Voimistelujaoston tiedote harrastajille koronavirustilanteesta

13.3.2020

    
KORONAVIRUSTILANNE JA SIIHEN LIITTYVÄT TOIMENPITEET 


Tampereen kaupunki on 12.3.2020  tiedottanut verkkosivuillaan seuraavasti: ”Hallituksen suosituksen pohjalta Tampereen kaupunki linjasi, että yli 500 henkilön yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti. Lisäksi suositellaan, ettei muita pienempiäkään tapahtumia Tampereella järjestetä.” Myös Työväen Urheiluliitto ja Voimisteluliitto ilmoittivat tiedotteissaan, että noudattavat hallituksen linjaa omissa tapahtumissaan: ”TUL noudattaa hallituksen linjausta ja peruu kaikki tapahtumat toukokuun loppuun saakka. ”Hallituksen linjausten mukaisesti kaikki Voimisteluliiton yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja -tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun saakka. Voimisteluliitto on tässä vaiheessa perunut kaikki kilpailut, tapahtumat ja leirit pääsiäiseen saakka. 

Rantaperkiön Iskun joukkuevoimisteluharjoitukset ja aikuisten ja lasten harrasteliikunnan vuorot on peruttu sunnuntaihin 15.3. saakka. Voimistelujaosto noudattaa hallituksen ja THL:n ohjeistuksia ja ilmoittaa jatkosta mahdollisimman pian. Joukkueemme eivät siis valitettavasti osallistu joukkuevoimistelukilpailuihin tulevien viikkojen aikana. Valmennustyöryhmämme kokoontui torstaina 12.3. suunnittelemaan kevätkauden toimintaa muuttuneessa tilanteessa. Harkkakisa 22.3. ja Isku Cup ja Stara 25.4 joudutaan perumaan. Myös kevätnäytös 12.5. joudutaan luultavasti siirtämään tai peruuttamaan kokonaan. Tilanne on harmillinen, mutta ihmisten terveys on luonnollisesti aina etusijalla. Valmentajat keskustelevat voimistelijoiden kanssa poikkeuksellisesta tilanteesta, ja suuntaavat ajatukset jo eteenpäin. Kilpailuohjelmia ja harjoitteiden sisältöjä muokataan tarvittaessa tulevaa kisakautta ajatellen. Kausi alkaa joko kesäkuun alussa tai syksyllä; voimistelujaosto seuraa liittojen ohjeistuksia aktiivisesti ja informoi voimistelijoita ja vanhempia mahdollisista aikataulumuutoksista.  
Kesäkuun lopun Festival del Sole-tapahtumaan osallistuvia henkilöitä informoidaan matkaan liittyvistä järjestelyistä heti, kun niistä saadaan tarkempaa tietoa. Järjestäjä on ilmoittanut, että tapahtuma järjestetään, jos koronavirustilanne on silloin ohi. 

Yhteistyöterveisin 
Rantaperkiön Iskun voimistelujaosto 
Johanna Juurikorpi, pj 
johanna.juurikorpi@gmail.com  
045-2398211