Power Cup 2017

Iskun junnut Powerissa, melkein mitaleilla!

Power Cup, maailman suurin junnulentopalloturnaus järjestettiin tänä vuonna Vantaan Myyrmäessä. Väkeä oli yhteensä n. 7000, joukkueita oli 865 joista viisi Rantaperkiön Iskusta; kolme D-poikaporukkaa, sekä elämänsä ensimmäiset oikeat lentopallopelinsä pelanneet kaksi F-junnujoukkuetta.

Torstaista sunnuntaihin kestäneen turnauksen ensimmäinen päivä pelattiin jatkuvassa vesisateessa, loput päivät saatiinkiin sitten nauttia jopa paahtavasta auringonpaisteesta. Kenttiä oli niin hiekalla kuin ruohollakin, pienimmät pelasivat sisätiloissa. Iskun tukikohtana toimi kauden aikana talkootyöllä ansaittu iso teltta, joka pystytettiin kenttien viereen. Se toimi hyvin sekä sateen- että auringonsuojana. Varsinaiseen koulumajoitukseen matkat kuljettiin kaupungin busseilla. Kaikilla powerilaisilla oli sama systeemi, joten bussikuskit ja paikalliset alkuasukkaat olivat monta kertaa ihmeissään kun yhdeltä pysäkiltä saattoi bussiin pyrkiä lähemmäs 100 powerilaista!

D-poikien punaisille hieno neljäs sija!

D-poikien punainen joukkue pelasi ikäistensä supersarjassa. Torstaina ja perjantaina pelattiin alkulohkot, viikonloppuna sitten tason mukaiset sijoituspelit. Alkupeleissä Iskun pojat saavuttivat hyvät jatkoasetelmat lohkonsa kakkossijalla. Lauantain jatkolohkoissa selvitettiin kuka pääsee mitalipeleihin. Iskun punaisilla oli ensimmäisessä pelissä vastassa VaLePan ykkösporukka, joka on ollut toistaiseksi Iskulle voittamaton. Tuo joukkue oli päässyt alkulohkossaan helpolla eikä ollut ihan terävimmillään. Kovassa alkulohkossa pelanneet Iskun pojat haistoivat hetkensä tulleen, ja alun haparoinnin jälkeen taistelivat jopa historiallisen 2-1 voiton rakkaasta vihollisesta. Tämä siivitti hyvään fiilikseen koko päiväksi, loputkin pelit hoidettiin kunnialla ja näin pojat lunastivat paikan sunnuntain mitalipeleihin!

Semifinaalissa tuli vastaan myös tuttu joukkue, aluesarjassa Iskun edellä ollut Raision Loimu. Powerin ja pirkanmaalaisen lentopalloilun hienoihin hetkiin lukeutui se kun edellispäivänä Iskulle hävinneet VaLePan pojat tulivat kentän laidalle äänekkäästi kannustamaan Iskua. Hienoa ”veljeshenkeä” punavalkopaitaisilla puolin ja toisin! Peli oli tiukka, ja kannustuksesta huolimatta kääntyi lopulta Loimulle 2-1 (kolmas erä 15-12). Näin Isku päätyi kitkerästi pronssipeliin. Siinä vastaan tuli alkulohkosta tuttu (välillä hyvinkin epäurheilijamaisesti käyttäytynyt) virolainen Kohila. Ensimmäisestä erästä tuli puhdas voitto, sitten vastustajan hakkuri pääsi vauhtiin ja Iskun punaisilla alkoi pallo hieman polttelemaan käsissä. Mentiin kolmanteen erään, sitä tasatahtiin mutta ratkaisevat pisteet (15-13) ja pronssimitalit vei lopulta virolaisporukka.

Siis sekä semifinaali että pronssipeli lipesivät vastustajille vain muutaman pisteen erolla, joten ei ihme että pojilla, valmentajalla ja kannustajilla oli synkkä pilvi päänsä päällä auringosta huolimatta kun katkera neljäs sija jäi käteen.

Mutta. Kun vähän nostaa leukaansa niin näkee että kyseessä oli käytännössä ”avoimet SM-kisat”; supersarjassa Suomen parhaat + ulkomaalaisia (yhteensä 40 joukkuetta, lisäksi tsemppisarjassa 34 joukkuetta). Neljäs sija tässä porukassa on erinomainen saavutus ja todistaa poikien harpanneen hurjan loikan eteenpäin viime vuoden aikana! Iskun punaiset pojat toimivat hyvänä lippulaivana ja esimerkkinä Iskun uuden aallon junnutoiminnalle. Lounais-Suomen alueen vahvuutta kuvastaa se, että D-poikien supersarjan 12 parhaasta joukkueesta 9 oli Suomesta, ja niistä 6 joukkuetta Lounais-Suomen alueelta! Sarjan voitto meni kuitenkin tänä vuonna selvästi Jyväskylään.

D-poikien valkoiset ja mustat tsemppisarjassa

Riemukkaista hetkiä koettiin, kun Iskun poikien ”musta” joukkue saavutti useamman voiton turnauksen aikana. Nämä olivat joillekin pojille ensimmäiset Power-voitot monen kesän tahkoamisen jälkeen! Välillä ryhmädynamiikkansa rajojakin koetelleet pojat jaksoivat tsempata loppuun asti ja joskus tutuksikin tullut jumbosija jäi nyt kauas taakse, kehitystä on tapahtunut!

Iskun valkoiset ottivat alkulohkostaan selvän kakkossijan. Jatkolohkossa tuli voittoja ja tappioita, siihen malliin että mitalipelit jäivät lopulta harmittavasti yhden erävoiton päähän. Näin päädyttiin sunnuntain sijoituspeleihin pelaamaan sijoista 5-8. Siellä pojat ottivat tyylikkäästi taistellen sen mitä otettavissa oli, eli viidennen sijan! Hieno saavutus joukkueelta josta saadaan vielä ensi vuodeksikin D-ikäisten porukka, eli hyvää on luvassa kun intoa ja urheilullisuutta pojista selvästi löytyy!

F-pojat heti lähes mitalin syrjään kiinni!

Näiden alle 9-vuotiaiden poikien pelit ovat hauskaa katsottavaa! Joukkueessa on kaksi pelaajaa kentällä, ja ensimmäisen ja toisen kosketuksen saa ottaa koppina, joten yksi pallo voi kestää jopa useamman minuutin ajan. Silti poikien keskittyminen riittää (ainakin enimmäkseen), ja erilaisten syöksyjen yms. myötä vauhtiakin riittää. Iskun pojat olivat elämänsä ensimmäisessä turnauksessa ja valkoinen joukkue venyi heti pronssipeliin saakka! Siellä jo kertaalleen turnauksessa kaadettu naapuriseuran joukkue vei kuitenkin pidemmän korren ja tässäkin sarjassa Iskulle jäi vain osallistumismitalit kaulaan.

Toinenkin F-poikajoukkue saavutti voittoja ja erityisesti aina viimeisen pelin voitosta jää hyvä maku suuhun. Tässä iässä kun harrastuksen aloittaa, ei voi huonoksi pelimieheksi jäädä!

Sosiaalisesti..

Avajaisissa esiintyi JVG, joka sateesta huolimatta sai hyvän tunnelman aikaan. Perjantai-iltana olimme kannustamassa Suomen voittoon maailmanliigan Kiina-pelissä. Paluumatkalla totesimme että pääkaupungin junien uusi kehärata on niin hieno, että sillä kannattaa mennä lähes koko kierros kerralla, samalla näkee erilaisia nähtävyyksiä..

Lauantain kisadisko ei poikia kiinnostanut, sen sijaan jalkapallo majoituskoulun pihalla oli kova sana.

Loppujen lopuksi..

Ison turnauksen järjestelyissä kaikki ei koskaan mene täydellisesti. Tänä vuonna järjestelyissä oli hieman enempi pikku puutteita aiempiin vuosiin verrattuna, vaikka kokonaisuus sujuikin. Ehkä ikävintä oli että D-poikien supersarja peluutettiin kovalla hiekkakentällä jossa verkon keskikohta roikkui 20 cm liian matalalla, eikä kenttien rajoja kunnolla erottanut. Samahan tuo toki oli kaikille joukkueille.

Mutta Iskun poikien ja taustajoukkojen tsemppi kesti hienosti loppuun saakka. Takki oli kotimatkalla tyhjä kaikilla, mutta varmasti taas ensi kesänä Power Cup kutsuu, silloin Kuopiossa!

Teksti: Vesa Lepola

Kuvat: IskuJunnuFanClub

D-pojat, punainen joukkue
D-pojat, valkoinen joukkue. Kuvasta puuttuu JJ.
D-pojat, musta joukkue
F-poikien punaiset
F-poikien valkoiset. Ilmeestä huomaa että pikkupojillakaan neljäs sija ei ole maailman iloisin asia, hävityn pronssipelin jälkeen..
Uuden teltan lipunnosto suoritettiin asiaankuuluvin menoin!
F-pojat pelasivat sisällä. Sateella kiva, mutta auringossa olisi ollut kiva ulkonakin..
D-poikien mustat alkuhuudosssa..
..ja pelin tiimellyksessä
Valkoiset vauhdissa
Torjunnan mallisuoritus!
Punaisten voitonhuuto. Hiekkakenttä oli vähän ankea..
Hei hei hei, mustat voiton vei!
Kun kaikki menee hyvin niin arvetkin hymyilee..
Hetki ennen herätystä
Graffitin äärellä