Miesten ykkössarjan alemman jatkosarjan kärkiottelu pelattiin Pyynikillä 18.2.-24, kun PuMa Helsingistä saapui Iskun vieraaksi. Edellispäivänä Iskun A-pojat olivat selvittäneet itsensä puhtaalla pelillä ikäluokkansa SM-finaaliturnaukseen, joka pelataan huhtikuussa.

Isku – Puma-Volley 3-0 (25-19, 28-26, 25-18).

Ennen pelin alkua palkittiin pitkän linjan Iskulainen. Pertti Friimäki aloitti pelaajauransa Iskussa 1960-luvun puolivälissä. Noin 15 vuoden peliuran jälkeen Iskulaisuus on jatkunut erilaisissa talkoohommissa, ja hän on nykysukupolven näkökulmasta ollut ”aina” peleissä talkoilemassa. Hän sai seuratoiminnan ansioistaan Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän liikunnan ja urheilun ansiomitalin. Onnea!

PuMa tuli Tampereelle, eri syistä johtuen, ilman monia ykkösketjunsa pelaajia. PuMan avaus:

Nokso-Koivisto, Kauppi, Vihola, Isomäki, Rytsä, Fredriksson, Katajamäki (l).

Isku lähti seitsikolla: Strengell, Fiykov, Kokki, Koivisto, Bär, Sarajärvi, Lehtosalo (l). Pelin puolivälissä Henschel korvasi Sarajärven, ja Heikkiniemi tuli passariksi kolmannessa erässä.

Kaikki erät noudattivat samaa kaavaa. Erien alkupuoliskot Isku odotteli, josko pistepussi karttuisi pelkällä pelailulla. Ei karttunut. Sitten pieni kirivaihde päälle, ja erien lopussa rinnalle ja ohi. Tiukimmille meni toinen erä, jossa PuMalla oli kaksi eräpalloakin. Isku oli kuitenkin ratkaisupalloissa voitokas Fiykovin ja Henschelin vahvalla verkkopelillä. Kolmannen erän loppupuolisko oli sitten jo Iskun näytöstä.

Pelin taso ei ansaitse klassikko-statusta, mutta Isku oli paras paikalla olleista, ja se riitti voittoon ja lohkon kärkipaikan vahvistamiseen. Iskun parhaana palkittiin tänä vuonna jo monta hyvää ja tasalaatuista peliä pelannut yleispelaaja Lauri Bär, tänään 15/+10. Boris Fiykov teki 21/+11 pistettä, joista neljä torjunnalla. Niko Lehtosalon vastaanotto oli hyvä (78% !). PuMan parhaana palkittiin, kuten edellisvierailullakin, libero Joona Katajamäki.

Alempaa jatkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta, jonka jälkeen pudotuspelijoukkueet ovat selvillä. Seuraavaksi Isku matkustaa Pälkäneelle paikallispeliin 25.2.-24.