Tanssia ja voimistelua vuodesta 2000 

Tytöt innostuivat entistä enemmän kauniiseen lajiin, joukkuevoimisteluun ja Iskuun perustettiin vuosittain lisää eri-ikäisten joukkueita.Arkistojen aarteita ovat seuran joukkueiden yhteiskuvat, muistoihin jää hetki, kun kisapäivän päätteeksi kokoonnutaann kisapaikalla valokuvaan.
Seuran vuosijuhlien  ohjelmaan on  kautta vuosien kuuluneet erilaiset liikuntasommitelmat. "Cat´s" on ollut yksi mieliinpainuvimmista.


Iskun rohkeat liikuntasommitelmien ja ryhmätanssiesitysten laatijat tarttuivat aiheeseen kuin aiheeseen laatiessaan uusia ohjelmia. Myös tilauksesta valmistui erilaisia ohjelmia juhliin ja yhdistysten tilaisuuksiin sekä valtakunnallisiin tapahtumiin. Kuvassa ohjelma "Seittemästä neljään" -esityksen esittäjät kuvaustauolla Tampere-talossa.

Pikkutyttönä alkanut voimisteluharrastus avaakin monia ovia erilaisissa liikuntataiteen tehtävissä paikallisesti ja valtakunnallisesti. Suuret kenttänäytökset ovatkin yksi liikuntataiteen laji ! Ohjelma ja tunnelma  syntyy musiikista, monenlaisista kuvioista, eri puolilta  Suomea kokoontuvien ihmisten kanssa voimistelemisesta. Se on aina elämys paitsi itselle myös katsojille.

Kuvassa Iskun vuoden 2009 liittojuhlaan Tampereella yhteisvoimisteluesityksiin osallistuneet. Näytöskokonaisuuden nimi "Elämysten kaupunki". Ohjelmien koreografeina oli  myös Iskun omia kasvatteja!

Vuosittain kilpailumatkat suuntautuivat etelästä pohjoiseen eri paikkakunnille, ja kisamatka Haukiputaalle oli ehkä monelle yksi odotetuin. Matkaan lähdettiin jo perjantaina ja bussimatka taittui sujuvasti monenlaisen ajanvietteen mm. muistivihkojen, jutustelun, koulutehtävien ja kyselyleikkien kanssa. 

Monissa kilpailuissa järjestettiin kisapaikalle myös valokuvastudio. Olikin kätevää saada joukkueista valokuva tuoreeltaan ja kuvat tallennettua seuran arkistoon.


Onnistuneita kuvia saatiin talteen myös kilpailuohjelman aikana. Kuvat kertoivat miten liikke ja eläytyminen  saatiin napattua valokuvaan!


Esiintymismatkat ovat olleet voimistelijoiden ohjelmassa vuosikymmenten ajan. Kesäinen matka Tanskaan oli elämys Iskun voimistelijoille. Valtava iltanäytös isolla stadionilla, Tanskan kuninkaalliset juhlassa, kansainväliset näytökset. Suomalainen virtaava tanssillinen voimistelu on maailmalla kovassa kurssissa edelleen!

Jo 70 -luvun lopulla Iskun valmentajien keskuudessa tehty päätös olla tulevaisuudessa yksi Suomen joukkuevoimistelun kärkiseuroja on kantanut edelleen. Pitkäjännitteinen työ, paljon eri-ikäisiä tyttöjä, jatkuva valmentajien ja  ohjaajien koulutus, matkoja ulkomaille, kansainvälistä valmentajavaihtoa, näytöksiä, kilpailuja jne. Menestystä ja kymmeniä mitaleita saavutettiin vuosien aikana monen tasoisista kilpailuista piirien. liiton ja SM- kilpailuista sekä vapaasarjojen  että välinesarjojen kilpailuissa. Joukkuevoimistelun SM-mitaleita saatiin 2000-luvun alussa 14-16v, 16-18v ja yli 18 -vuotiaiden sarjoissa.

Ohjaajan saunanpadassa liukuvärjätty vihreä kilpailupuku ja musta pallo; kyllä ohjaajat keksivät!

Kisakampaus kuntoon!

Juhlanäytöksen kuvaustauolla Tampereen työväenteatterissa. Tyttöjen asut ovat teatterin puvustosta ja ohjaajan historiavitriinistä.Jälleen on aihetta juhlaan... Iskun 90-vuotisjuhla Pyynikin palloiluhallissa, joka iskulaisten talkoolaisten käsissä taipuu teatterinomaiseksi areenaksi. Ja Tampereen kaupungin liikuntatoimen rakennusporukka auttaa aina!

Eipä uskoisi että tämä kuva on otetettu Ylöjärvellä erään varaston edessä. Vankkurit olivat kuvanoton hetken TV 2 -lavastamosta lainassa. Metsästä ei tietoakaan, mutta saatiin pari puuta kuvaan mukaan!

Olemme olleet mukana TUL:n liittojuhlilla Helsingin stadionilla. Reissussa oli mukavaa, vaikka tässä kuvassa ollaankin vähän totisia. Ohjelman nimi oli "Kummalliset kuutiot" ja koko ison näytöksen  nimi oli "Elämän pelikenttä". Iskun osanotto näytökseen oli runsaslukuinen!

Joukkuevoimistelukilpailujen  mitalistit. Isku on ollut kautta vuosikymmenten kärkikahinoissa kiitettävästi. Voimme lämpimästi onnitella ja kiittää Iskun innokkaita osaavia ja pitkäjännitteistä valmennustyötä tekeviä valmentajiamme, jotka ovat jaksaneet ohjata ja valmentaa satoja lapsia ja nuoria saleilla Iskun pitkän historian aikana.


Välillä mainostamassa mansikkajäätelöä! Iskun vuosikymmenten aikana koottu liikuntaesitysten puvusto on ihan number one!

Vuodenajat ovat myös seuratoiminnassa rikkaus. Ympäri vuoden harjoitellaan ja syksyssä on oma hohtonsa myös treenien ulkopuolella.

Iskun eri ikäiset kilpailujoukkueet ovat säännöllisesti käyneet valokuvausstudiossa esim. kilpailupaikalla. Onneksemme seuralla on ollut matkassa taitavia valokuvaajia jotka ovat tallentaneet joukkueet arkistoihin ja kuvamuistoiksi rakkaasta harrastuksesta!

Kyllä Ikiteinitkin osaavat räpätä! Tässä liikuntaesityksessä,"Ilman muuta oikea suunta" seuran voimisteluhistoria ja sen eri vaiheet kulkivat silmiemme editse kolmessa minuutissa räpäten !"Tampereelta nääs ja energiaa riittää, kyllä nää naiset mainetta niittää...." "ennen vanhaan ihailtiin aikuisia ja rohkeita, jumppaamalla muokattiin näyttäviä pohkeita.." Iskun ryhmillä ja joukkueilla on ollut eri tanssiesityksiä varmaankin satoja. Jv-kilpailuohjelmien lomassa näitä oli kiva treenata, harjoitukset eivät olleet yksitoikkoisia.

Joukkuevoimistelu välineillä on taidetta ja jännittävää katseltavaa.


Pysyykö vanne ja pallo hyppysissä koko ohjelman ajan!? 


Kyllä on pysynyt!


Joka vuosi on joulu ja Iskun joulujuhlat. Iskun pikkulikat joulutunnelmissa.

Iskun iki-ihanat voimistelijat Tallinnassa Eestin Kalevin juhlanäytöksessä. Esiintymismatkat ja kilpailumatkat ulkomaille ovat niitä harrastustoiminnan kohokohtia ikään katsomatta!

Naisten menestyksekäs kilpasarjajoukkue kuvassa vaikean kilpailuvälineen, nauhan kanssa!


Ilmeikäs pikkutyttöjen joukkue "kuvauskeikalla" Pyynikin kesäteatterilla.

Joukkuekuvia sisällä ja ulkona

Keijuja on Iskulla ollut salit täynnä; Usvakeijut, Sammalkeijut, Hopeakeijut, Kultakeijut, Jääkeijut, Kuparikeijut, Sydänkeijut, Sinikeijut, Kesäkeijut... Keijujen tarina Iskussa jatkuu edelleen!

Luonto antaa innoituksen monien liikuntasommitelmien ideaksi. Ideaan on mietitty kaikki tarkkaan, puvut, musiikki, kampaukset, värit, ohjelman kuviot ja liikekieli. Ja kun valokuvaaja vielä saa ohjelman tunnelman vangittua kuvaan aiheeseen sopivassa ympäristössä tai rekvisiitan kanssa, voidaan sanoa että ollaan onnistuttu! 

Kilpailuohjemien aloitus- ja loppukuviot ovat tärkeitä ja mielikuvituksellisia. Ohikiitävää liikuntataidetta!

Mitä isot edellä sitä pienet perässä! Kilpailuissa tavataan ja saadaan uutta intoa harjoitteluun. Millainenhan meidän suosikkijoukkueemme ohjelma on tulevissa kilpailuissa?

Musiikin saralla on toivekonsertti kun halutaan kuulla oma suosikkikappale uudelleen ja uudelleen. Iskun satavuotisjuhlavuonna 2011 järjestettiin liikuntanäytös teemalla "Tämän ohjelman haluaisin vielä nähdä". Voimistelijat ja heidän vanhempansa, Iskun ohjaajat sekä valmentajat saivat toivoa oman suosikkiohjelmansa vuosien varrelta ja joukkueet ne sitten harjoittelivat. Saimme hienon toiveiden näytöksen ja vielä näytöksen lopuksi näimme huikean esiintymisasujen pukukavalkaadin. Ja näytöksen päätteeksi kaikki yhteiseen kuvaan!

Voimistelu Iskussa on arkista aherrusta saleilla ja juhlahetkiä kilpailuissa ja näytöksissä. 2000- luku on ollut ideoiden, elämysten ja yhdessäolon aikaa kaikille seuran harrastajille. Voimalauseenamme Ihastu Iskuun!

Reissussa kotimaassa ja ulkomailla. Myös mittava kansainvälinen toiminta matkoineen ja liikuntanäytöksineen on tuonut kohokohtia ja tavoitteita normaaliin Iskun voimistelutoimintaan. Kilpailu- ja esiintymismatkat vuosien varrella ovat olleet harrastustoimintamme suola ja säilyvät mukavina muistoina yhteisestä ajasta ja harrastuksesta. Matkakohteina ovat olleet mm. Norja,Tanska, Belgia, Portugali, Tsekkoslovakia, Venäjä, Viro, Valko-Venäjä, Japani, Espanja, Italia, Bulgaria......

Kilpailu- ja esiintymispuvut ovat nyt värien ja kuvioiden leikkiä sekä koristeiden kimallusta. Arjen harmaudesta ei enää häivääkään, kun kilpailujoukkueet kokoontuvat vuosittain kilpailutapahtumiin. Ensimmäiset paljetit sai ommella kilpailupukuun vuonna 1996! Kilpailusäännöt ne siihen asti kielsivät.

Hieno hetki ja helpottunut iloinen tunnelma. Yhdet kilpailut ovat taas onnellisesti ohi ja harjoitukset jatkuvat kohti seuraavia kisoja. Tarkkaan mietittyjä ohjelmakokonaisuuksia, pukuja, kampauksia, ohjelmien teemoja ja valloittavat hymyt. Pieniä liikunnallisia taideteoksia!

2000-luvulla kilpailusarjat jaettiin kolmeen vaativuusluokkaan, harraste- kilpa- ja SM- sarjoihin. Syksyisin kilpaillaan välineillä naru, pallo, vanne, keila ja nauha. Jokainen omalla tavallaan vaativa väline yhdistetään voimisteluohjelman  vaatimiin liikkeisiin ja liikesarjoihin. Huikeita heittoja ja kiinniottoja, ja aina pieni jännitys, saako voimistelija välineen oikealla hetkellä kiinni!

Ensimmäiset joukkuevoimistelun SM -kilpailut järjestettiin v. 1991 yli 16 -vuotiaille, ja Iskulaiset joukkueet ovat siitä lähtien olleet mitalitaistoissa mukana. Mitalijuhlia olemme saaneet pitää useamman kerran!

Myös tanssi ja showtanssi Iskussa jatkaa voittokulkuaan. Kansainvälisetkin areenat käyvät jo tutuiksi tälle Iskun ryhmälle, joka jälleen oli mitaleilla Sarajevossa tänä vuonna!