Power Cup 2018

Mitali Iskun junnuille Power Cupista!

Power Cup järjestettiin tänä vuonna Kuopiossa, 7.-10.6.-18. Turnauksessa pelattiin n. 4500 ottelua 251 ulkokentällä, kaikkiaan tapahtumaan osallistui n. 10 000 ihmistä. Isku osallistui tähän maailman suurimpaan lentopallon junnuturnaukseen viidellä joukkueella, ja tuliaisina oli mitali F-poikien supersarjasta!

 

F-pojat

Paluumatkalla bussissa kysyttiin että tietääkö kukaan, koska Isku on viimeksi voittanut Power Cupissa mitalin. Aikuiset pyörittelivät päätään; ei tietoa, tuskin koskaan.. Sitten kuului penkkien välistä pienen pojan hento ääni: ”tänään”.  Ja niinhän se tuore totuus oli, Rantaperkiön Iskun F-junnut (9v ja nuoremmat) voittivat F-junioreiden supersarjassa pronssia! Julius, Casper ja Eemil pelasivat alkulohkonsa sopivasti liikoja voimia tuhlaamatta, selvittäen eräpisteiden erotuksella itsensä neljän parhaan joukkoon. Välierissä naapuriseura OrPo oli vahvempi, mutta pronssipelissä Kempele taipui selvästi ja Iskun pienimmät pojat ottivat mitalin 49 F-poikajoukkueen porukassa. Pojat, sekä valmentajat Hannu Husu ja Kari Tokola ottivat juhlavassa palkintojenjaossa mitalit vastaan Tuomas Sammelvuon, Lelu Ojansivun ja juontaja Kaj Kunnaksen käsistä. Hieno saavutus!

 

E-pojat

E-poikia (11v ja nuoremmat) oli turnauksessa yhteensä 67 joukkuetta, Iskun pojat Oliver, Niilo, Veikka, Aatu ja Atte pelasivat ylemmässä eli supersarjassa. Voittoja ja tappioita tuli suunnilleen yhtä paljon,  ja kovassa seurassa saavutuksena oli 19. sija. Urheiluhenki oli korkealla ja kun huomioidaan että lähes kaikki pojat ovat vielä ensi vuonnakin E-ikäisiä niin hyvää on luvassa!

 

D-valkoinen

D-pojista Iskun ”valkoinen” joukkue pelasi tsemppisarjassa. Pyry, Boris, Hristo, Eero ja Miska pelasivat parhaan Power-turnauksensa ikinä! Porukka, jolle on viime vuosina jäänyt lähinnä jämäsijoituksia, otti nyt 7 voittoa, kärsi vain 3 tappiota ja otti tsemppisarjan 10. sijan. Poikien kehitys on ollut hienoa, harjoittelut ei ole menneet hukkaan! Jäljempänä on vielä poikien valmentaja Ari Tuomisen tarkempi, ansiokas raportti peleistä.

 

D-punainen

D-poikien ”punainen” joukkue pelasi supersarjassa, ja selvitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Jatkolohkossa tuli pari tappiota niin että mitalipelit jäivät niukasti haaveeksi. Sunnuntaina pojat pelasivat sitten sijoista 5-8. Yhden voiton ja yhden tappion myötä sijoitukseksi tuli lopulta kuudes. Kärkiporukoista useampi tuli ulkomailta, joten Isku oli Powerin kolmanneksi paras suomalaisjoukkue! D-poikaporukoita oli yhteensä 78, joten erinomainen saavutus porukalta: Late, Tomas, Jonne, Touko, Oskari, valmentaja Juho Sarajärven johdolla!

 

C-pojat

C-pojat pelasivat Mika Välimäen komennossa supersarjaa kokoonpanolla: Vili, Raivis, Karlo, Miki, Antti, Jimi ja Lasse. Alkulohkossa tuli yhden 2-0 voiton ja yhden 0-2 tappion lisäksi kolme tappiota lukemin 1-2. Hyviä eriä oli monta, mutta hyviä kokonaisia pelejä ei pystytty pelaamaan. Päivän kohokohta oli erän ottaminen Suomen mestari Pielaveden Sampolta, pojat näyttivät että puoliteholla ei mestaritkaan Iskun poikia nujerra. Jatkosarjan hauska asetelma oli, että 44 C-poikajoukkueen sarjoissa Isku pelasi jatkolohkonsa paikallisvastustajien Lempäälä, Kangasala ja Vammala kanssa. Viimeiset pelit pojat hoitivat tyylikkäästi kotiin, ja tuloksena oli 17. sija, eli käytännössä samalla tasolla kuin koko kausi meni.

 

Yleistä:

Powerin ensimmäinen päivä, torstai, koetteli sään puolesta urheiluhenkeä urakalla. Vettä satoi koko päivän ja ”lämpö”tila oli eilusti alle 10 astetta. Lähes kaikki pelasivat hanskat kädessä, joillakin oli käsissään lapaset, joillakin sukat.. Pojat juuri ja juuri tarkenivat peleissään, mutta tuomari-/kirjuritehtävissä kylmä ja märkä pääsi ihon alle, varsinkin kun varustus ei juuri kenelläkään ollut aivan optimaalisella tasolla. Majoitukseen päästessä lämmin suihku ja kuivat vaatteet teki eetvarttia sen verran, että illan avajaiset ja Isaac Elliot jätettiin yksimielisesti väliin. Loput päivät saatiinkin sitten nauttia enimmäkseen auringosta ja hyvästä pelisäästä.

Majoituskoululla (Martti Ahtisaaren koulu) nuoremmat pojat huoltajineen saivat oman luokan käyttöönsä, muut majoituimme koulun jumppasalissa, yhdessä Petäjäveden porukan kanssa. Sopu säilyi hyvin ja pojat (sekä aikuiset!) käyttäytyivät mallikkaasti. Viisi ”bile-poikaa” kävi Power-diskossakin lauantai-iltana, ja sieltä myöhään tullessaan onnistuivat hiipimään nukkumaan niin että kukaan aikuinen ei herännyt. Tämähän oli toki hyvää harjoitusta kotiolosuhteitakin varten..

Yleisjärjestelyt sujuivat Kuopiossa hyvin, vaikka ainahan isossa tapahtumassa toivomisen varaakin jää. Iskun porukan Juho kuskasi bussilla menne tullen ja paikan päällä ammattitaidolla aina ajoissa paikalle. Valkkujen lisäksi etenkin Markus ja VesaB toimivat ansiokkaasti huoltojoukoissa. Ensi vuonna Power Cup onkin Rovaniemellä ja yöttömän yön pelit odottavat!

Teksti: VesaL

 

D-valkoisten urakka valmentaja Aatu Tuomisen raportoimana:

Torstain pelistä (VanLe/Monsterns) mulla vain sen verran tietoa että pöytäkirjat oli aika kosteena ja pojat selvittivät aloituspelinsä rutiinilla Bärin Vesan komennossa, kelistä huolimatta. Pisteet kotiin numeroin 2-0 (25-15, 25-20).  

 

Perjantai aamulla urakka aloitettiin Hurmos/2:sta vastaan. Mutta nyt se oli Isku joka oli hurmoksessa ja otti pisteet kotiin selvin numeroin 2-0 (25-15, 25-12).

Ja heti perään kohdattiin Saloisten Salama, joka antoikin jo vastusta sen verran enemmän että oltiin tappiolla lähes koko erä ja mentiin jatkopalloille. Isku voitti sen kuitenkin Salaman kahdesta eräpallosta huolimatta hienosti 27-25 ja toiseen erään Salamakaan ei enää saanut iskettyä samaan tahtiin kuin ensimmäisessä erässä ja erä Iskulle 25-13.

Perjantai päivä päättyikin sitten niukkaan tappioon Jalasjärven Jalakselle. Joukkuepeli hiukan rakoili, mutta siitä huolimatta Jalas sai tehdä täyden työn että voitti otteluun pistein 2-0 (26-24, 25-22). Ja tämä tarkoitti sitä että Jalas voitti alkulohkon ja Isku oli kakkosena.

 

Lauantaina aloitettiin jatkosarja voittamalla Haminan Arsi rutiininomaisesti 2-0 (25-15, 25-12) ja joukkue hymyili kilpaa auringon kanssa. Aamun vakuuttavaa esitystä jatkettiin puoleltapäivin BluesVolley'tä vastaan vieläkin selvemmin numeroin 2-0 (25-10, 25-9).

Jatkosarjan lohkovoittaja ratkaistiinkin sitten lohkon viimeisessä pelissä joka oli Sampoa vastaan. Sammon joukkueen yli-ikäinen oli kaikin puolin osaava ja nöyryytti Iskun puolustusta ja torjui Iskun harvat hyökkäykset, joten Sampo vie ensimmäisen erän helpohkosti. Toisesta erästä saatiinkin sitten jo tasaväkisempi, mutta peli selvästi Sammolle 2-0 (25-12, 25-22). Peli myös ratkaisi että Sampo jatkoi pelaamista sijoista 1-8 ja Isku sijoista 9-16.

 

Lauantain viimeisessä pelissä saatiin vastustajaksi alkulohkon tuttu Jalasjärven Jalas, jota vastaan lähdettiinkin revanssihengessä taistelemaan. Ja ensimmäinen erä tulikin niukasti Iskulle jatkopalloilla, mutta toisessa erässä tuli selvä tappio. Olisikohan tiukan voitetun ensimmäisen erän jälkeen jo tullut tunne että tämä peli on voitettu. Kolmannessa erässä palattiin omaan peruspelaamiseen ja hallittiinkin erää koko ajan ja loppunumerot Iskulle 2-1 (27-25, 18-25, 15-10), eli Isku pelaamaan sijoista 9-12. 

 

Sunnuntain ensimmäiseen peliin saatiin taas tuttu vastustaja alkulohkosta, eli VanLe. Valmentaja muistutti poikia että Vantaalla voi olla myös revanssihenki päällä kuten meillä Jalasta vastaan, eivätkä halua hävitä toista kertaa Iskulle. Pelaajat kyllä vakuuttivat että kyllä Monsterns't hoidetaan uudelleen. Pelaajat olivat oikeassa ja toinen voitto VanLe:sta vakuuttavasti 2-0 (25-15, 25-17) ja Iskun sijoitus yhdeksäs/kymmenes.

 

Sunnuntain ja turnauksen viimeiseen peliin tuli vastustajaksi Kauhavan Wisa, joka pohjalaisella osaamisella piti Iskua tiukasti pihdeissään eikä antanut Iskulle mahdollisuutta yllätykseen. Ensimmäisen tiukan erän jälkeen toisessa erässä nähtiin myös dramatiikkaa kun Eeroa hoidettiin kentän laidalla ja pelasimme neljällä pelaajalla. Tappio Iskulle numeroin 2-0 (25-23, 25-19), ja lopputuloksena erittäin kunniakas 10. sija. 

F-poikien pronssijoukkue
D-punaiset
C-pojat
D-valkoiset
Iskun lippu ylhäällä!
Kylmää, märkää, ja tappio takana..
E-pojat vauhdissa
Taukopaikalla
Yleistunnelmaa
D punaisten voitontanssi
D-valkoisten peliä
F-pojat mitaliareenalla
Tuntumaa myös istumalentopalloon
Majoituksen tunnelmaa
D-valkoiset iskee