Otteluraportit 2017-2018

Iskun D-pojille alueen 4. ja 13. sija

Lounais-Suomen alueen finaaliturnauksissa Iskun punainen taisteli mitaleista Raisiossa ja saavutti hienon, mutta aina niin kitkerän neljännen sijan. Valkoinen joukkue voitti b-finaalin Lempäälässä ja voitti Iskulle sijan 13.

 

D-poikien a-finaaliturnaus Raisiossa 14.-15.4.2018

D-poikien punaisen joukkueen kausi huipentui finaaliturnaukseen joka järjestettiin tänä vuonna Raisiossa. Joukkueessa pelasivat Late, Jonne, Oskari, Aaro, Touko sekä uutena tulokkaana Valkoisen joukkueen Boris torjumassa ja paikkaamassa Tomaksen loukkaantumisen jättämää aukkoa. Turnaukseen osallistui 12 joukkuetta, jotka olivat jo hyvinkin tuttuja talven koitoksisa. Alkusarjassa vastaan asettui aluksi Lempäälän Jyry. Tämä peli toimi hyvänä alkulämmittelynä eikä Isku antanut naapurikunnan pojille mitään mahdollisuuksia. Tuloksena ylivoimainen 2-0 voitto! Seuraavaa peliä saatiin odotella useampi tunti, koska välillä vaihdettiin pelihallia ja pidettiin turnauksen juhlava avausseremonia. 

Toisessa pelissä vastaan asettui Loimaan Jankko. Pelin ensimmäinen erä oli jälleen Iskun täydellistä hallintaa ja tuloksena 25-11 voitto. Toisessa erässä taistelu oli tasaisempaa ja välillä huomasi, että tämä joukkue ei näillä miehityksillä ole pelannut kovin paljon yhdessä. Yhtä kaikki, Iskun pojat pysyivät koko erän johdossa, suvantovaiheesta selvittiin ja lopputuloksena oli selkeä 25-18 voitto. Lohkovoiton ansiosta launtain pelit olikin pelattu ja koko porukka siirtyi rentoutumaan Turun Caribia-kylpylään. Lastenallas kumileluineen oli yksi suosikkikohde ja toinen oli “luistava liukumäki” (joku poikien oma läppä...). Päivä päätettiin elvyttävällä pitsalla ja valmistautuminen puolivälierien kautta jatkoon alkoi.

Puolivälierään asteli vastaan Salon Viesti. Peli lähti hyvin käyntiin, kaikille pelaajille tuli onnistumisia ja niiden myötä pelaaminen oli todella rentoa. Peli-ilo paistoi katsomoon saakka! Erityisesti Boris otti oman paikkansa ja teki useita torjuntoja sekä pisteitä verkolta. Selkeät erävoitot 25-17 ja 25-11 Iskulle. Tämä olikin loistavaa harjoitusta ensimmäiseen Todelliseen Koitokseen.

Välierässä vastaan asteli koko kauden tappioitta edennyt turnauksen ennakkosuosikki Raision Loimu. Isku eteni heti alussa lupaavan tuntuisesti 4-0 johtoon, jonka jälkeen Loimu alkoi saada rivejään järjestykseen. Hyvin tasaisissa merkeissä edetiin noin kymmenen pisteeseen saakka, jonka jälkeen muutamat omat virheet, Loimun (todella) hankalat syötöt, tehokas iskupeli sekä onnistuneet jujut käänsivät erän melko selvästi 25-15 Iskun tappioksi. Poikien kunniaksi sanottakoon, että tästä he eivät lannistuneet vaan seuraavaan erään lähdettiin taistelemaan tosissaan. Loimu vaikutti olevan hieman niskan päällä mutta jokaisesta pisteestä tapeltiin, monta vaikeaa palloa kaivettiin peliin ja omaksi voitoksi. Tiukan väännön keskellä joukkueen kapteeni Late joutui pariin kertaan kuuntelemaan tuomarin moitteita (valkun syytä:) ) ja toisesta kerrasta napsahti keltainen kortti. Peli oli tasaista tilanteeseen 16-16 saakka. Tähän sattui pelin musta hetki ja helpoilla virheillä päästettiin Loimu 19-16 karkumatkalle. Tätä johtoa se ei enää menettänyt ja tuloksena oli 25-17 tappio. Numeroista huolimatta toinen erä oli huomattavasti tasaisempi kuin ensimmäinen. Loimun rutiini oli lopulta väkevämpi ja se otti ansaitusti loppuottelupaikan. Näissä peleissä kovimpia joukkueita vastaan omia virheitä ei saisi tulla. Pronssiottelua odotellessa... Koko turnauksen vakuuttavasti pelkästään neljällä pelaajalla pelannut Virtain Veikot eteni loppuotteluun ja jätti Valepan Mustan joukkueen Iskun vastustajaksi pronssiotteluun.

Edellisen pelit hyvä vire nosti kannattajakunnan toiveita mitalista, sillä näytti, että vastaavalla pelillä Valepan joukkue olisi vähintään horjutettavissa. Kannattajien äänijänteille oman haasteensa asetti Valepan taustajoukkojen äänekäs ämpäriryhmä joka piti huolen, että Iskun kannattajien oli vaikea saada ääntään kuuluviin. Itse peli sujui valitettavasti ennakko-odotuksiin nähden D-mollissa. Alusta lähtien Iskulle tuli virheitä, joita ei koko turnauksen aikana ollut näkynyt. Ainoastaan hetkittäin pelissä oli samoja onnistumisia kuin aiemmissa peleissä. Valepa otti turhankin helposti erävoitot 14-25 sekä 17-25 ja vei siten mitalit nenämme edestä.

Kaiken kaikkiaan turnaus sujui aiemman kauden suuntaviivojen mukaisesti ja Isku oli juuri sillä paikalla jolla tässä turnauksessa ansaiksikin olla. Mitaleille olisi vaadittu venymistä jota jäämme odottamaan tulevasta PowerCupista. Joka tapauksessa toisen pelipäivän iloinen ja taisteleva peli-ilme oli hienoa katsottavaa:)

Teksti: TapioN, Kuvat AnttiK

 

Valkoiset b-finaalissa Lempäälässä 14.-15.4.18

D-poikien aluemestaruussarjan sijat 13-20 ratkaistiin Lempäälässä. Iskun porukan muodostivat Hristo, Jere, Eero, Pyry ja Lassi, valmentajina Aarre ja Ari. Lauantaina pelattiin alkulohkot, jossa Isku joutui taipumaan Virtain Veikkojen kakkosjoukkueelle. Lohkon kakkospaikalla päästiin kuitenkin seuraavan päivän välieriin. Siinä toisen lohkon voittaja Vilppula kaatui todella tiukan taistelun jälkeen 2-1.

Näin päästiin turnauksen finaaliin, jossa vastaan tuli omasta alkulohkosta tuttu Virrat. Iskun pojat ottivat loistavan revanssin voittamalla pelin selvin numeroin 2-0. Kannattaa voittaa oikeat pelit! Tuloksena koko b-finaalin voitto ja 13. sija Lounais-Suomen alueen 27 joukkueen sarjassa. Hienoa pojat ja valkut!

Teksti: VesaL

Punaiset mitaleita metsästämässä

Iskun C-poikien sijoitus Suomessa on 15.

 

C-poikien SM-sarjan sijat 13-18  ratkaistiin Iskun kotiturnauksessa Linnaimaan koululla 7.4.-18.  Mukana oli Iskun lisäksi naapurit Lempäälä ja Kangasala, sekä kauempaa Alajärvi, Oulunsalo ja Liperi (Joensuu).

 

Kaikki paikalla olleet kuusi joukkuetta olivat enemmän tai vähemmän pettyneitä siitä että eivät olleet selvinneet 12 parhaan SM-finaaliturnaukseen. Kamppailuhenkeä silti riitti koko päiväksi.

Ensin pelattiin kolmen joukkueen alkulohkot. Näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä Iskun pojat näyttivät että olisivat kuuluneet sinne Suomen parhaiden joukkoon. Lempäälää ja Alajärveä vastaan peli kulki, ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Ylivoimaiset voitot! Sitten kolmannessa pelissä Kangasalaa vastaan tuli esiin se, miksi Isku ei ole siellä parhaiden joukossa. Kollektiivinen alisuorittaminen koko joukkueelta, ja peli oli hävitty 0-2 ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Tällaisia notkahduksia tuli liikaa kauden aikana,  etenkin ratkaisevissa peleissä, ja sehän erottaa jyvät akanoista.

Viimeisessä sijoituspelissä napattiin rutiinivoitto uudelleen Alajärvestä, ja siten kauden lopputuloksena oli 15. sija C-poikien suomenmestaruussarjassa. Mukana oli 48 joukkuetta, joten huonoksi ei toki tulosta voi sanoa. Alkukauden hyvä menestys A-poolin vierailuineen ym. antoi, hieman valheellisesti, enteitä paremmasta sijoituksesta. Kauden mittaan kuitenkin monet joukkueet paransivat peliään enemmän kuin Isku, ja olivat ratkaisuotteluissa terävämpiä. Näin ollen 15. sija on hyvinkin oikeudenmukainen kertomaan joukkueen tasosta.

On muistettava, että tämän kauden Iskun joukkueesta vain puolet on vanhempaa C-ikäluokkaa (-03 syntyneitä). Paremmin menestyneet joukkueet koostuivat kokonaan tai suurimmaksi osaksi tästä vanhemmasta väestä, ja vuoden ero tässä ikävaiheessa voi tarkoittaa 10 cm pituudessa ja muussa fyysisyydessä, ja tällä on tietenkin merkitystä. Toinen puolisko Iskun porukasta jatkaa vielä ensi kaudellakin C-ikäisissä monta kokemusta rikkaampana, puhumattakaan joukkueeseen kuuluneista parista vielä D-ikäisestä pelaajasta.

Kauden aikana on treenattu valmentaja Mika Välimäen johdolla kolme kertaa viikossa, reissattu lähialueiden lisäksi Alahärmän, Kempeleen ja Oulunsalon reissut, ja pelattu Lounais-Suomen aluemestaruudesta (siellä 4. sija). Ahkeran ja tunnollisen talkooväen (poikien kotiporukat) avulla on järjestetty kolme kotiturnausta. Nyt C-pojat pitävät parin viikon tauon, ja sitten alkaa valmistautuminen Power Cupiin ja ensi kauteen taas uudella innolla!

 

Teksti: VesaL

Kuvat: NooraM

Suomen 15. parhaat C-pojat!

C-pojat ei yltäneet parhaimpaansa

Iskun C-pojat lähtivät herkullisista asemista tavoittelemaan pääsyä Suomen 12 parhaan joukkueen lopputurnaukseen, kun paikoista pelattiin välieräturnauksessa Orivedellä 24.3.-18. Pallot kimpoilivat kuitenkin siihen malliin että pettymyksen puolelle jäätiin.

A-finaalipaikoista kamppailivat kotijoukkue OrPon ja Iskun lisäksi Alahärmän Kisa, sekä Liperi Volley Joensuusta. Iskun kannalta ratkaisevin peli oli heti avausottelu OrPoa vastaan. Valitettavasti jäätiin lähtötelineisiin, hyvän tuntuisesta valmistautumisesta huolimatta. Aloitusten vastaanotto oli koko lailla luokatonta, pallot nostettiin turhan usein tutustumaan Oriveden hienon hallin seiniin, elleivät sitten tipahtaneet raakana parkettiin. Silloin harvoin kun pallo saatiin passarin kautta hyökkääjille, ruuti oli usein märkää tai osoite hukassa. Niinpä varsin tasaisesti alisuorittanut Isku ei voittokamppailuun pystynyt, vaan aloitettiin selvällä 0-2 tappiolla.

Toinen peli Alahärmää vastaan alkoikin sitten sisuuntuneiden iskulaisten näytöksellä. Hyvällä pelillä härmäläiset jätettiin aluksi reiluun tappioasemaan. Turnauksen selkeästi paras joukkue nousi kuitenkin hyvällä rutiinilla ja tasokkailla runkopelaajillaan piste pisteeltä Iskun iholle. Ja kun ratkaisupisteiden aika koitti, voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Toinen erä menikin jo sitten selkeämmin pohjanmaan pojille, ja peli Iskun kannalta 0-2.

Kolmas peli Liperiä vastaan oli käytännössä merkityksetön. Isku teki erilaisia kokoonpanokokeiluja jatkoa varten, ja heikohko itärajan porukka sai yhden erän nimiinsä. Isku oli kuitenkin niskan päällä koko ajan ja vei pelin varmasti 2-1, ja sitä myöten turnauksen kolmannen sijan.

Kolmas sija ei siis riittänyt A-finaaliin, mikä oli realistinen tavoite, joten hieman on pettymystä puserossa. Mutta fakta on että ansioiden mukaan edetään, joten kauden viimeiset pelit pelataan sijoista 13-18 ja tämä on Iskun taso tällä kaudella. Eihän tuokaan valtavan huono ole, huomioiden että sarjassa on 48 joukkuetta. Ja viimeisessä turnauksessa pääsiäisen jälkeen tietenkin pyritään ottamaan kaikki mitä saatavilla on!

Teksti: Vesa L

D-pojat voitoilla kohti finaaleja!

 

Aluemestaruussarjan välierissä 17.-18.3.-18 Iskun D-pojat etenivät puhtaalla pelillä finaaleihin; punaiset 12 parhaan a-finaaleihin, ja valkoiset b-finaaliin.

 

Punainen joukkue Vilppulassa

Kauniin aurinkoisen kevätpäivän viettäminen sisätiloissa ei kuulosta hyvältä idealta ellei kysymyksessä D-poikien Lounaisen alueen a-finaalin välierät. Iskun punaisten joukkue fanijoukkoineen matkasi lauantaina Vilppulan Tähden vieraaksi neljän joukkueen välieräturnaukseen. Turnauksesta jatkoi kolme joukkuetta a-finaaliin, joten ennakkoasetelmissa finaalipaikka oli odotettavissa. Varsinaisen panoksen turnaukseen toi välierän voitto. Voittajalle on luvassa hieman helpommat vastustajat finaalin alkulohkoon koska välierien voittajajoukkueet eivät pelaa vastakkain tulevan finaaliturnauksen alkuerissä.

Ensimmäisessä pelissä Iskun poikia vastaan asteli koti joukkue Vilppula. Peli kääntyi selkeästi Iskulle ensimmäisistä palloista alkaen. Kauden aikaisemmissa turnauksissa nähty turnauksen ensimmäisen pelin peikko näkyi tänäänkin epävarmuutena ja hermoiluna helpoissakin palloissa. Tilanteista selvittiin tänään vähäisillä pistemenetyksillä mutta alueen kärkijoukkueita vastaan tähän ei ole varaa. Isku vei ensimmäisen erän kauden mittaan karttuneella rutiinilla. Peli alkoi varovaisella mutta tehokkaalla hyökkäyspelillä jujutellen ja tarkasti sijoitellen. Pelin edetessä ja joukkueen itseluottamuksen noustessa hyökkäysvoima kasvoi ja pelissä nähtiinkin useita todella komeita hyökkäyksiä. Tehokas hyökkäyspeli lähtee puolustuksesta, vastaanotosta ja hyvistä passeista. Näistä etenkin vastaanotto ja passipeli toimivat pelissä aika ajoin mallikkaasti. Erät Iskulle todella selvin numeroin 25-11 ja 25-10.

Seuraavaan peliin VaLePaa vastaan pojat lähtivät vapautunein mielin. Oma pelin taso ja keskittyminen onnistuttiin säilyttämään läpi pelin ilman suurempia notkahduksia. Omien virheiden määrä jäi todella pieneksi. Tässäkin pelissä huolellisen puolustuksen ja vastaanoton kautta pallo saatiin hyvin passarille mikä mahdollisti joukkueen tappavan tehokkaan hyökkäysvoiman. Tämä oli kauden ensimmäisiä pelejä jossa passit saatiin hyvällä prosentilla kohdilleen läpi pelin. Valmennuksen painotus passipeliin on tuonut tulosta. Erät Iskulle 25-6 ja 25-10.

Viimeisessä pelissä pojat kohtasivat ennakkoarvailuissa turnauksen kovimman vastuksen Loimun. Kahden helpon voiton jälkeen pojat selvästikin odottivat kolmatta helppoa peliä mikä näkyi keskittymisessä. Alusta asti poikien otteissa näkyi epävarmuutta ja virheitä tehtiin niin syöttöruudussa kuin omassa peruspelinrakentamisessa. Vastustajan puolustus noukki varmasti helpommat pallot ja koviakin hyökkäyksiä nousi peliin. Tämä aiheutti paineita ja yliyrittämistä hyökkäyspeliin mikä näkyi isona määränä hyökkäysvirheitä. Ensimmäinen erä mentiin tasanumeroissa viiteentoista pisteeseen, minkä jälkeen Isku käänsi pelin itselleen lukemin 25-17. Toinen erä alkoi poikien täydellisellä lamaantumisella. Näytti siltä että kaikki kauden ja vuosien aikana opitut taidot ja taktiikat olivat jääneet erätauolle. Yksikään osa-alue ei toiminut, kauden heikoin erä pojilta. Vastustaja jatkoi hyvää puolustustaan ja sai hyökkäyspeliäänkin rullaamaan, tehden pisteitä tasaisesti ilman omia virheitä. Hetken näytti että Isku jää alle kymmeneen pisteeseen. Erän lopun muutama hieno onnistuminen nosti pojat kahteentoista pisteeseen ja palautti hukassa olleen itseluottamuksen tulevaan kolmanteen erään. Toisessa erässä turpaan tuli siis rumasti 12-25.
Kolmatta erää mentiin tasapisteissä viiteen pisteeseen. Erän edetessä Iskun pojat pääsivät pallo pallolta lähemmäs omaa tasoaan murtaen vastustajan sinnikkään puolustuksen. Erä Iskulle 15-8 ja voitto erin 2-1. Voitto varmisti Iskulle ansaitun välierävoiton.

Poikien passien paraneminen ja sen kautta lisääntynyt hyökkäyspelin monipuolisuus ja tehokkuus lupaa paljon tulevaan finaaliturnaukseen, joka pelataan Raisiossa 14.-15.4. Tasaisuutta tarvitsee vielä hioa. Paljon pelitreenejä ja harkkapelejä ennen finaalia niin saadaan turha jännitys pois puserosta ja tilalle iloa ja vapautunutta peliä!

Teksti: AnttiK

 

Valkoisilla kotiturnaus

Iskun D-valkoiset saivat kolmen joukkueen kotiturnauksessa vastaansa Oriveden Ponnistuksen sekä Koijärven Kunnon Forssasta. Koska Isku on peluuttanut tänä vuonna tässä porukassa yli-ikäisiä, niin tällä porukalla ei ole oikeutta osallistua a-tason välieriin tai finaaleihin, minne tämäkin porukka jo aika lailla kuuluisi. Niinpä pelattiin b-tason välieräturnauksessa, jossa Isku näytti todelliset isännän otteet. Kovilla syötöillä ja vastustajia paremmalla pallovarmuudella molemmat vastustajat murskattiin puhtaasti 3-0. Ja nähtiinpä peleissä muutamia näyttäviä lyöntejä ja torjuntojakin!

Turnauksen ylivoimaisella voitolla, mikä muuten oli valkoisille jo neljäs turnausvoitto peräkkäin(!), pojat petasivat itselleen suosikin paikan b-finaaliturnaukseen. Se pelataan Lempäälässä 14.-15.4., ja siellä tietenkin tavoitteena voitto, jolla saavutettaisiin 13. sija Suomen kovatasoisimmalla lentopalloalueella!

Teksti: VesaL

D-pojat hyvässä vireessä! 

Iskun molemmat D-poikajoukkueet pelasivat turnauksensa keskellä olympiahuumaa 24.2.2018. 

 

Iskun D-punaiset, B-pooli, Loimaa

Iskun D-punaiset laittoivat ensimmäisenä hiihtoloma-aamuna herätyskellot soimaan aikaisin Loimaan B-poolin turnausta varten. Perillä saimme nauttia alkupaloiksi Iivo Niskasen olympiakultamitalihiihdon loppuratkaisun kahvion telkkarista.

Alkulämmittelystä jo näki, että turnaukseen oli valmistauduttu hyvin ja pelaamaan oli tultu tosissaan. Aamupalaksi napattiin energiatasot nostattava 2-0 voitto Loimaasta. Nostopeli ja edellisestä turnauksesta parantunut passipeli oli läpi ottelun hyvää ja päästiin sekoittamaan Jankon puolustus sekaisin vuoroin iskuilla ja vuoroin jujuilla. Lounaaksi nautittiin herkullinen 2-0 voitto Salon Viestistä. Tässä pelissä jatkettiin hyviä peliesityksiä ja lisämausteena saatiin muutamia torjuntoja. Syöttöpeli pysyi riittävän varmana, eikä Viesti päässyt missään vaiheessa niskan päälle.

Päivälliseksi tarjottiin voittoa naapuri Kangasalasta ja sehän maistui vielä evästauon jälkeenkin niin hyvin, että selvästi liikkuvampi ja taitavampi Isku lannisti LP:n yritykset jo heti alkumetreillä. Ilmaherruutta ei verkolla annettu ja puolustus kaivoi pallot peliin kiperistäkin tilanteista ja takaisin vastustajan puolelle. Iskun kannustusjoukot pitivät välillä niin kovaa ääntä, että Juho-valkkukin meni toviksi sanattomaksi.

Turnauksen kaksi selvästi parasta joukkuetta Vammala ja Isku kohtasivat aurinkoisen pakkaspäivän viimeisessä pelissä. Jälkiruoka ei Iskulle vielä kelvannut. Muutamat turhat omat virheet sinetöivät Valepan voiton. 25-20 ja 25-23 erätappiot turnauksen voittajalle antoivat kuitenkin myrskyvaroituksen, että Isku on pääsemässä hyvään kevätkuntoon. Valmennus on pureutunut kolmessa viikossa oikeisiin asioihin ja peli on mennyt jälleen eteenpäin. Kauden paras turnaus lupaa hyvää tuleviin välierä- ja finaaliturnauksiin. Nälkää jäi sopivasti.

Ai niin, se jälkiruokakin haettiin, kylläkin vasta paluumatkalla Urjalan Makeistukusta ja saatiin ansaittu hiihtoloma makeasti käyntiin!

Teksti: Markus

 

Iskun D-valkoiset, C-pooli, Virrat

Valkoinen joukkue on voittanut kaksi turnausta putkeen. Nyt joukkue, jossa pelasivat Boris, Miska, Hristo, Eero, Pyry ja Touko, suuntasi C-poolin turnaukseen Virroille. Vastustajina olivat kotijoukkue Virtain Veikot, Vilppulan Tähti, Lempäälän Jyry ja PoriLentis. 

Turnaus alkoi ottelulla Jyryä vastaan. Ensimmäinen erä oli Iskulta vielä pelin hakemista. Jyryn sijoitukset upposivat kenttään melko helposti ja erä heille selvin numeroin 25-14. Toisessa erässä vääntö oli huomattavasti tasaisempaa. Omat syötöt sujuivat vähillä virheillä, liikkuminen parani, hyökkäyksessä löydettiin tyhjää tilaa kentältä ja verkolta väännettiin tärkeitä pisteitä. Toinen erä meni tiukan taistelun jälkeen Iskulle 23-25. Todella hieno rytminvaihdos ensimmäisen erän jälkeen! Erityisesti kokeneemmat pelaajat ratkaisivat tärkeissä paikoissa.

Seuraavaksi vastustajaksi asettui kotijoukkue Virtain Veikot. Iskun hyvä vire jatkui ja pojat olivat koko ensimmäisen erän niskan päällä voittaen sen 25-19. Toisessa erässä oli vuorostaan Veikkojen vuoro parantaa peliään. Iskun poikien peli uhkasi hyytyä syöttövirheisiin ja pitkäksi karanneisiin iskulyönteihin. Virrat eteni jo eräpalloille tilanteeseen 24-17. Tässä vaiheessa katsomo ripusti rukkaset naulaan ja alkoi valmistautua seuraavaan peliin. Ilmeisesti näin kävi myös Veikoille sillä heidän pelinsä hyytyi pahasti. Pelaajat jäivät odottelemaan, että se viimeinen piste tulisi kuin itsestään. Tässä vaiheessa vuorostaan Isku pelasi rauhallisesti peruslyönneillä ja ilman virheitä. Niin vain pojat väänsivät tilanteen piste pisteeltä tasoihin ja lopulta hienoon 26-28 voittoon! Peli 2-0 Iskulle!

Kolmas peli oli Vilppulan Tähteä vastaan. Iskun pojille peli oli kolmas peräkkäin, kun taas Vilppula oli pelannut vasta yhden pelin. Olisikohan väsymys jo hieman painanut Iskun poikia sillä Tähti oli koko erän niskan päällä ja vei sen lopulta 25-21. Toisessa erässä Iskun pojat saivat taas puhtia otteisiinsa ja käänsivät sen oikeutetusti itselleen 20-25.
Tässä vaiheessa alkoi näyttää, että koko turnauksen voittoon olisi mahdollisuuksia. Tämä edellytti voittoa PoriLentiksestä ja muiden joukkueiden pelaamista ristiin. 

Pitkähkön ruokatauon jälkeen kohtasi kaksi selkeästi väsynyttä joukkuetta. Iskun nuorempi kaarti sai tässä pelissä paljon vastuuta. Peli oli puolin ja toisin taistelua virheiden kanssa, mutta lopulta Isku selvisi hieman varmemmalla otteella voittajaksi molemmissa erissä 25-20, ja peli Iskulle 2-0. 

Tämän jälkeen katseet kääntyivät vielä Veikkojen ja Tähden kesken olevaan kamppailuun. Jos tämä päättyisi tasapeliin, niin Isku olisi turnauksen ykkönen. Ensimmäisen erän vei Vilppula mutta toinen erä eteni Veikkojen johdolla kutkuttavasti jo tuttuun 24-17 eräpallotilanteeseen. Jälleen vastustaja alkoi napsia pisteitä lähes saavuttaen Veikot. Tällä kertaa vapauttava piste kuitenkin tuli viimeisellä hetkellä: Veikot voittoon 25-23, peli 1-1 ja koko turnauksen ykköstila ja kolmas perättäinen turnausvoitto siis Iskulle! 

Tämä pooli oli erittäin tasainen. Joukkueet napsivat vuorotellen toisiltaan pisteitä, mutta kahden puhtaan voiton siivittämänä Isku otti kärkisijan. Poikien peli pysyi koko ajan vakaalla tasolla. Mitään erityisiä notkahduksia ei aivan ensimmäistä erää lukuun ottamatta tullut, ja hävittyjä palloja ei jääty suremaan vaan oltiin heti valmiita taistelemaan seuraavasta pisteestä. Seuraavaan koitokseen täytyy hakea varmuutta syöttöihin, nopeampaan liikkumisen kentällä ja ratkaisuihin tarvitaan enemmän rohkeutta hyökkäyksessä.

Teksti: Tapio

 

 

Valkoiset vauhdissa Virroilla

C-pojat SM-välieräturnaukseen!

Paljon oli pelissä kotiturnauksessa 17.2.-18 Vehmaisten koululla, kun Iskun C-pojat saivat vieraakseen naapurivastukset Kangasalta ja Lempäälästä, sekä Vantaan Lentopallon. Kolme neljästä jatkaisi valtakunnan 18 parhaan joukkoon, viimeinen sijoille ynnä muut.

 

Avauspelissä vastassa oli paljon tuttuja poikia sisältävä LP Kangasalan joukkue. Tasaista oli, kaksi ensimmäistä erää menivät tasan, häviäjälle aina 22 pistettä. Kolmannen erän LPK puristi voimakkaammin ja 9-15 pisteillä vei erän ja ottelun nimiinsä. Isku lahjoitti ottelussa suorilla virheillä reilun erän verran pisteitä vastustajalle, ja kun isommat hyökkäystehotkin puuttuivat niin tulos oli tämä. Kangasala vei lopulta puhtaalla pelillä turnauksen voiton itselleen.

 

Toisessa pelissä Vantaata vastaan piristystä tapahtui monessa suhteessa. Helppo peli ei ollut, mutta virheitä tehtiin vähemmän ja hyökkäyksessä saatiin onnistumisia laajemmalla rintamalla. Sitä myöten 2-0 voitto kotiin. Muut pelit menivät siihen malliin, että viimeinen ottelu Lempäälää vastaan oli pitkälti merkityksetön, molempien jo varmistettua jatkopaikkansa. Pitkän päivän lopuksi pelattu peli olikin puoliväsynyt ja laiskavauhtinen. Iskua kiinnosti voitto sen verran enemmän että pojat sen nappasivat, ja sitä myöten turnauksen kakkossijan.

 

Nyt Iskun C-pojat ovat siis 18 parhaan joukossa (48 joukkuetta kaikkiaan). Seuraava vaihe on välierät, jotka pelataan jaettuna neljän joukkueen lohkoihin (pääsiäistä edeltävänä viikonloppuna). Siinä täytyisi päästä kahden parhaan joukkoon, jotta tie aukenisi 12 porukan finaaliturnaukseen. Tässä kova, mutta realistinen tavoite koko Iskun tiimille!

 

Teksti: VesaL, kuvat NooraM

D-pojat taas tositoimissa

Edellisessä vaiheessa molemmat D-poikajoukkueet pelasivat itsensä yhtä poolia ylöspäin - punaiset A-pooliin ja valkoiset D-pooliin. 3.-4.2-18 viikonlopun turnauksissa taas asemat vaihtuivat. Punaiset jatkoivat hissiliikettään taas B-pooliin, ja valkoiset jatkoivat upeaa voittokulkuaan nousemalla kotiturnauksessa C-pooliin!

Iskun d-poikien valkoisilla oli d-poolin kotiturnaus la 3.2 Vehmaisten koululla. Tällä kertaa valkoisten joukkueeseen kuuluivat Boris, Hristo, Jere, Eero, Lassi ja Patrik Aarren ansiokkaasti valmentaen. Pojat intoutuivat pelaamaan kauden tähän asti parhaan turnauksen. Tuloksena kolme selkeää 2-0 voittoa paikallisvastustajista Lp Kangasalasta, Lempäälän Jyrystä sekä Ylöjärven Ryhdistä.

Pientä jännitystä aiheutti peli Lempäälää vastaan, olihan siellä vastassa viime kauden pelikaveri Iskusta. Kotiturnauksessa pojat esittivät tasaisen varmoja otteita joka osa-alueella. Pojat ovat kyllä kehittyneet huimasti aloitettuamme treenit joulutauon jälkeen. Kuvaavaa on erään Iskun valkoisen pelaajan kommentti viimeisen pelin jälkeen: "Minähän pelaan turnauksessa paremmin kuin harjoituksissa". Tuo lausahdus kuvaa hyvin kotiturnauksen luonnetta. Pojat tsemppasivat hienosti joka pelissä.

Loppukauden tavoitteet valkoisilla on b-finaalissa, vaikka tämän hetken sijoitus antaisikin mahdollisuuden taistella A-finaalipaikasta. Selitys löytyy liiton sääntöviidakosta, jossa kerrotaan, että mikäli seuralla pelaa yli-ikäinen(siä) niin silloin ei voida osallistua välierään josta voisi päästä A-finaaliin. Valkoisten joukkue taisteleekin menestyksestä B-finaalissa.

 

Iskun punainen joukkue Jonne, Oskari, Late, Tomas, Aaro, Touko ja Pyry valmentajanaan Juho taistelivat Virroilla su 4.2 viidennessä A-pooliturnauksessa. Tuloksena kolme tappiota ja tippuminen B-pooliin. Ensimmäinen peli VaLePaa vastaan alkoi kuten kaikki aiemmatkin tämän kauden turnaukset eli hermostuneesti. Poikia vaivaa jokin eka pelin kirous , jota valmennus ei saa aukaistua millään. Alun hermostuneisuuden jälkeen pojat taistelivat VaLePan pitkiä poikia vastaan tasapäisesti, tuloksena silti 2-0 tappio.

Toinen peli Virtoja vastaan alkoi poikien hallinnalla. Koko erä mentiin Iskun johtaessa loppuun saakka. Tuloksena erävoitto ja hyvänolon tunne. Seuraavat kaksi erää Virrat veikin sitten murskaavasti. Taisi pojille riittää yksi erävoittokin. Virrat voitti pelin 2-1. Viimeinen peli oli turnauksen voittajaa Raisiota vastaan. Ekassa erässä jatkettiin samalla mollivoittoisella otteella kuin Virrat-peli päätettiin. Toinen erä sitten taisteltiin hienosti lähes jatkopalloille. Tuloksena kuitenkin 2-0 tappio. Tulevissa turnauksissa Iskun punaisen joukkueen valmennus tiivistää peluutusta tavoitteena menestyminen A-poolissa.


Tästä on poikien kanssa hyvä jatkaa treenaamista tulevia turnauksia silmällä pitäen.

Teksti: Juho

Valkoisten voittoisa joukkue kotiturnauksessa

C-pojilla kimurantti turnaus Oulussa

 

Iskun C-pojat pelasivat todella tasaisen C-poolin turnauksen Oulunsalossa 27.1.-18. Niin tasaisen, että turnauksen tulokset ratkesivat vasta kun olimme jo puolivälissä matkalla kotiin!

Oulunsalo, nykyisin Oulun kaupunkiin kuuluva lentokenttäpitäjä isännöi turnausta jossa Iskun lisäksi vieraina olivat Laihian Luja ja Haminan Arsi. Talven flunssa-aalto karsi Iskun miehistöä varsin rankalla kädellä. Kaksi vakiokokoonpanon poikaa jäi kotiin sairastamaan, ja puolet mukaan lähteneistä oli joko toipumassa taudistaan tai potemassa ensioireitaan reissun päällä. D-pojista rekrytoitiin pätevät täydennykset niin että saatiin kuitenkin porukka kasaan. Yökylässä oltiin Kempeleessä niin että päästiin lauantaiaamuna tositoimiin.

Kotijoukkue Oulunsalon Vasama vei ensimmäisen erän selvästi, Iskun poikien sulatellessa vielä tukevaa aamiaista. Puuron imeydyttyä lihaksiin asti Isku väänsi toisen erän itselleen 26-24. Kolmas erä myös Manseen ja avausvoitto, mikä teki todella hyvää koska takana oli tappioputki edellisistä pooliturnauksista.

Taisi tehdä liiankin hyvää, koska seuraava peli Haminaa vastaan oli taas hieman hakusessa. Ensimmäisestä erästä niukka 24-26 tappio ja toinen erä sitten selvemmin lukemin eteläiseen satamakaupunkiin.

Kolmas peli, vastassa Laihia. Tämä peli kuvasti sitä vuoristorataa jota joukkue kulki koko päivän. Niukka, mutta ansaittu voitto ensimmäisessä erässä. Toinen erä: totaalisti ohi-erä Iskulta, suurin saavutus oli että kentällä oli oikea määrä pelaajia koko ajan. Kolmas erä: voiton voi ottaa monella tavalla. Esimerkiksi niin, että kamppailee itsensä 14-10 –ottelupallotilanteeseen. Sitten antaa sen verran löysää että päästää vastustajan 14-15 ottelupalloon. Ja eikun taas siima kireälle ja napataan se voitto lopulta viimeisen erän pistein 17-15!

Mahtava fiilis lähteä kotimatkalle tuon erän jälkeen! Kaksi voittoa plakkarissa, sillä saldolla ei yleensä huonosti käy näissä kinkereissä. Etukäteen heikoimmaksi veikattu, juuri meille masentavan tappion kärsinyt Laihia jäi muodon vuoksi pelaamaan kaksi jäljellä olevaa peliään kun meillä maistui jo kotimatkan hampurilainen suupielessä. Mutta kas vain, Laihia ei nuukaillut näissä peleissä vaan tulospalvelusta saimme todeta että he olivat voittaneet nuo molemmat pelinsä. Näin ollen kolme joukkuetta päätyi lohkon kärkeen tasapistein; Hamina Laihia ja Isku. Erävoittojen vertailuun meni, ja niin kävi että Isku jäi kolmanneksi pyöräksi ja vierähti seuraavaan pooliturnaukseen pykälää alemmas, D-pooliin. Näin sarjasysteemi määrää.

Urheilussa yleensä saa ansioidensa mukaan ja niin kävi nytkin. Se on hyväksyttävä, ja iloittava hyvistä asioista: saatiin tappioputki poikki kahdella voitolla, pystyttiin kääntämään tiukkoja eriä itselle, syöttöpeli kulki, ja sairastumisten muuttamassa kokoonpanossa moni poika onnistui uudessa tai isommassa roolissaan hyvin! Ja reissubussin takapenkillä tunnelma ja yhteishenki tiivistyy. Valitettavasti myös haju, mutta sehän kuuluu asiaan :)

Seuraavaksi pojat kuntoon ja yhteistreenit taas käyntiin ja eikun kevättä kohti!

 

Teksti: VesaL

D-pojille voittoja ja poolinousut!

D-pojat aloittivat pelivuotensa aluemestaruussarjan turnauksilla. Punainen joukkue isännöi kotiturnausta Vuoreksessa ja valkoinen joukkue kävi lyhyellä vierasmatkalla Lempäälässä. Viikonloppu oli menestyksekäs!

B-poolin turnauksessa Iskun punaisilla (Juhon johdolla Jonne, Late, Tomas, Oskari, Pyry, Aaro) olivat  verryttelyvastuksina Salon Viesti ja Loimaan Jankko, jotka jäivät selvästi Iskun pelitossun alle. Päävastustajana oli jälleen kerran Virtain Veikot, joka lukeutuu alkukauden perusteella selvästi alueen kolmen parhaan porukan joukkoon. Iskukin on toistuvasti jäänyt Virtain varjoon. Nytkin ensimmäisessä erässä Isku jäi alakynteen ja Veikot näytti rallattelevan taas kevyeen voittoon, varsinkin kun toisen erän alkukin meni kotijoukkueella leuka rinnassa. Sitten tapahtui kuitenkin käännös, Virrat antoi hieman löysää ja Iskun pojat nostivat rintansa rottingille ja sitä myöten toinen erä kotiin! Kolmas erä eteni hyvin tasaisesti, yhdellä Virtain Veikolla oli lyöntivoimaa mutta Iskun pojat nostivat tyynesti pallot peliin ja toimittivat –ei voimalla mutta useimmiten menestyksellä- pallon verkon yli. Jatkopalloille mentiin ja Virrat vei lopulta erän 16-14 ja sitä myöten turnausvoiton itselleen.

Kuitenkin kaksi parasta nousi ensi turnaukseen A-pooliin ja siellä Isku ja Virrat taas jatkavat kisaamistaan kolmen viikon kuluttua, alueen muiden parhaiden (Loimu ja VaLePa) kanssa.

Kotiturnauksessa Iskun C-pojat hoitivat esimerkillisesti kaikki tuomarointi- ja toimitsijatehtävät. Samoin vanhemmat jatkoivat esimerkillistä talkootoimintaansa hyvän kanttiinin ym. järjestelyiden muodossa!

 

D-poikien valkoinen porukka pelasi E-poolin turnauksen Sääksjärvellä Arin ja Aarren johdolla kokoonpanolla Jere, Eero, Boris, Hristo, Patrik, Miska sekä Lassi, joka pelasi menestyksekkäästi uransa ensimmäiset viralliset lentopallopelit. Joukkueen menestys oli kutakuinkin täydellinen, sillä Lempäälä, Pori ja Loimaa jäivät kaikki 2-0 jalkoihin! Pojat pääsivät taas voittojen tielle, ja ylivoimaisen turnausvoiton myötä seuraavassa turnauksessa pojat pääsevät taas ottamaan mittaa D-poolin tasolla.

Tästä viikonlopusta on taas kaikenväristen D-poikien hyvä jatkaa harjoittelemista kevättä ja ratkaisupelejä kohti!

 

Teksti: Vesa L

Kuvat: Antti K

Iskun punaiset verryttelyssä..
..töissä..
..töissä..
..ja voitonjuhlassa!

Vieraat veivät voitot C-pojilta

Iskun C-pojat pelasivat SM-sarjan B-poolin pelit kotiturnauksena Linnainmaan koululla 16.12.-17. Varsinaisesta kotiluolasta ei voi puhua, koska pojat eivät ole koskaan pelanneet tai harjoitelleet tällä koululla. Matka salille toki oli lyhyempi kuin vierailla - Raisiolla, Alahärmällä ja Kempeleellä.

Pelit aloitettiin Raision Loimua vastaan. Ensimmäinen erä meni Raision ykköstykkiä ihmetellessä, kaveri kun jo seistessään tuulettelee kainaloitaan lähes verkkotason yläpuolella.. Toisessa erässä Isku pelasi ehjää peliä ja jätti vahvan vastustajan varjoonsa mennen tullen. Paitsi unohtui se, että erävoittoon ei riitä 24 pistettä vaikka vastustajalla olisi vasta 18. Raision syöttöputken kuumentuessa Iskun johto suli kuin ahtojää aallokossa, ja kotivoiton kalastajille jäi vain ruoto käteen. Harmittaahan tuo.

Kempele oli vastassa jo kolmannen kerran tällä kaudella. Pohjois-Pohjanmaan pojat pelasivat vahvasti, ja kun Isku ei yksilöinä eikä joukkueena päässyt kunnolla omalle tasolleen, ei voittoa vieläkään tullut Tampereelle.

Viimeiseen peliin Alahärmää vastaan Isku sai lentävän lähdön ja reilun johdon ensimmäisessä erässä. Härmä ei kuitenkaan ollut tästä moksiskaan vaan häjysti kirivät kiinni ja menivät ohi. C-poikien tasolla jo tarvittava rutiini tuli tässä pelissä hyvin esiin. Kokenut Alahärmä ei lannistunut huonoista hetkistään vaan jauhoi myllyään. Iskulla puolestaan leuka notkahti liian herkästi alas muutaman huonon pallon jälkeen. Mutta rutiinia ei kenelläkään luonnostaan ole ja kun tosiasia on että Isku-C on vielä kypsymätön hedelmä näissä piireissä, tästä ei liikaa pidä olla huolissaan.

Päivän tuloksellinen saldo oli, että Raisio ja Alahärmä nousivat A-pooliin, Kempele pysyi aloillaan ja Isku putosi C-pooliin eli sijoille 8-12. Tämä on kuitenkin vielä SM-sarjaksi luokiteltava pooli tässä 45 joukkueen sarjassa. Pelillinen saldo oli, että rutiinia ja kovuutta tarvitaan lisää kovia vastustajia vastaan. Joka osa-alueella on parantamista, mutta erityisesti silmiin pisti se, että kaikki vastustajat olivat enempi varpaillaan eli hakivat puolustuspalloja ketterämmin kuin Iskun jähmeät jalat. Veikkaisin että Iskun valmentajat palaavat tähänkin asiaan tulevissa treeneissä..

Mutta paljon oli hyviäkin hetkiä, ja onneksi elämässä on muitakin tärkeitä asioita kuin lentopallo. Sellaisia ovat esimerkiksi yhteisöllisyys koko Iskun junnuporukassa, mikä mahdollistaa hyvällä talkoohengellä järjestetyn kotiturnauksen. Elämän tärkeitä asioita ovat myös kotitekoinen makaronilaatikko, pizzat, mokkapalat ja muut herkut joista saimme nauttia! C-pojilla on taas pitkiä reissuja tiedossa mutta D-pojat puolestaan esiintyvät kotiyleisön edessä jo tammikuussa.

Teksti: VesaL

 

 

D-pojat Porissa 2.-3.12.2017

Iskun d-juniorit jatkoivat pooliturnauksiaan 2-3.12. Iskun valkoiset olivat Aatun ja Susannan johdolla d-poolin turnauksessa Porissa lauantaina 2.12. Valkoiseen joukkueeseen kuuluivat: Eero, Jere, Boris, Miska, Hristo ja Patrik. Pojilla oli vastassa joukkueet Porista, Vilppulasta ja Virroilta. Pojat taistelivat joka ottelussa tasapäin vastustajien kanssa. Kolmesta ottelusta tiukkojen vaiheiden jälkeen tuloksena voitto Vilppulasta 2-1 sekä tappiot niukasti sekä Porille että Virroille. Pojat lähtevät seuraavaan turnaukseen E-poolista taistelemaan itsensä takaisin d-pooliin.

Punaisten joukkue: Jonne, Oskari, Late, Touko, Tomas, Aaro ja Pyry olivat Juhon johdolla pelaamassa Vammalassa sunnuntaina 3.12. A-poolin turnauksessa. A-poolissa pelaavat neljä alueen sen hetkistä kovinta joukkuetta. Iskun punaiset lähtivät haastamaan alueen kolmea selvästi kovinta joukkuetta, Raisiota, Vammalaa sekä Virtoja. Pelaajista oli myönteisessä mielessä runsauden pula. Valmentajalle on haastavaa laatia pelaava kokoonpano jokaiseen otteluun. Valmentajan tarkoituksena on antaa kaikille pelaajille mahdollisimman tasaisesti peliaikaa. Varmasti pelaajienkin näkökulmasta on haastavaa, mutta myöskin kehittävää pelata lähes joka erä erilaisella kokoonpanolla. Kevättä kohden mekin tiivistetään pelaavaa kokoonpanoa vastustajien tavoin tavoitteena menestyminen a-finaalissa viimevuotiseen tapaan.
Vammalan turnauksessa pojille tuli vastaan ekassa pelissä kotijoukkue VaLePan ykkösjoukkue. VaLePalla on pari pitkää poikaa sekä useampi tekninen juniori. Ekassa erässä pojat olivat kyllä aikaisen aamun vuoksi unessa. Vastustaja voitti erän selvästi. Toiseen erään Iskun pojat pääsivät paremmin peliin mukaan antaen VaLePalle jo hyvän vastuksen. Ottelu kuitenkin VaLePalle 2-0.
Toisessa pelissä Virtoja vastaan päästiin jo alusta hyvin peliin mukaan. Muutamien helppojen virheiden saattelemana Virrat vei erän niukasti. Toisessa erässä jatkettiin tasaista suorittamista. Virrat taisteli erän kuitenkin jatkopalloilla itselleen. Näin toisestakin pelistä 2-0 tappio.
Kolmas peli oli turnauksen voittanutta Loimua vastaan. Loimulla myös pari pitkää poikaa lyövät palloa näyttävästi. Muutaman kerran saatiin kuitenkin Tomaksen ja Laten johdolla torjuttua Loimun mörssäreitä. Taistelu ei aivan riittänyt, tuloksena 2-0 tappio turnauksen voittaneelle Raisiolle. Poikien otteissa oli kuitenkin paljon hyvääkin. Seuraavaan turnaukseen lähdetään b-poolista hakemaan tasaisuutta ja rohkeita suorituksia. Tavoitteena ehdottomasti nousta takaisin a-pooliin.

Rauhallista Joulunodotusta kaikille lentopallon ystäville.

Juho

 

 

C-pojat pitkällä opintomatkalla

Ajelet 500 kilometriä bussilla pimeänä perjantai-iltana marraskuun sohjoisessa räntäsateessa. Yövyt vankilamajoituksessa. Seuraavana päivänä pelaat turnauksen ja saat kolme kertaa turpaan niin että tukka lähtee. Sitten ajelet kuusi tuntia pimeässä takaisin kotiin. Onko tällaisessa reissussa mitään positiivista?

Kyllä on. Positiivisuus löytyy sopivasta reissujännityksestä, tutustumisesta oman ikäisten huippulentopalloon, viimeisen pelin onnistumisista ja hyvästä porukkahengestä!

Iskun C-pojat tekivät visiitin Suomen huipulle, SM-sarjan neljän parhaan joukkoon eli A-poolin turnaukseen Kempeleeseen 25.11.-17.  Suomen tämän hetken ehdottomasti kaksi parasta C-poikaporukkaa, Salon Viesti ja Pielaveden Sampo antoivat oppitunnin siitä mihin pitää pyrkiä. Pitkät ja rotevat pojat nostivat palloja, rakensivat peliä ja takoivat palloa lattiaan miesten lailla. Syötöt olivat sitä luokkaa että Iskun nostot olivat useimmiten lähempänä puolapuita kuin passaria, eikä omaa hyökkäyspeliä päästy rakentamaan. Parastaan yrittämättä nämä porukat jättivät Rantaperkiön raakileet noin 10 pisteeseen joka erässä.

Kolmas vastustaja, isäntäjoukkue Kempele oli meidän tasollamme. Tasainen vääntö meni kolmanteen erään jossa oltiin jo niskan päällä, mutta isännät olivat lopulta vahvempia. Jatkopeleihin tällä ei sinänsä ollut merkitystä, sillä sekä Isku että Kempele putosivat seuraavaan kierrokseen B-pooliin. Salo ja Pielavesi jäivät A-pooliin odottamaan seuraavia teurastettavia.

C-poikien valtakunnallisessa sarjassa pelaa 45 joukkuetta. Terävimmän kärjen takana on tusinan verran aika lailla Iskun tasoisia porukoita. Hyvä tavoite on pysytellä kympin sakissa, mutta helppoa se ei ole. Onneksi treenaaminen on sallittua, ja tämän reissun jälkeen ollaan taas viisaampia siitä mihin pitää satsata!

Seuraava turnaus on KOTITURNAUS, joka pelataan Linnainmaan koululla lauantaina 16.12.-17. Tervetuloa kaikki katsomaan kuinka Isku pelaa nyt sijoja 5-8 vastassaan Raisio, Kempele ja Alahärmä!

Ps. Ja se vankilamajoitus oli siis hyvätasoinen henkilökuntamökki saunoineen. Kaltereita ei ollut, ja sängyissä oli patjatkin..

Ps2: Iskun junnut kiittävät tukijoitaan; Autokoulu Ilves, Tredu, Optofidelity, Jita

Teksti: Vesa L

 

 

Iskun D-poikien turnaukset Sastamalassa ja Kangasalla

Iskun d-poikien aluemestaruusturnaukset jatkuivat lauantaina 11.11 kahdella joukkueella. D-valkoiset kisasivat Sastamalassa Aarren johdolla. Tällä kertaa valkoisiin kuuluivat Touko, Eero, Jere, Hristo, Boris ja Patrik. Pojat lähtivät taistelemaan säilymisestä c-poolissa. Vastassa olivat joukkueet Loimaalta, Raisiosta sekä Vammalasta. Ekassa pelissä haettiin vielä tuntumaa pelikavereihin. Osa pelaajista pelasivat ekaa kertaa yhdessä, jolloin joukkuepeli ei voi olla parasta mahdollista. Tappio Loimaalle 2-0. Toisessa pelissä pojat laittoivat tiukasti kampoihin Loimulle. Niukka tappio 2-1. Kolmanteen peliin lähti sisuuntunut Isku taistelemaan naapuri-VaLePaa vastaan. Ekasta erästä selkeä voitto 25-17. Vammalan sisuunnuttua toinen ja kolmas erä VaLePalle ja pojille tappio 2-1. Valkoisten Sastamalan turnauksesta tuloksena kolme tappiota ja tippuminen d-pooliin. Treeneissä kääritään hihat ja aletaan tekemään kunnolla töitä niin kehittymisen kautta saadaan pelaamisen tasoa nostettua. Seuraavassa turnauksessa pojilla on hyvät mahdollisuudet nousta takaisin c-pooliin.

Iskun punaiset lähtivät joukkueella: Jonne, Oskari, Late, Tomas, Aaro ja Pyry taistelemaan Kangasalle paikasta a-pooliin. Vastassa oli tutut joukkueet Virroilta, Lempäälästä ja Kangasalalta. Eka peli Virtoja vastaan meni valmentajan piikkiin. Osin tarkoituksella osin liian innokkaasti laadittiin taktiikka Virtoja vastaan. Aikaisemmin Virtoja vastaan pelatessa heidän pelinsä nojasi pitkälti yhden pojan harteilla. Tähän turnaukseen Virrat yllätti kahden muun pelaajan panoksella. Tuloksena Virtoja vastaan Iskulle 2-0 tappio. Missään vaiheessa emme päässeet haastamaan Virtoja, tällä kertaa. Revanssia odotellessa.
Toiseen peliin kotijoukkuetta vastaan asteli sisuuntunut Iskun joukkue. Toisessa erässä Kangasala pani tiukasti kampoihin, mutta kuitenkin Iskulle 2-0 voitto. Kolmanteen peliin laittoi valmentaja pojille hiukan painetta kertoen evästauolla pojille seuraavan ottelun panoksen. Nimittäin voitolla Lempäälästä pääsisivät Iskun punaiset haastamaan alueen kärkijoukkueita a-pooliin. Hienosti pojat klaarasivat "paineet" taistellen toisen erän pientä notkahdusta lukuunottamatta hienon 2-0 voiton Lempäälästä. Tuloksena siis HIENOSTI A-poolipaikka seuraavaan turnaukseen. HIENOA pojat. Treeneissä palataan arkeen ja aloitetaan treeniviikko kehityskeskusteluilla joukkueen ja valmentajan kesken. Toivotaan kehityskeskusteluista eväitä pärjäämiselle seuraavissakin turnauksissa.

T. Juho

 

 

Iskun C-pojat parasta A-ryhmää?

Moni junnulentopallon seuraaja hieraisee silmiään kun näkee Rantaperkiön Iskun nimen C-poikien valtakunnan tämän hetken kärkiporukoissa. Eipä tämä joukkueen omissakaan reaalitoiveissa ole ollut mutta tässä ollaan! Miten tähän on päädytty?

Syksyn avanneen, menestyksekkään avausturnauksen jälkeen Iskun C-pojat tekivät ensimmäisen pitemmän pelireissunsa 4.11.-17 Alahärmään, SM-sarjan B-poolin turnaukseen. Vastassa olivat kotijoukkue Alahärmän Kisa, Kempeleen Lentopallo sekä PoriLentis. 

Aamuvarhain lähdettiin liikkeelle pikkubussilla Juhon vakaassa ohjauksessa, ja alkulämpöjen jälkeen otettiin mittaa Kempeleestä. Alkujännitys Iskun pojilla oli käsin kosketeltavaa ja ensimmäinen erä meni aikalailla ”ohi”. Toisessa erässä peli hieman parani, ja Kempeleen kevennettyä kokoonpanoaan Iskulle erävoitto. Sitten vastustaja taas kiristi ja vei ratkaisuerän ja pelin nimiinsä. Kempele oli turnauksen paras sekä yksilöinä että joukkueena, puhtaalla pelillä. Ei mahdoton voitettava, mutta tänään selvästi paras paikalla olleista.

Toisessa pelissä vastassa oli Pori, joka oli kaikille pelkkä vastaantulija tässä turnauksessa. Isku alentui pitkälti vastustajan tasolle mutta rutiinipelillä otti kuitenkin voiton.

Tauolla tankattiin kropat päätöspeliin isäntäjoukkuetta vastaan. Panoksena oli hissi ylös- tai alaspäin, sillä tästä B-poolin turnauksesta kaksi parasta nousi seuraavaan turnaukseen A-pooliin ja toiset kaksi tipahti pykälän alaspäin. Tasainen vastus herätti Iskun junnut. Ensimmäisten pelien jännitys ja pehmopalloilua muistuttava pallon silittely jäi taakse. Raivis löysi hyökkäysrytmin ja itseluottamuksensa, ja Vilin hyvästä ruokinnasta pallo alkoi paukkua vastustajan parkettiin ”pystyyn” jopa kahden metrin päähän verkosta. Tämä herätti koko joukkueen kovaan taisteluun! Patu ja Karlo säestivät verkolla hyvin, Libero-Miki ja Lasse nostivat ja puolustivat takakentän kuntoon ja Jimi jatkoi pahoja hyppyleijojaan syöttöruudusta. Lähes viileän valmentaja Välimäen taktisilla vaihdoilla D-ikäiset Oskari ja Late kävivät antamassa tärkeän panoksensa. Ekasta erästä voitto, toisesta tappio. Ratkaisuerässä loistava alku, puoltenvaihtoon 8-2 -tilanteessa. Alahärmä päästettiin vielä iholle mutta ei ihon alle. Poikien pää pysyi kylmänä ja 15-12 erävoiton myötä alkoi voitontanssi johon nilkkavamman vuoksi sivussa ollut Anttikin melkein osallistui!

Nyt olisi helppoa leijua hetki, seuraava turnaus marraskuun lopulla pelataan siis A-poolissa ja ollaan ainakin hetki koko valtakunnan C-poikien kärkinelikössä! Alkukesällä alkanut valmennuksen systemaattinen työ ja poikien ahkera harjoittelu uusiin kuvioihin kasvaa jo orastavaa hedelmää. Mutta onneksi joukkueella on tiiliskivimäiset realiteettipainot pelitossuissaan. Kärjessä taso on todella kova, vastustajien syötöt yhä pahenevia, pelinrakentelu lähes aikuisten tasolla ja hyökkäyksissä pallo tulee korkealta ja kovaa. Mutta mikäs sen hienompi harjoittelumotivaatio, yrittää pysyä Suomen parhaiden porukoiden joukossa, tästä on hyvä jatkaa!

Teksti ja kuvat: VesaL

 

 

Iskun D-poikien kauden ensimmäiset pooliturnaukset

Iskun D-valkoisten joukkue taisteli hienosti lauantaina 21.10. Säkylässä D-junioreiden b-poolissa. Vastustajina oli joukkueet Kangasalalta, Säkylästa sekä Salosta. Tässä turnauksessa Iskun valkoisia edustivat ansiokkaasti Jere, Jonne, Tomas, Patrik sekä Niilo. Niilo on vielä E-ikäinen miehenalku. Hänet kutsuttiin hienosti menneen E-kotiturnauksen perusteella "vahvistamaan" D-poikien valkoisten joukkuetta. Hienosti Niilo pärjäsi isompien poikien joukossa.
Kaksi ekaa peliä Iskun pojat taistelivat hyvin joka pallosta. Tuloksena niukkaakin niukemmat 1-2 tappiot molemmista peleistä. Kolmanteen peliin pojat joutuivat lähtemään neljällä pelaajalla. Yksi poika tunsi olonsa kipeäksi kesken toisen pelin. Rohkeasti hän tuli sanomaan valmentajalle olonsa huonontuneen eikä pysty jatkamaan turnausta. Urheasti hän jäi vaihtopenkille kannustamaan joukkuetovereita. Hienoa joukkuehenkeä. Turnauksen kolmas peli oli pojilta taistelua väsymystä vastaan. Väsymys oli pojilla lähinnä henkistä. Fyysisesti tämän ikäiset pojat jaksaisivat pelata vaikka kuinka kauan, mutta lentopallo vaatii paljon keskittymistä mikä taasen kuormittaa pelaajia henkisesti tosi paljon. Kolmas peli päättyi 0-2 tappioon tiukkojen vaiheiden jälkeen. Pojille turnauksesta tuloksena putoaminen c-pooliin. Muutamasta pallosta olisi ollut kiinni säilyminen b-poolissa. Onneksi pojilla on pitkä talvi aikaa treenata ja seuraavissa turnauksissa taistella takaisin b-pooliin.

Iskun D-punaisten joukkue matkusti sunnuntaina 22.10. Raisioon c-poolin turnaukseen. Tällä kertaa punaisten joukkueeseen kuuluivat Lauri, Oskari, Aaro sekä Miki. Miki kutsuttiin yhden vuoden yli-ikäisenä d-poikien turnaukseen juniorisääntöjen niin salliessa. Koululaisten syysloman vuoksi Iskulla oli vaikeuksia saada joukkueita kasaan. Kiitokset Mikille osallistumisesta punaisten Raision turnaukseen. Hän osoitti hienoa Isku-joukkuehenkeä.
Raisiossa punaisilla oli vastustajina joukkueet Vammalasta, Raisiosta sekä Lempäälästä. Eka peli oli rakasta Vammalaa vastaan. Alkujännityksen lauettua oli ottelu täysin Iskun poikien hallussa. Tuloksena hieno 2-0 voitto.
Toinen peli oli ennakkosuosikki Loimua vastaan. Ekaa erää taisteltiin puoliväliin asti tasaisesti. Loimu oli erän puolivälissä pisteen johdossa. Siitä eteenpäin oli kentällä vain yksi joukkue ja se oli Iskun punaiset. Pojat taistelivat joka pallosta esimerkillisesti vieden erän reilusti. Toiseen erään lähtiessä oli valmentajalla pieni pelko josko Loimu vielä nousee. Erä alkoi Iskun rallattelulla 5-0 johtoon. Siinä vaiheessa saattoi valmentaja huokaista. Pojat rallatteli erän voittoon 25-5 ja koko ottelu hienosti 2-0.
Kolmas peli oli Lempäälää vastaan. Vastassa oli vähemmän harjoitelleita/pelanneiuta poikia. Alkuvaikeuksien jälkeen Iskun pojat pelasivat vapautuneesti 2-0 voittoon.
Raision turnauksen saldona Iskun punaisilla oli hieno turnausvoitto ja ansaittu nousu b-pooliin.
Tästä on molemmilla joukkueilla hyvä jatkaa tiivistä ja innokasta treenaamista.

T. Juho Sarajärvi
D-poikien valmentaja

 

 

Iskun C-pojat yllättävän hyviä?

Verkko on 14 cm korkeammalla. Pallo on suurempi. Kentän koko kasvaa täysimittaiseksi, pelaajien määrä nousee neljästä kuuteen ja liberoakin saa käyttää, eli taktiset kuviot menevät täysin uusiin puihin. Tällaiset muutokset tapahtuvat lentopallossa siirryttäessä D-pojista C-poikiin. Iskun C-poikien joukkueesta yli puolet ei ole koskaan pelannut tällaisia pelejä. Mitä siis voi odottaa kun kausi alkaa?

Eipä tosiaan tiennyt mitä odottaa kun Iskun junnutoiminnan seniorit, eli C-pojat (syntyneet 2003-2004) astelivat tasonmittausturnaukseen Lempäälässä 7.10.-17. Vastassa oli kaksi joukkuetta isäntäseura Lempäälän Jyrystä,  sekä LP Kangasala ja Luolajan Kajastus Hämeenlinnasta. No, siinähän kävi niin että Isku voitti kaikki! Pienenä kauneusvirheenä viimeisen pelin erätappio Lempäälän ykkösjoukkueelle siinä vaiheessa kun turnausvoitto oli jo ratkennut, mutta muutoin puhdas tili! Valmentaja Välimäki on kesän aikana saanut iskostettua ison kentän taktiikkaa poikien alati kehittyvään otsalohkoon niin että peli muistuttaa aika ajoin jo ihan oikeata lentopalloa!

C-poikien sarja on valtakunnallinen, ja mitä paremmin pelaa niin sitä kovempaa vastusta tulee vastaan seuraavassa vaiheessa. Turnausvoitolla päästiin nyt B-pooliin ja seuraavaan turnaukseen matkustetaan todennäköisesti jo useampi sata kilometriä. Mielenkiintoista nähdä minkä lämpöistä kyytiä silloin tulee..

Iskun pojilta nähtiin ajoittain painavia syöttöjä, hienoja puolustuksia, voimalyöntejä ja torjuntojakin. Toisaalta nähtiin myös yliastuttuja syöttöjä, lukkopolvia puolustustilanteissa, katsomolyöntejä ja sekoiluja pelijärjestyksessä. Eli leijumaan ei voi tämänkään turnausvoiton jälkeen jäädä vaan vielä on paljon tekemistä että peli on keväällä parhaassa kuosissaan. Mutta tästä tilanteesta on hyvä jatkaa harjoituksia positiivisin mielin!

Teksti ja kuvat: VesaL

 

 

Iskun junnujen kausi 2017-2018 käyntiin!

Iskun D-juniorit aloittivat pelikautensa kahden joukkueen voimin kotiturnauksessa Pyynikillä 30.9.-17. Vastassa oli kaksi joukkuetta Virroilta, sekä Vilppulan ja Oriveden porukat.

Tässä kauden avanneessa Lounais-Suomen aluemestaruussarjan tasonmittausturnauksessa kuusi joukkuetta oli arvottu kahteen alkulohkoon. Iskun punaista joukkuetta vastaan tuli ensiksi Vilppulan Tähti, joka jäi jalkoihin selvästi. Toisena vastuksena oli sitten Virtain Veikkojen ykkösjoukkue jonka kanssa pojat kävivät tasaisen taiston. Virtain peruspeli ja hyökkäysvoima oli vielä sen verran parempaa että takkiin tuli.  Sen verran tasaista kuitenkin oli, että on helppo ennustaa että nämä joukkueet pelaavat vielä useamman kerran vastakkain kauden aikana, eikä välttämättä kovin kaukana alueen kärjestä.

Toisessa lohkossa Iskun valkoinen joukkue otti ensin varmalla esityksellä avausvoiton OrPo:sta. Toinen peli oli äärimmäisen tasainen Virtain kakkosporukkaa vastaan. Iskun pojat tekivät avauserässä huiman nousun 15-22 tappiotilanteesta aina 28-26 erävoittoon asti! Sen siivittämänä kotijoukkue väänsi myös toisen erän ja sitä myöten koko lohkon voiton itselleen ja selviytyi lohkojen väliseen loppuotteluun!

Turnauksen finaalissa Virtain ykkösjoukkue ei sitten antanut Iskun valkoisille mahdollisuuksia, eikä toisaalta myöskään Iskun punaiset Virtain kakkosta vastaan pronssipelissä. Näin ollen järjestykseksi muotoutui: 1. Virrat I, 2. Isku valkoiset, 3. Isku punaiset, 4. Virrat II, 5. VilTä, 6. OrPo.

Kausi on avattu, D-poikien pelit jatkuvat sitten kolmen viikon päästä ensimmäisillä poolivaiheen turnauksilla. Sinne Iskun pääosin kokemattomammista D-pojista koostuva valkoinen joukkue lähtee siis yllättäen paremmista asetelmista kuin kokeneempi punainen porukka! Saa nähdä muuttuvatko asetelmat kauden aikana..

Kausi on avattu myös talkooporukoiden osalta. C-pojat toimivat ansiokkaasti peleissä tuomareina ja kirjureina, ja vanhemmat leipoivat kanttiinin kukoistukseen! Seuraavaksi C-pojat avaavat pelikautensa ensi lauantaina Lempäälässä, ja E-poikien joukkue on tulessa kahden viikon päästä kotiturnauksessa. Eli Isku junnutoiminta on vauhdissa!

Teksti: VesaL

Kuvat enimmäkseen: AnttiKoo

Iskun C-poikien ilonaiheet jäivät vähiin kotiturnauksessa
C-pojat Kempeleellä
Alkuverryttelyn jälkeen Iskun pojat ei liikoja kumarrelleet Alahärmässä.
Alahärmässä voittajan ilme paljastaa kitarisat!
D-valkoiset Säkylässä
C-pojat turnausvoiton jälkeen!