Power Cup 2016

Iskun pojat Power Cupissa

Power Cup, maailman suurin junnulentopalloturnaus pelattiin tänä vuonna Hämeenlinnassa 9.-12.6.2016. Isku osallistui karkeloihin 16 pojan voimin, pojat jaettiin kolmeen joukkueeseen jotka pelasivat E-poikien kilpasarjassa, D-poikien kilpasarjassa sekä D-poikien tsemppisarjassa.

Joukkueita oli mukana lähes 900, pelejä pelattiin n. 300 kentällä ja kaikkiaan väkeä oli paikalla yli 7000 joten vipinää riitti. Järjestelyt toimivat varsin hyvin. Majoituskoulumme oli n. 10 km päässä kisapaikalta, sieltä kuljimme päiväsajaksi kentille. Sää oli kylmän ja tuulisen torstain jälkeen sanalla sanoen epävakainen. Vaatteita lisättiin ja vähennettiin vähän väliä kelin vaihdellessa kylmästä lämpimään, tyvenestä tuuliseen.

Jo etukäteen oli tiedossa että kaikki joukkueet olivat tasoonsa nähden kovassa seurassa, joten yllätys ei ollut että voittopokaaleja ei kertynyt. Kaikkien joukkueiden sijoitukset jäivät sarjoissaan puolen välin alapuolelle, mutta voittojakin tuli muutama.

D-poikien kilpaporukka pelasi Mikan johdolla 10 ottelua (kaksi voittoerää vaadittiin voittoon), joista peräti 7 peliä venyi kolmanteen erään. Kolme niistä kääntyi voiton puolelle. Tämä kertoo toisaalta siitä että erävoittoja pystytään ottamaan monilta vastustajilta, mutta otteluvoittoon tarvittava rentous puuttuu tiukoissa paikoissa. Toisaalta heikompia joukkueita vastaan omakin taso laskee niin että selkeitä selätyksiä ei pystytty tekemään. Rutiini ja pelikokemuksen kertyminen auttanee jatkossa tähän!

D-poikien tsemppisarjan porukka, Aatu valmentajana, koostui enimmäkseen lentopalloa vähemmän aikaa harrastaneista pojista joista osa on vielä E-ikäisiä. Näin ollen peleissä kyyti olikin pääasiassa kylmää. Yritystä riitti kuitenkin loppuun asti, pelihuumori säilyi, ja pojat jaksoivat ja tykkäsivät pelata. Tämä on luonnollisesti tärkeintä jotta hyvä harrastus jatkuu.

Parhaat joukkueet ovat todella kovia jo D-pojissakin. Pisimmät pelaajat 12-vuotiaissa ovat lähes 190 senttiä pitkiä ja mättävät palloa kenttään miesten lailla. Huomattavaa on, että D-poikien kilpasarjan neljän parhaan joukossa kolme joukkuetta oli meidän Lounais-Suomen alueelta, joten aluesarjamme on Suomen huipputasoa tässä ikäluokassa.

E-pojat KM:n johdolla pelasivat todella pirteästi ja yritteliäästi ja saivatkin parhaan sijoituksen Iskun porukoista. Sunnuntain viimeisen pelin hieno voitto jätti hyvän maun suuhun paitsi pojille, myös runsaslukuiselle Iskun faniporukalle. Hienointa oli kuitenkin se, että pojat alkoivat tuulettaa ässäsyöttöjään porukalla nurmikkoa syleillen. Tällaisia tuuletuksia ja tsemppauksia kaivataan reilusti lisää kaikkiin Iskun poikiin, meininki tuppaa olemaan turhan vaisua voitetunkin pallon jälkeen..

Vapaa-aikana käytiin katsomassa Sannia avajaisissa torilla, pelattiin jalkapalloa majoituskoulun pihalla, pyörähdettiin kisadiskossa, leikittiin piilosta koululla ja tutustuttiin muihin powerilaisiin. Urheilijan elämään piti tutustua siinä määrin että viimeisenä päivänä oli kolme poikaa sivussa polvi- ja pohjevammojen sekä mahataudin vuoksi. Viime mainittu ei onneksi levinnyt poikiin sen enempää.

Reissulta palasi väsynyt, mutta tyytyväinen poikaporukka joka alkoi kesätauolle lentopallosta, palatakseen elokuussa taas innolla harjoittelemaan!

Teksti ja kuvat: Vesa Lepola

Kuvia klikkaamalla pääset galleriaan, jossa on lisää kuvia. iskuvolley.kuvat.fi/kuvat