkoisten välillä, lisäksi Sami on ollut aktiivisesti treenivahvuudessa).

Lounais-Suomen aluemestaruussarjan lopputulokset:

1. VaLePa Fiesta, 2. Raision Loimu/mustat, 3. Rantaperkiön Isku/punaiset, 4. Lempäälän Jyry/mustat, 5. Salon Viesti, 6. Raision Loimu/oranssit, 7. Virtain Veikot, 8. VaLePa Ka, 9. Rantaperkiön Isku/valkoiset, … 18. Rantaperkiön Isku/mustat

Mitä jatkossa?

Kauteen voidaan olla hyvin tyytyväisiä, poikien ykkösjoukkue on alueen kärkeä ja omat haastajat tulevat kovaa vauhtia perässä. Poikien harjoitusinto on vähintäänkin kiitettävää. Valmennustiimi tekee sitoutunutta ja ammattimaista työtä, kuitenkin jätkämäinen pilke silmäkulmassa. Päävalmentaja Mika, apukoutsit Juho ja Kapo, sekä tuoreempien poikien valmentajat Aatu, Aarre ja Jukka ansaitsevat isot kiitokset! Poikien vanhemmista on iso joukko hienosti mukana talkoo- ym. toiminnassa.

Mutta ei jäädä laakereille lepäämään. Pääsiäistauon jälkeen treenit jatkuu, seuraavana tähtäimenä kesäkuun Power Cup Vantaalla. Lisäksi osa porukasta alkaa totuttelemaan ison kentän kuvioita, sillä ensi syksynä moni vanhenee jo C-poika –ikään. Mutta se on sitten taas aivan oma tarinansa..

Teksti: Vesa sekä Lempäälän kirjeenvaihtaja KM

 

D-pojilla loppuhuipennus odottaa!

Semifinaalit on pelattu ja edessä ovat enää kauden finaaliturnaukset, joista huipentumana A-finaali kotiturnauksena 8.-9.4.-17, johon Iskun punainen joukkue lähtee hyvistä asemista!

25.-26.3. viikonloppuna pelattiin paikoista aluemestaruussarjan eri tason finaaleihin. Iskun D-poikien ”musta” joukkue kamppaili Hämeenlinnassa. Ensimmäinen ottelu Ypäjän sekajoukkuetta vastaan alkoi pienellä alkukankeudella jonka johdosta erä valui vastustajalle. Toisessa erässä löytyi hyvä peli-ilme, saatiin onnistuneita suorituksia ja erävoitto Iskulle. Kolmannessa erässä Ypäjä löysi todella tehokkaasti tyhjät paikat kentästä ja otteluvoitto meni Ypäjälle.  

Toinen ottelu oli Säkylää vastaan. Arvonnassa oli erikoinen tilanne kun vastustajan kapteeni totesi tuomarille ”osaatko viheltää..”. Säkylän tehokas hyökkäys, äänekäs tuuletus ja hyvä kenttäpuolustus puri eikä isku löytänyt lääkettä sen murtamiseen. Pelivire oli myös hieman apea jostain syystä vaikka ilon pilkahduksia ajoittain näkyikin. Peli lopulta 2-0 Säkylän pojille.

Kolmas ottelu oli kotijoukkue Kajetta vastaan. Heillä on tasokas porukka, osa pojista pelaa jo C-ikäisten sarjassa. Pelillisesti Iskun poikien paras ottelu turnauksessa, ilo peliin oli löydetty paremmin mutta se ei riittänyt kotijoukkuetta vastaan.

Tappioista huolimatta peliin mahtui monia onnistumisia ja hyviä suorituksia ja pitkiäkin kolmen kosketuksen palloralleja. Finaaliviikonloppuna Iskun mustat pelaavat sijoista 17-21, ja luvassa on tasaisia otteluita.

Iskun ”valkoinen” joukkue teki neljän pojan voimin pitemmän reissun aina Raisioon saakka.  Ensimmäisenä vastustajana oli aina perusvarmoista VaLePan joukkueista ”Ka”. Iskulta meni ensimmäinen erä hermoillen, niinkuin kaikki tämän kauden ekat pelit. Pikkuhiljaa erän kuluessa pojat kiristivät otettaan ja kirivät Vammalan etumatkaa kiinni. Aivan ei riittänyt erävoittoon, niukka erätappio 20-25. Toiseen erään tuli latautunut Isku. Ekaan erään jätetty jännittäminen poiki tosi hyvän erän Vammalan poikia vastaan. Koko erä taisteltiin rinta rinnan. Vammala oli lopussa vahvempi, niukka tappio jatkopalloilla 27-29.

Toinen peli Raision joukkuetta vastaan alkoi huomattavasti paremmin kuin eka peli. Meidän pojat eivät kunnioittaneet liikaa Loimun teknistä joukkuetta vaan ennakkoluulottomasti pelaten taisteltiin ekasta erästä 25-23 voitto. Tässä erässä poikien varma kenttäpeli tuotti hyvin tulosta. Pojat puolustivat hienosti hakien monta pahaa palloa kentän pinnasta peliin. Loimulaiset näyttivät turhautuvan lyöden välillä koviakin lyöntejä taka/sivuseinään. Hieno erä! Toiseen erään tuli sisuuntunut Loimu saaden hienosti lyönnit kenttään. Meidän pojat taistelivat silti kuten ekassa erässä. Loimu sai tarvittavan eron napakoilla iskuilla ja järkevillä jujuilla. Erä Loimulle 25-20. Kolmanteen erään lähdettiin taistelemaan täysillä voitosta. Menetimme voittomahdollisuuden erän alun haparointiin. Loimu sai lähinnä meidän virheillä sekä muutamilla näyttävillä iskuilla tarvittavan eron. Se riittikin Loimun erävoittoon 15-10, ja koko ottelu Loimulle 2-1. Kolmas ja viimeinen peli paikallisvastustaja Lempäälän Jyryä vastaan alkoi Iskun suvereenilla hallinnalla. Erän puolivälissä olimme reilussa johdossa. Mutta, lentopallo on ihmeellinen peli. Kun toinen joukkue saa hengen päälle ja toisella alkaa ns. maila puristaa niin peli voi kääntyä. Jyry kampesi ekassa erässä lähes tasoihin. Parillakin aikalisällä kertailtiin lentopallon lainalaisuuksia sekä rauhoituttiin. Aikalisät auttoivat, pojat rentoutuivat ja voittivat erän 25-20. Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Välillä toinen oli edellä, sitten toinen kiri ohi jne... Koko erä edettiin tasatahtiin. Molemmilla joukkueilla alkoi jo turnausväsymys näkymään. Aikalisät olivat meidän puolelta lähinnä keskittymistä ja lepuuttamista. Toisesta erästä kaivettin hieno 30-28 voitto kovalla tsempillä ja taistelulla. Hieno 2-0 voitto Jyrystä.

Voitto ja pari tappiota ja sen myötä niukka putoaminen A-finaalien ulkopuolelle. Kuitenkin valmentaja-Juho oli ylpeä kaikista pojista, he taistelivat taitojensa tasolla ja välillä jopa ylikin. Treeneissä opitut tekniikat siirrettiin hienosti peliin. Välillä innostuttiin tekemään jopa sellaisia suorituksia mitä ei olla edes treeneissä uskallettu yrittää, hienoa pelirohkeutta! Finaaleissa Iskun valkoiset pelaavat sitten sijoista 9-12.

Iskun  “punainen” joukkue puolusti kärkiasemiaan kunniakkaasti Sastamalassa. Välieräturnauksessa kaatuivat puhtaasti sekä Virrat, Salo että VaLePan Focus. Eli semifinaalin puhdas voitto, vaikka oma peli aina parhaalla mahdollisella tavalla kulkenutkaan.

Lounais-Suomen alue on perinteisesti koko maan tasokkaimpia junnulentopallopiirejä. Nyt alueen kahdeksan parasta D-poikajoukkuetta pelaavat finaalit kaksipäiväisenä turnauksena Tampereella Hatanpään koululla 8.-9.4. Isäntäjoukkue Iskun punaiset lähtee hyvistä asemista finaaleihin, hyvällä pelillä on mahdollisuus vaikka voittoon! Toisaalta paljon ei tarvitse lipsua ja sijoitus voikin löytyä paljon kauempaa.

Tervetuloa kaikki talkoilemaan ja katsomaan poikien pelejä Hatanpäälle, tarkempi ohjelma löytyy kohta Iskun netistä!

Teksti: Jukka, Juho, Vesa. Kuva: Juho

Iskun D-pojat iskussa!

Hiihtolomareissut, vammat ja sairastumiset nipistivät D-poikien reservin minimiin 5.3.-17 aluemestaruussarjan peleissä. Nippa nappa saatiin kaikki kolme joukkuetta miehitettyä ja hyvä niin koska menestystäkin tuli!

Punainen joukkue pelasi Sastamalassa kärkikahinoita A-poolissa tuttujen vastusten kanssa. Peluutustaan tiivistäneen VaLePan joukkueista Fiesta vei kärkisijan puhtaalla pelillä, toki Isku siltäkin yhden erän nipisti. Sen sijaan VaLePan Focus sekä aiemmin lähes voittamaton Raision Loimu mustat jäivät Iskun punaisen jyrän alle ja Iskulle päivän tuloksena taas hieno kakkostila! Vaikka omilla virheillä annettiinkin vastustajille paljon löysää, niin poikien peruspeli on jo sillä tasolla että hevillä ei hävitä. Alueen kärkijoukkueista Iskulla on kenties kaikista tasaisin porukka joten pienet kokoonpanomuutokset ja –puutokset eivät heti hetkauta.

Iskun valkoiset kisasivat Kangasalalla C-poolin turnauksesta voiton kotiin! Lempäälän oranssit, Kangasalan kotkat ja Ypäjän yritys kaikki totesivat Iskun paremmuuden puhtaasti 0-2. Turnauksen alkujännitys on jo krooninen vaiva mutta sen hälvettyä treeneissä omaksutut opit palasivat päähän ja peli parani vastustamattomalle tasolle. Syöttö pysyi kentässä ja hyökkäyksissäkin oli tehoa, ja torjunnoilla tuli tälle tasolle poikkeuksellisenkin paljon pisteitä. Sormilyöntiin, passeihin kun saadaan tarkkuutta lisää niin taso nousee edelleen. Joka tapauksessa pelin taso säilyi päivän loppuun asti ja voittamisen kulttuuria on kiva edistää!

RaIsku mustat taisteli D-poolissa Vilppulassa. Isku joutui jakamaan joukkonsa siten että mustissa oli toisillensa hieman vieras kokoonpano, mikä vähensi pelirohkeutta ainakin aluksi. KAJE oli turnauksen ylivoimainen ykkönen joka hyökkäsi jo kovaa, Iskun pojat nostivat palloja hyvin peliin mutta paineen alla virheitä tuli sitten niin paljon että tappio oli selvä. Isäntäjoukkue Vilppulaa ja erityisesti Porin joukkuetta vastaan pelattiin sitten tasaisemmat pelit jotka molemmat menivät kolmanteen erään. Poria vastaan kolmas erä jopa 13-15 eli parin pisteen päähän jäi otteluvoitto tänään. Syöttö- ja nostopeli kulki jo varsin hyvin mutta ihan viimeinen ruuvin kiristys voittoa varten jäi vielä tekemättä.

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna kisataan sitten välierät, eli ratkaistaan se minkä tasoisessa finaaliturnauksessa mikäkin joukkue pelaa kevään loppuhuipennuksessa. Taas siihen asti, perinteiseen tyyliin, harjoitukset jatkuu!

Teksti: Vesa, Juho, Aatu. Kuvat Vesa, Saara

Iskun D-poikia alueen kärkikahinoissa

11.-12.2.-17 pelattiin D-poikien Lounais-Suomen aluemestaruussarjan kierros, jossa Iskun D-pojat edustivat taas kolmella joukkueella.

Alueen parhaat porukat ovat hyvin tasaisia, jopa kuusi eri joukkuetta voi hyvänä päivänään olla alueen paras. Ja mikä parasta, Iskun punainen joukkue on yksi näistä. Sastamalassa pidetyssä turnauksessa tuli tasaisella pelillä A-poolin kakkossija mikä tarkoittaa että seuraavakin kierros pelataan tässä korkeimmassa kastissa. Lempäälän Jyry ja VaLePa:n Ka jäivät puhtaasti taakse, ainoastaan Raision Loimu oli vielä vahvempi edelliskierroksen tapaan. Hyvän valmennuksen ja ahkeran harjoittelun tuloksena näiden poikien perustaso pysyy hyvänä jo tiukemmissakin paikoissa. Hieman tehoja lisää niin jopa alueen piikkipaikkakin on saavutettavissa. Toisaalta tasaisten vastustajien joukossa pallo voi pyörähtää täysin toiseenkiin suuntaan, joten mielenkiintoinen kevät on tulossa!

Iskun valkoinen joukkue pelasi kotiturnauksen Kaukajärvellä. Edelliskierroksella saavutettu B-poolin taso osoittautui nyt liian kovaksi. Pojat noukkivat taistelullaan peliin paljon hienoja puolustuspalloja, mutta vastapainoksi tuli tukku helppoja virheitä joten Virrat ja VaLePan Fiesta jättivät isännät nuolemaan kanttiinin kakunmurusia ilman sarjapisteitä. Ensi kierroksella taistelu jatkuu C-poolissa missä päästäneen taas haukkaamaan hieman isompia palasia.

Kangasalalla käytiin E-poolin taisto, missä Iskun musta joukkue oli tulessa. Vilppulalle tuli tappio, mutta isäntäjoukkueesta pojat väänsivät 2-1 voiton ja sitä myöten lohkon kakkossijan ja D-poolipaikan ensi kierrokselle. Yksittäisiä onnistumisia tuli paljon, ja taisipa joillekin uransa alkutaipaleella oleville Iskun pojille tulla ihka ensimmäinen otteluvoittokin. Nämä palkitsevat ja motivoivat treenaamaan lisää!

Tuli riemukas voitto tai kitkerä tappio, parasta on kuitenkin liikunnan riemu ja poikien koko ajan paraneva porukkahenki. Näistä jää varmastikin hyvät muistot ja kaverisuhteita aikuisikään saakka! Tulosurheilun puitteissa pisteitä lasketaan sitten taas kolmen viikon kuluttua.

Teksti ja kuvat: Vesa Lepola

D-pojat urakoivat!

Isku pelaa nyt D-poikien aluesarjaa jo kolmella joukkueella. Kaikki olivat tulessa viikonloppuna 21.-22.1.-17, ja mukana oltiin ihan kärkikahinoissakin!

Uusi, RaIsku mustat -nimellä pelaava joukkue aloitti uransa kotiturnauksella Vuoreksessa sarjan D-poolissa. Kokeneempien poikien mukana oli kaksi peluria jotka pelasivat elämänsä ensimmäiset viralliset lentopallopelinsä. Sisäänajo onnistui mallikkaasti, vaikka tasaisessa turnauksessa Pori, Ypäjä ja Vilppula jättivätkin isännät neljänneksi. Erävoitot ei olleet kaukana! Mustien pelit jatkuvat E-poolissa uusien vastustajien kanssa.

RaIsku valkoiset pelasivat Kangasalalla C-poolin turnauksen. Yhden selvän voiton (Säkylä) lisäksi pelattiin kaksi kolmen erän tiukkaa ottelua. Toisessa tsempattiin voitto isäntäjoukkueesta, sen sijaan Lempäälän oranssit olivat niukasti vahvempia. Tuloksena oli kuitenkin turnauksen kakkossija, ja sarjasysteemin mukaisesti tämä sijoitus tuotti nousun poolisysteemissä ylöspäin, eli Iskun valkoiset pojat jatkavat pelejään yhä kovemmassa seurassa B-poolissa!

Kokeneimmat pojat, RaIsku punaiset sai A-poolin kotiturnaukseen Pyynikille vieraikseen kaksi joukkuetta VaLePasta sekä Raision Loimun. Isku kepitti molemmat Sastamalan porukat puhtaasti 2-0. Loimuakin vastaan oltiin ensimmäisessä erässä selkeästi niskan päällä aina eräpalloon saakka, mutta sitten pojat päättivät säästää ykkössijojen lunastuksen keväämmälle. Erä taittui niukasti vastustajalle, sitä myöten peli suli ja turnausvoitto matkasi Raisioon.

Joka tapauksessa kakkossijalla arvokas A-poolin paikka säilyi ja pojat osoittivat pystyvänsä pelaamaan kärkitasolla Lounais-Suomessa, yhdessä Suomen kovimmista lentopalloalueista! Pelien jälkeen pojat saivat liigajoukkueen tarjoaman ruoan ja jäivät seuraamaan liiga-Iskun taistelua VaLePaa vastaan. Pitkä lentopallopäivä taittuu taakse, sitten päivä taukoa ja treenit jatkuvat kohti uusia haasteita!

Poikien perheet tekivät jälleen ison talkootyön viikonloppuna, tämä on hieno tausta sille että pelimiehet saavat jatkaa kehittymistään hyvässä yhteisössä, ammattitason valmentajien huostassa!

Teksti ja kuvat: Vesa Lepola

D-poikajoukkueet reissussa 18.12.2016

Isku valkoiset Loimaan turnaus

Pelithän alkoivat jo 10:30 Loimaan Jankkoa vastaan. Pojilla painoi aikainen herätys ja matka vielä jaloissa. Ei oikein saatu tehtyä treeneissä sovittuja juttuja. Eka erä meni ns ohi. Toiseen erään pojat tsemppasivat jo paljon paremmin saatuaan jalkoja liikkeelle. Mutta vastustajan pallovarmuus ja pitkien poikien ratkaisut olivat meidän pojille tällä kertaa liikaa. 0-2 tappio ensimmäisessä pelissä.

Toiseen peliin Salon Viestiä vastaan alku meni ihmetellessä Salon pitkien poikien kovia ratkaisuja. Usein meidän pojat saivat puolustettuakin pahoja palloja, mutta ei aivan riittänyt voittoon asti.

Toinen 2-0 tappio plakkariin. Pojat tsemppasivat toisessa pelissä jo paljon paremmin kuin ensimmäisessä sekä sovitut pelijutut palautuivat jo ihan hyvin mieliin. Toisen pelin aikana pojat vielä ihmettelivät ensimmäisen pelin tavoin Loimaan salin kirkkaita valoja. MUTTA.....

...Pallo on pyöreä... Kolmanteen peliin Kangasalan poikia vastaan asteli tosi sisuuntunut Iskun joukkue. Alusta asti oli aistittavissa jokaisen pojan voitontahto. Eka erä alkoikin Iskun täydellisellä hallinnalla. Pojat voittivatkin erän selvästi iloisella pelillä.

Jokainen poika pelasi tosi hyvän erän koko joukkueena. Toinen erä alkoi samalla iloisella rallattelulla kuin eka erä. Pikku hiljaa Kangasalan pojat yhden pitkän pojan johdolla saivat etumatkan kiinni ja menivät jopa eräpalloon. Sieltä vain Iskun pojat kaivoivat vielä taistelutahdon ja voittivat toisenkin erän jatkopalloilla. Hieno 2-0 voitto pojilta ja onnistuttiin kuittaamaan edellinen tappio Kangasalan pojista.

Teksti+ kuvat Juho

Isku Punaiset turnaus "legentaarinen" Sylvään koulu Sastamala

Ensimmäinen ottelu Isku- Valepa Ka 2-0; Ottelu alkoi hyvillä suorituksilla ja pojat ei antanut Valepan pojille mitään mahdollisuuksia ensimmäisessä erässä. Vastaanotto toimi ja jujut purivat vastustajan puolelle. Näimme myös jokaiselta taistelua, jossa käytiin tarkistamassa lähietäisyydeltä, että onko Sastamalassa hyvät lattiasiivoojat. Toinen erä oli tasaisempi mutta erä meille. Hienoa pelimiehet, näistä peliesityksistä yleisö tykkää.

Isku syötti ja jujutti Loimun nurin 2-0; Vahvat peliesitykset saivat jatkoa seuraavassa pelissä. Syöttö oli se seikka, jolla kaadoimme Loimun. Jokainen pelimies sai ässiä Loimun kenttään ja syöttövirheitä ei montaa tullut. Tämäkö sai sitten Loimun pojat epävarmoiksi ja pelissä ei oikein hienouksia nähty. Mutta kuten edellisenä päivänä näimme liigan Leka- pelissä, että jos on oma peli vahva, niin näyttää vastustaja heikolta.

Turnaus huipentui "paikallisvastustaja" Jyryä vastaan. Kyseessä oli turnausvoitto ja nousu A-pooliin. Pelimiesten otteet pysyivät hyvinä ja vastustajakin oli todella hyvä. Näistä otteluista yleisökin nautti ja jännitti niin, ettei penkillä meinattu pysyä. Pelissä oli hienoja pelastuksia, kovia lyöntejä, hyviä torjuntoja ja ennen kaikkea periksi antamatonta taistelua molemmin puolin. Kumpikaan joukkue ei antanut tuumaakaan periksi ja ottelussa nähtiin huikea kolmas erä. Kolmannessa erässä meidän pelimiehet olivat hiukan niskan päällä, mutta niin vain Jyry kipusi melkein rinnalle lopussa. Ottelu voitettiin 2-1 ja viimeinen erä 15-13. Voitontanssi oli valmis alkamaan ja nousu A-pooliin varmistui.

Turnauksessa olimme ehkä muita edellä vastaanotossa ja syötöissä. Mutta tekemistä on edelleen passitarkkuuksissa ja rohkeissa ratkaisuissa. Nyt levätään, harjoitellaan omatoimisesti ja jännitetään tuleeko joulupukki.

ISKUN D-POJAT TOIVOTTAVAT KAIKILLE RAUHALLISTA JOULUA JA TOIVOTTAVASTI NÄHDÄÄN VUONNA 2017 SALILLA POIKIEN TURNAUKSISSA SEKÄ ISKUN ISOJEN PELEISSÄ.

Kuvat Suvi ja teksti KM

D-pojilla tiukkoja pelejä ja mukavasti voittojakin!

Iskun D-poikien sekä punainen että valkoinen joukkue olivat tulessa Pohjois-Pirkanmaalla lauantaina 26.11.-16. Punaiset kisasivat B-poolin turnauksessa Virroilla ja valkoiset D-poolissa Vilppulassa.

Punaisten turnaus Virroilla oli Iskulle puoliksi ”kotiturnaus”, koska puolella tämän viikonlopun punaisista pojista on sukujuuret Virroilla joten sukulaisia riitti katsomossa! Neljän joukkueen turnauksessa oli yksi heittopussi (Loimaan Jankko), muut kolme joukkuetta (Isku, Virtain Veikot ja VaLePa Ka) pelasivat erittäin tasaisesti. Kaikki keskinäiset pelit menivät kolmanteen erään. Isäntäjoukkue Virrat oli liikkuva ja pallovarma, ja näillä avuilla voitti kaikki pelinsä. Kolmannet erät sekä Iskua että VaLePaa vastaan päättyivät niukasti 15-13 kotijoukkueelle, eli virtolaisten kantti kesti tiukatkin paikat. Iskun pojat paransivat päivän edetessä peliään, ja varmistivat viimeisessä ottelussa turnauksen kakkossijan voittamalla VaLePan erin 2-1.

Iskun otteissa nähtiin muutamia maukkaita lyöntejä ja puolustuksia, mutta toisaalta vastustajille tarjottiin liikaa pisteitä omilla virheillä ja liian helpoilla jujuilla.  Koko turnauksen voitto jäi lopulta parin pisteen päähän niukan Virrat-tappion myötä, mutta seuraavassa B-poolin turnauksessa riittää sopivasti haastetta kääntää nämä tiukat pelit omaksi voitoksi!

Vilppulassa pelatussa D-poolin turnauksessa Iskun valkoiset rökittivät Pori Lentiksen ja Vilppulan Tähden selvästi. Tässä viiden joukkueen turnauksessa ei pelattu ollenkaan kolmatta erää, joten peli Säkylän Urheilijoita vastaan päättyi 1-1. Kärkiottelussa Iskua vastaan tuli vanha tuttu L-P Kangasalan Kotkat. Tappio tuli vähintäänkin kirvelevällä tavalla kun toisessa erässä Iskun johtaessa jo 24-18 Kangasala käänsi loppukirillään vielä voiton tuossakin erässä.

Mutta koska tästä turnauksesta kaksi parasta joukkuetta nousi ylöspäin, Iskun valkoisten toinen sija toi kuitenkin poolinousun, eli seuraavassa turnauksessa pojat pelaavat jälleen C-poolissa!

Taas ovat kaikki pojat yhtä turnausta kokeneempia pelimiehiä, harjoitukset jatkuu ja viikko ennen joulua pelataan tämän vuoden viimeiset turnaukset.

Teksti: Vesa Lepola

 

Kylmää kyytiä D-pojille

Iskun D-poikien joukkueet hakevat tasoaan ja asemiaan aluemestaruussarjan pooliturnauksissa. Aiemmassa tasonmittausturnauksessa saavutettiin hyvät asemat 5.11.-16 pelattuihin turnauksiin, ja sieltä tultiin nyt rytinällä alemmille oksille.

Punainen joukkue pelasi Raisiossa Lounais-Suomen parhaimmiston kanssa A-poolin turnauksessa. D-poikien taso kärkiporukoissa vaikuttaa nyt yleisesti ottaen heikommalta kuin viime vuonna, mutta kyllä sieltä silti kovaa vastusta löytyy. Lempäälän Jyry/mustat valtasi alueen piikkipaikan, kannoillaan VaLePan Focus ja isäntäjoukkue Raision Loimu/mustat.

Iskun punaisten kohdalla lattia oli tahmeampaa kuin muilla, tossut eivät kunnolla liikkuneet pallon hakemiseen. Toisaalta hyökkäyksistä puuttui terävyys ja vastustajat noukkivat kaaripallot varsin helposti. Suuri ero oli myös syötöissä, vastustajilta tuli jo rutiinisti hyppysyöttäjäkin joita Iskun pojat hätkähtivät. Toisaalta omista syöttövirheistä tuli vastustajille yhteensä erän verran pisteitä. Viimeisessä pelissä saatiin onneksi jo enempi iloisuutta ja onnistumisia, jotka jättivät paremman mielen vaikka erävoitot jäivätkin ottamatta. Poikien parhaalla pelillä alueen kärkijoukkueet on kyllä voitettavissa, mutta toistaiseksi A-poolin taso oli liikaa ja seuraavaksi testataan sitten joukkueet pykälää alempaa.

Iskun valkoinen joukkue pelasi samaan aikaan Kangasalalla C-poolin turnauksen. Siellä Loimaan Jankko vei turnauksen puhtaalla pelillä, mutta Salon Viestiä ja LP Kangasalan Kotkia vastaan Iskun pojat panivat kunnolla hanttiin. Molemmat pelit hävittiin 1-2, ja molemmissa peleissä viimeiset erät äärimmäisen niukasti 15-17! Kangasalan kirjeenvaihtajamme kertoo että Iskun taustajoukkojen sormien kynnet lyhenivät millimetrikaupalla näitä trillereitä seuratessa.

Mutta voitot lasketaan, ja näin ollen Iskun valkoiset matkaavat marraskuun lopulla sitten D- poolin turnaukseen. Näillä esityksillä kuitenkin C-poolipaikan takaisin valtaus on selvä ja realistinen tavoite!

Niille jotka haluavat tarkemmin tarkastella otteluiden tuloksia ja tulevia lohkojakoja, nämähän löytyvät internetistä osoitteesta lentopallo.torneopal.fi > alueet > lounais-suomi > D- pojat AM-sarja.

Teksti: Vesa Lepola

D-POJILLA MENESTYKSEKÄS KAUDEN AVAUS!

Iskun D-juniorit aloittivat kautensa Lentopalloliiton Lounais-Suomen aluemestaruussarjassa lauantaina 15.10.-16 kotiturnauksessa Pyynikillä. Isku pelaa sarjaa kahdella joukkueella, pojat on jaettu pelipaidan värien mukaisiin ”punaiseen” ja ”valkoiseen” joukkueeseen. Molemmat Iskun joukkueet pelasivat tässä sarjan aloituksessa samassa lohkossa, vieraiksi saatiin alueen pohjoisimmat joukkueet Virroilta ja Vilppulasta.

Iskun ykkösnyrkkinä toimiva punainen porukka vei koko turnauksen nimiinsä näytöstyyliin puhtaalla pelillä, vastustajat saivat keskimäärin vain 12 pistettä erässä RaIsku/punaisia vastaan! Teknisten suoritusten lisäksi ilahdutti erityisesti poikien peli-ilme – viime kauteen verrattuna nähtiin nyt läpsyjä ja tuuletuksenpoikasiakin onnistumisten jälkeen. Tämä osaltaan piristi selvästi peliä!

Haastajajoukkueen asemassa pelaava Raisku/valkoinen oli myös pirteällä pelipäällä. Turnauksessa toiseksi tullutta Virtain Veikkoja vastaankin erät olivat pitkään tasaisia ennen kuin kääntyivät vastustajalle. Kokemattomampi Vilppulan Tähden porukka jäi sen sijaan selvästi Iskun valkoisten jalkoihin ja pojat saivat mieluisan avausvoiton ja turnauksen kolmannen sijan!

Lauantai oli siis hyvin onnistunut Isku-päivä, kun pojat saivat pallopoikina vielä todistaa Iskun liigamiehistön voittoa avausottelussaan! Lisäksi poikien vanhemmista koostuva aktiivinen talkooporukka menestyi loistavasti turnauksen kanttiinitoiminnassa J

Tämän tasonmittausturnauksen jälkeen aluesarja jatkuu pooleittain marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Iskun punainen joukkue pääsee todelliseen tasonmittaukseen, kun Raisiossa vastaan asettuvat muiden lohkojen voittajat. Alueen ennakolta kovimmat porukat Loimulta, VaLePalta ja Lempäälän Jyryltä tuovat pojille mielenkiintoisen haasteen!

Iskun valkoiset pelaavat samana viikonloppuna C-poolissa Kangasalalla, ja tiedossa on todennäköisesti tasaisia pelejä!

Iskun D-juniorit ovat harjoitelleet elokuun alusta lähtien 2-3 kertaa viikossa, harjoituksissa on Välimäen Mikan johdolla käynyt innokkaasti n. 15 pojan rinki. Mikäli aktiivisuus säilyy hyvänä, voidaan kevätkaudelle laittaa sarjaan kolmaskin D-poikaporukka. Kun vielä otetaan huomioon tämän ringin ulkopuolella olevat aloittelevammat pojat, sekä kymmenien F-ikäisten poikien toiminta ympäri kaupunkia, voidaan sanoa että Iskun junnutoiminta on vuosien tauon jälkeen lähtenyt uuteen vakaaseen nousuun. Tästä on hyvä jatkaa!

Teksti: Vesa Lepola

KAUDEN 2015 - 2016 TAPAHTUMIA

 

D-poikien B-finaaliturnaus Sastamalassa 9.4.2016

Aluesarjan kauden viimeinen turnaus järjestettiin Sastamalassa hienolla VexVe-areenalla. Turnaus järjestelyistä vastasi VaLePa-Mustang erinomaisesti.

Pelit:

Ensimmäinen ottelu Liedon Parmaa vastaan sujui vähän ihmetellessä salin hienoutta ja meidän pelimiehillä oli ilmeisesti vähän matkajäykkyyttä, vaikka alkulämmittely tehtiin huolella. Meidän pelimiehet olivat unohtaneet mitä valmennus oli painottanut ennen pelin alkua, liikkuminen, valmius, hereillä olo ja rohkeus pelaamiseen mutta ennen kaikkea nauttiminen pelaamisesta. Pelissä ei näkynyt kellään hymyn häivääkään ja tossujen kärjet tarkastettiin moneen kertaan, ettei ole tullut naarmuja. Pataan tuli 2-0 (25-16, 25-19)

Toinen ottelu, vastassa Virtain Veikot. Jumpra huiden, tuomarina oli yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Olli Kunnari (maaotteluita 252 kpl). Meidän pelimiehet eivät halua esiintyä Ollille kuten ensimmäisessä ottelussa. Kaikki taistelivat esimerkillisesti ja näyttivät osaamistaan. Valmentaja pystyi heittämään kenet tahansa kentälle ja meidän pelimiehet teki mitä olemme harjoitelleet. Komea voitto. 2-0 (29-27, 25-17). Osa meistä oli haltioissaan juuri tästä voitosta (vaikka ei paikalla ollutkaan). Onhan meillä juuria Virroille päin.

Pelin jälkeen oli hienoa kun meidän pelimiehet pääsivät yhteiskuvaan Ollin kanssa ja saimme nimmarit. Ajatelkaa, seuraavana päivänä tärkeä peli ja Ollilla on aikaa ja halua tulla viheltämään ja olemaan meidän kanssa hetken lentopallon parissa. Mahtava ESIKUVA.

Kolmas ottelu, Loimaan Jankko. Liekö Ollin kanssa vietetty hetki vienyt pelimiehiltä polvet veteliksi? Peli oli tuhraamista. Emme tehneet asioita huolella ja vastustaja rokotti meitä nopeilla yhden kosketuksen suorituksilla. Emme olleet valmiita. No tiukka peli päättyi lopulta vastustajalle ja meillä jäi aikaa seuraavaan peliin koota rivimme. 1-2 (25-23, 14-25 ja 13-15).

Viimeinen ottelu aluesarjassa ja vastassa aikuisistakin tuttu rakas vihollinen VaLePa.

Edellisen pelin jälkeen meidän pelimiehet olivat suurimman osan ajasta omissa oloissaan ja mököttivät. Meidän pelimiehet olivat päättäneet yksissä tuumin kostaa VaLePalle yhden asian. Iskun miehet olivat pudonneet VaLePalle kahtena viime kautena play offseissa.  Nyt täytyy näyttää, että Tampereellakin osataan. Meidän pelimiehet pelasivat ehkä parhaimman pelinsä tässä aluesarjassa ja mihinkä aikaan. Viimeinen peli koko tässä sarjassa ja komea voitto 2-0 (25-18, 25-15) turnauksen voittaneesta VaLePasta.

Parasta tässä ottelussa oli kuitenkin se, että nautittiin pelaamisesta, hymyiltiin ja jopa tuuletettiin hyvien ja pitkien pallorallien jälkeen.

Tuloksena koko aluesarjan 14. sija (onko tällä väliä olemmeko 1 vai  28, kunhan opitaan nauttimaan urheilusta ja siinä sivussa pelaamaan lentopalloa).

Valmennus on välillä tuskaillut tekemisistä, mutta on todella hienoa nähdä, kuinka pelimiehet ovat menneet eteenpäin, niin taidoissa kuin urheilullisestikin.

Seuraava koitos ilmeisesti Power Cup Hämeenlinnassa kesäkuussa mutta harjoitukset jatkuvat monipuolisesti normaalisti..

Kuva Suvi ja teksti KM

 

D-pojat välieräturnauksessa

Kausi lähestyy pojillakin loppuaan, sen merkkinä palmusunnuntaina 20.3.-16 pelattiin aluemestaruussarjan välieräturnaus, josta parhaat seulottiin 12 parhaan finaaleihin tässä 27 joukkueen sarjassa. Kangasalalla pelatussa turnauksessa pelasivat Iskun lisäksi isäntäjoukkue L-P Kangasala Maakotkat, Lempäälän Jyry Mustat, Loimaan Jankko sekä A-Volley Akaasta.

Iskun pojilla oli kankean alun jälkeen hyviäkin hetkiä, mutta helppojen virheiden teossa käytiin tekemässä varmaankin kauden ennätys. Hyökkäyspelissä kädet toimivat lähinnä palmusunnuntain virpojien tyyliin. Jos loitsu olisi luettu, se olisi kuulunut: ”Viskon pallon sinne tänne, virhe mulle piste sulle”. Näin ollen kolme tappiota tuli varsin selvästi, vaikka joka pelin toiseen erään aina petrattiinkin.

Etukäteen heikoin vastustaja oli Loimaa, joka oli sitä tasoa että Iskun valmentajat lupasivat kävellä Kangasalta kotiin jos tappio tulee. No, miten kävikään? Iskun pojat lähtivät pelaamaan vastustajan tasolla ja jäivät kummassakin erässä aluksi jälkeen niin että valmentajat lähtivät jo sitomaan ulkokenkiensä nauhoja. Rantaperkiön ritareilla riitti rutiinia kuitenkin sen verran että erät käännettiin lopulta voitoksi ja valmentajat voitiin kutsua tuulikaapista takaisin..

Huonoille ei hävitty, Kangasala, Lempäälä ja Akaa olivat hyviä ja ansaitsivat paikan tusinan parhaan joukkoon. Hyvänä päivänä Isku voisi nämä kaikki voittaakin. Nyt ei ollut sellainen päivä, joten viimeinen Lounais-Suomen aluemestaruussarjan turnaus pelataan Iskun osalta kolmen viikon kuluttua sijoista 13-17, mikä on realistisesti ajatellen tämän hetken sopiva taso.

Hieman alavireisestä päivästä huolimatta aurinko paistoi kirkkaasti pelipaikalta lähtiessä, ja voitiin todeta että onneksi tämä ei niin vakavaa ole! Lentopallo on kuitenkin mukavaa ja taas tiedetään minkä takia perussuorituksia toistetaan treeneissä uudestaan ja uudestaan, ja suunnataan kohti tulevaa!

Teksti ja kuvat: Vesa Lepola

 

D-pojat Liedossa

D-poikien aluemestaruussarja jatkui Iskun osalta C-poolin turnauksella Liedossa 28.2.-16. Hiihtolomasesonki karsi hieman miehistöä, mutta laajasta ringistä lähti seitsemän poikaa Turun seudulle. 
Ensimmäisessä pelissä Rikala Volley White, edellisen turnauksen tapaan, vei alkujännitteisen Iskun välipalakioskille selvin 2-0 –lukemin.  Tämä Salon porukka voitti lopulta koko turnauksen. 
Iskun toinen peli VaLePa Ka:ta vastaan oli yksi kauden parhaista peleistä; yleisöä viihdyttävää, tasokasta ja taistelevaa lentopalloilua. Niukka tappio tuli, mutta peli oli niin hyvää että harmitus oli varsin vähäistä. Tiukkoja pelejä tarvitaan pojille lisää, jotta yli 20:n pisteissäkin uskallettaisiin vielä tehdä rohkeita ratkaisuja ja pitää katseet poissa tulostaululta. Kolmas peli muistutti joukkueelle sen, että parempi joukkue ei aina voita, vaan voiton vie poikkeuksetta se, joka  voittaa enempi pisteitä ja eriä. Isku lähti mukaan lietolaisten leppeän 
lokoisaan läpsyttelyyn, teki tasaisella rintamalla roppakaupalla helppoja virheitä ja antoi kotijoukkue Parmalle puhtaan 2-0 –voiton. 
Eli tällä kertaa poistuttiin kolme tappiota niskassa, mutta paluumatkalla hyvän ruoan jälkeen oli taas onneksi parempi mieli. Seuraavassa vaiheessa kolmen viikon kuluttua pelataan välierävaihetta, jossa vastaan tulevat Akaa, Lempäälä, Kangasala ja Loimaa. Jos tuosta selvitään kolmen parhaan joukkoon, niin sitten viimeisessä vaiheessa pelataan 12 parhaan sijoitusotteluita. Jos jäädään kolmen parhaan ulkopuolelle, niin viimeiset pelit huhtikuun alussa taistellaan sijoista 13-17.

Teksti ja kuvat Vesa Lepola

 

Tasainen D-poikien turnaus Ylöjärvellä

Aluemestaruussarja jatkui Iskun osalta C-poolin turnauksella 7.2.-16. Vastassa olivat ”vanhat tutut” Ylöjärven Ryhti ja Raision Loimu Mustat, sekä uutena tuttavuutena Rikalavolley White Salosta.

Isku aloitti urakkansa Loimua vastaan. Jo kolmatta perättäistä turnauskertaa vastassa ollut Loimu oli nyt matkassa varsin ytimekkäällä porukalla, ja Isku ottikin ensimmäisen päänahkansa raisiolaista. Rauhallinen peruspeli ilman suurempia  omia virheitä toi selvän 2-0 –voiton.

Rikalavolleytä vastaan mentiin pitkään tasaisissa merkeissä, mutta muutama notkahdus ja pisteputki vastustajalle sinetöivät 0-2 voiton Salon porukalle. Viimeisessä pelissä Ylöjärveä vastaan pojat taistelivat toisen erän kotiin ja pakottivat kotijoukkueen ratkaisuerään. Katsomossa kannustaneiden vanhempien kynnet lyhenivät useita millimetrejä jännittävän erän aikana. Millimetrien päähän jäi lopulta voittokin, kun Ylöjärvi nousi lopussa 15-13 erä-, ja sitä myöten otteluvoittoon. Kuitenkin hyvä peli Iskulta, ja pienen harmituksen jälkeen kaikille jäi varmastikin positiivinen mieli päivästä.

Ylöjärvi vei turnauksen puhtaalla pelillä, mutta voitti kaikki pelinsä erin 2-1, mikä kuvastaa turnauksen tasaisuutta.  Iskun poikien turnausjuna jatkaa tasaisilla raiteilla – jälleen lohkon kolmas sija ja pelit jatkuvat edelleen C-poolissa taas muutaman viikon kuluttua. Sen jälkeen alkavatkin sijoitusottelut, joten mielenkiintoisia pelejä on tiedossa kevään mittaan!

Teksti ja kuvat: Vesa Lepola

 

TUL Joy Games –lentopalloturnaus

Isku järjesti 301.-16 Pyynikillä D-poikien lentopalloturnauksen, liittyen TUL Joy Games –tapahtumaan. Vieraat olivat kovaa tasoa; VaLePa:n juniorimyllystä saapui 3 joukkuetta, OrPosta kaksi ja Ylöjärven Ryhdistä yksi porukka. Iskun laaja repertuaari oli jaettu kahteen osaan, Isku/Sakke ja Isku/Sinko.  

Sakke-porukan kanssa samassa alkulohkossa pelasivat VaLePan Focus ja Ka, sekä OrPo1. Sinkot sai seuraansa VaLePan Focuksen, OrPo2:n ja YlöR:n. 

Iskun joukkueet olivat nyt pienemmät, joten kaikille riitti paremmin peliaikaa. Sinkot pelasivat tasaisempia otteluita ja veivät yhden alkulohkovoiton. Saket ajoi sisään myös porukan kaksi uutta lupaavaa pelimiehen alkua. Hyviä vaiheita ja yksittäisiä suorituksia joukkueella oli paljon, mutta taso ei vielä riittänyt voittoihin asti. Viimeisessä alkulohkon ottelussa oli tasomittarina vastassa sitten valtakunnan kärkitasoa oleva VaLePan ykkösporukka eikä tuosta pelistä juuri jossiteltavaa jäänyt.. 

Sijoituspeleissä molemmilla Iskun porukoilla oli vastassaan OrPon joukkue. Sinko selvitti omansa, Sakeilta jäi vielä voitto rusentamatta. Mitalit ratkaistiin Vammala-Ylöjärvi –akselilla. Finaalissa saimme näkymän mitä on D-poikien peli parhaimmillaan. Pitkään harrastaneet ja treenanneet VaLePa:n Focus ja Fiesta taistelivat voitosta kunnon iskulyönneillä, huimilla pelastuksilla ja näyttävillä palloralleilla. YlöR rikkoi pukinsarvien rintaman tunkemalla pronssille. 

Lopputulokset: 

1. VaLePa Focus

2. VaLePa Fiesta

3. Ylöjärven Ryhti

4. VaLePa Ka

5. Isku Sinko

6. OrPo1

7. OrPo2

8. Isku Sakke

Iskun pojilla pallovarmuus ja taso nousee koko ajan, mikä on ilo huomata; treeni ei ole mennyt hukkaan. Sen, että häviää koville joukkueille, ei pidä laimentaa itseluottamusta, vaan nostaa harjoitteluintoa. Pelejä tulee paljon, mikä on hyvä pelirutiinin parantamiseksi, vieläkin noita jännityksen piikkiin meneviä polvien lukkiutumisia ajoittain tapahtuu. Ensi viikonloppuna pelataan sitten taas omaa aluemestaruussarjaa. Mainittakoon, että E-pojat ovat myös aloittaneet sarjakautensa, ja voittoja on tullut! E-pojista varmastikin myöhemmin lisää. 

Teksti ja kuvat: Vesa Lepola

 

D-pojat jatkavat tasaiseen tahtiin

Poikien aluemestaruussarja jatkui pakkaspäivän turnauksella Kangasalla 16.1.-16. Vastassa tässä poikien viidennessä turneessa olivat isäntäjoukkue L-PK Maakotkat, Raision Loimu Mustat ja Lempäälän Jyry Oranssit.

On syytä kiitellä Lentopalloliiton sarjasysteemiä onnistuneeksi. Sarjassa on n. 25 joukkuetta, jotka syksyn ensimmäisen tasoturnauksen jälkeen jaettiin kuuteen pooliin. Tasokkaimmat A:han ja siitä portaittain F:ään saakka. Neljän joukkueen turnauksissa periaatteessa paras nousee aina ylempään pooliin, ja neljänneksi jäänyt siirtyy seuraavalle kierrokselle sitten poolia alemmas. Tällä tavoin saadaan kauden mittaan yhä tasaisempia turnauksia kun samantasoiset porukat löytävät toisensa. Osa joukkueista on sahannut ees ja taas eri tasojen välillä, mutta Isku on suoritustasossaan ”ylivertainen”. Alusta lähtien olemme olleet C-poolissa ja kaikissa turnauksissa sijoittuneet kolmanneksi yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Useimmiten on tuo yksi voitto taisteltu jatkoerän kautta, joten voi sanoa että C-poolin paikasta on pidetty kynsin ja hampain kiinni (vaikka se ei oleellista olekaan).

Linja pidettiin myös tässä turnauksessa, jossa hyviä ja tasaisia pelejä oli paljon. Kangasala ja Raisio olivat liian vahvoja, mutta Lempäälästä väännettiin 2-1 voitto. Kauden mittaan kaikki joukkueet ovat parantaneet omaa peliään kuten pitääkin. Isku on pysynyt tasonnostossa mukana ja muutama erä turnauksessa oli varmastikin parasta peliä mitä pojat ovat joukkueena koskaan pelanneet. Ja Iskun isossa ringissä on kaksi joukkueellista pelaajia joista saa periaatteessa kaksi eri, samalle tasolle pystyvää porukkaa.

Eli hyvillä mielin jatketaan reenaamista, esim. vielä ketterämpää kenttäpuolustusta, koska isommat vastustajat lyövät palloa jo lujaa alaspäin iskulyönneissään.

Teksti ja kuvat: Vesa Lepola

 

D-pojilla kotiturnaus

Lounais-Suomen aluemestaruussarja jatkui Iskun D-pojilla kotiturnauksena 20.12.-15. Pelipaikkana oli tällä kertaa Vuoreksen koulun uudehko sali, jonne pystytettiin kaksi kenttää ja korkeatasoinen kanttiini. Iskun 1-sarjaporukan miehet toimivat tuomareina. 
Vieraiksi tulivat naapurikunnasta Lempäälän Jyry/mustat sekä pitempimatkalaisina Raision Loimu/mustat sekä Liedon Parma. Lempäälä oli Iskun vastuksena jo kolmannessa turnauksessa peräkkäin - ja oli kolmannen kerran parempi, nyt voittaen koko turnauksen puhtaalla pelillä. 
Tasaisemmat pelit pelattiin varsinaissuomalaisia vastaan. Liedon Parmaa vastaan tahkottiin kolme tasaista erää, lopulta peli kääntyi Iskulle riemukkain lukemin 2-1. Loimua vastaan Isku pelasi etenkin jälkimmäisen erän hyvällä sykkeellä ja sai monen pelaajan osalta hyviä yksittäisiä onnistumisia, mutta pelin voitto matkasi Raisioon. 
Saldona oli siis jälleen yksi voitto ja kaksi tappiota, ja aseman vankistuminen alueen keskikastissa. 
Nyt edessä on massanhankintakausi joulukinkun ja -suklaiden avulla, pituuskin siinä varmaan kasvaa... Välipäivinä yhdet höntsyharkat, ja ensi vuonna sitten aletaan treenaamaan uusia kuvioita!

 Näin syyskauden päättyessä on virtuaalisten kunniamainintojen aika. Arvovaltainen raati on päättänyt huomioida syyskaudelta seuraavat yhdeksän pelaajaa. Nimet ja pelaajan erityisansiot esitetään aakkosjärjestyksessä.

 Antti - ulottuvin pelaaja
Jimi - terävimmät verkkotorjunnat
Jonne - paras ranne iskulyönneissä
Lasse - ahkerin "minä"-huutaja
Lauri - nopein lyöntikäsi
Miki - liberomaisin takakenttäpelaaja
Pyry - paras kehitys syksyn aikana
Sami - pahimmat syötöt
Vili - monipuolisin pelimies
Valmentajista palkitaan: 
Mika - hyvin ajoitetut aikalisät
Kai - yllättävänkin rauhallinen käytös otteluiden aikana

Teksti ja kuvat: Vesa Lepola

 

D-pojat kolmanneksi Lempäälän turnauksessa

Iskun D-pojat jatkoivat aluemestaruussarjan pelejään 28.11.-15 turnauksessa Lempäälässä. Vastassa olivat isäntäjoukkue LeJy Mustien lisäksi Pori Lentis 1 sekä Virtain Veikot.

Turnauksen kastijako oli selvä. Jo varsin kypsää isku- ja torjuntapeliäkin taitaneet Pori ja Lempäälä kisasivat turnauksen voitosta, voiton matkattua lopulta niukasti länsirannikolle Poriin. 

Isku kamppaili kolmossijasta Virtain Veikkojen kanssa. Pienen lisämausteen peliin toi se, että Iskun porukasta sattumoisin kolmella pojalla on sukujuuret Virroilla. Kotiseutuja ei kuitenkaan kunnioitettu tiukassa pelissä, joka päättyi lopulta Iskulle erin 2-1. Kolmas erä meni jatkopalloille päättyen lopulta 20-18. Jatkopallojen jännitys oli selvästi aistittavissa niin pelaajien, valmentajan kuin fanikatsomonkin elkeissä, lopulta päättyen hillittyyn helpotukseen 

Jälleen tuli siis mitalisija neljän joukkueen turnauksessa ja Iskun tasoksi näyttää muotoutuvan keskikasti Lounais-Suomen alueella. Ei huono, ottaen huomioon kärkiporukoihin verrattuna suht lyhyt harrastustausta ja nuorempi ikärakenne. Harjoittelun lisäksi näyttää siltä että tarvitaan myös lisää pelirutiinia. Jännitys asuu jäsenissä vielä turhan paljon ja rentoutuneet tuuletukset onnistuneiden suoritusten jälkeen ovat harvinaista herkkua. 

Eiköhän ne tuuletuksetkin jatkossa irtoa, vielä pelataan yksi neljän joukkueen turnaus ennen joulua!

Teksti: Vesa Lepola

 

D-pojat tulessa Salossa!

Edellisillan liigapelin pallo- ja luuttupoikatehtävistä toipuneet Iskun D-pojat fanijoukkoineen tekivät isänpäiväreissun 8.11.-15 Saloon, jossa Lounais-Suomen alueen pelit jatkuivat taas neljän joukkueen turnauksella. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Raision Loimu Oranssit -joukkue, joka vei ensimmäisen erän mutta sitten tahti muuttui ja Isku vei tiukkojen vaiheiden jälkeen voiton erin 2-1. 

Isäntäjoukkue Salosta, Rikala Volley Black oli tämän turnauksen ylivoimainen ykkönen. Pojat olivat pitkiä ja löivät palloa jo miesten malliin. Hyvistä kenttäpuolustuksista huolimatta Isku jäi selvään alakynteen 0-2 -lukemin. Kolmannessa pelissä vastassa oli naapurijoukkueemme Lempäälän Jyry Mustat. Tämä peli olisi ollut terhakkaammalla otteella otettavissa kotiin, mutta taisteluväsymys painoi sen verran että Jyry pysyi niskan päällä koko ajan. Lopuksi tuli sananmukaisesti nenille, hurme huppelehti kun jyry iski pyryyn ja viimeisten pallojen aikana tyrehdytettiin nenäverenvuotoa. Päivän saldoksi tuli siis kunnioitettava kolmas sija, karttunut pelikokemus ja toivon mukaan taas kasvanut harjoittelumotivaatio. Tästä jatketaan, seuraava turnaus on marraskuun viimeisenä viikonloppuna akselilla Lempäälä-Pori-Virrat. 

Teksti: Vesa Lepola

 

Iskun punaisten A-finaaleissa pronssille taistellut joukkue.
Mitali kaulassa tekee virallisen ilmeen!
B-finaalin voitto ja 9. sija on tuuletuksen arvoinen!
VaLePa ansaitsi voittopokaalinsa, onneksi olkoon!
Iskun valkoiset Raisiossa.
Voittaminen on kivaa!
Iskun punaiset Sastamalassa
Daltonin veljekset? Ei vaan voitokkaat valkoiset Kangasalla!
Hyvin nousee!
Valkoisten tsemppaamista Kaukajärvellä.
Punaisten porukka Sastamalassa
Iskun ”mustat” pojat vauhdissa ja loppuhuudoissa
Iskun ”punaiset” menivät välillä solmuun, mutta pelien jälkeen ruoka maittoi!
Iskun punainen porukka Virroilla
Iskun valkoinen joukkue Kangasalalla.
Apeat olivat ilmeet pojilla Raisiossa.. Mutta jo paluumatkalla juttu taas luisti ja elämä alkoi hymyilemään!
Iskun valkoiset loppuhuudossa.
Iskulaisia kentän täydeltä.
Iskun punaisten voitontanssi!
Me ollaan voittajia kaikki!
Iskun pojat ja Olli Kunnari
Pallo tipahteli hieman liian usein Iskun kenttäpuoliskolle, monenlaisista puolustusasennoista huolimatta.
Pojat kättelykierroksella VaLePa:n porukan kanssa.
Isku Saket odottavat palloa yläilmoista.
Isku Sinkot ajoittain niputti VaLePan pojat ahtaalle.
TUL Joy Games mitalijoukkueet saavat palkintonsa, 1. VaLePa Focus
TUL Joy Games 2. VaLePa Fiesta
TUL Joy Games 3. YlöR
Poikien kokoerot samassa sarjassakin voivat olla melko suuria. Joskus joutuu niskaa taittamaan aika lailla että näkee vastustajan naaman..
..mutta silloin täytyy vain yrittää ponnistaa korkeammalle!

 

 

Iskun junioreita ja valmentajia.