Aikuisten harraste­liikunta

   Aikuisten harraste­liikunnan kevät
8.1. – 12.5.2024

 

Lauantaina 27.4 Teematunti: Jazztanssi

klo 11.20-12.15 Hatanpään koululla

Ohjaajana Reetta Rauhala

Jazz-henkisellä tanssitunnilla tehdään alkulämmittely ja lattian poikki liikkuvia liikesarjoja, harjoitellaan tekniikkaa sekä tanssitaan tietysti koreografiaa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki taitotasosta ja aiemmasta tanssitaustasta riippumatta.

 

Päivä
Tunti
Aika
Paikka
Ohjaaja
Maanantai
Muokkaus
18.30-19.25
Hatanpään koulu
Johanna T
Maanantai
Kehonhuolto
19.30-20.15
Hatanpään koulu
Johanna T
Tiistai
Body ja Core
18.00-18.55
Hatanpään koulu
Johanna T/Essi Pö
Tiistai
FasciaMethod
19.00-19.55
Hatanpään koulu
Irma
Keskiviikko
Rytmix®
18.00-18.55
Hatanpään koulu
Jenni
Keskiviikko
Pilates
19.00-19.55
Hatanpään koulu
Tiina
Keskiviikko
Jooga
19.00-20.15
Talvitien päiväkoti ja koulu
Martti
Torstai
Toiminnallinen circuit
18.30-19.25
Hatanpään koulu
Essi Pö
Torstai
Zumba®
19.30-20.25
Hatanpään koulu
Maru
Lauantai
Aikuisbaletti
10.15-11.15
Hatanpään koulu
Alina
Lauantai
Teematunti (ei joka viikko)
11.20-12.15
Hatanpään koulu

Tuntikuvaukset

Tervetuloa tanssimatkalle maailman ympäri!
Liikkeelle kutsuvat mm. pehmeä bachata,
säkenöivä salsa, aurinkoinen afro,
ja sähäkkä samba…
Tunti koostuu alkuverryttelystä ja -irrottelusta,
jonka jälkeen liikutaan eri maiden rytmein
intensiteettiä vaihdellen, välillä iloisesti revitellen,
välillä koreografiaa opetellen.
Lopuksi rauhoitutaan palauttavin venytyksin.
Tunti jakautuu 30 min jammailu -osioon ja 30 min koreografia -osioon,
jonka teemat vaihtelevat noin 4 viikon välein.
Iloinen ja tehokas tanssiliikunta haastaa kehoa
ja virkistää mieltä.
Anna rytmin viedä ja
lantion keinua!

Kolumbialaisen Alberto “Beto” Perezin kehittämä Zumba® on hauska, mukaansatempaava ja tehokas fitness-tanssitunti. Zumban tarkoituksena on nostattaa sykettä, muokata vartaloa ja samalla pitää hauskaa. Tunnin liikkeet ovat helppoja, ja ne kohdistuvat yksittäisten kehonosien sijasta koko vartaloon. Zumba®-tunnin aikana yhdistellään eri musiikki- ja tanssityylejä, joista muodostuu vauhdikas ja tehokas tunti. Zumba sopii sekä vasta-alkajille että pidempään liikuntaa harrastaneille.

Aikuisbaletti on balettia aikuisten ehdoin. Tanssitunneilla pääsee nauttimaan klassisesta musiikista, keveyden illuusiosta ja liikkeiden kauneudesta. Ryhti, liikkuvuus, vartalonhallinta ja lihaskunto kehittyvät kuin huomaamatta. Aikuisbalettitunneilla harjoitellaan klassisen baletin perusasentoja ja -liikkeitä erilaisten tanko- ja keskilattiaharjoitusten avulla. Pääasiassa ovat oman kehon kuunteleminen ja kehittäminen. Baletti vaatii keskittymistä, mutta on samalla myös oiva keino rauhoittua ja parantaa keskittymiskykyä.

Baletissa käytetään balettitossuja ( pehmeät harjoitustossut), mutta sukillakin pärjää. Liikuntaan sopiva asu riittää.

FasciaMethod -konsepti on suomalainen liikuntatuote, jossa yhdistyvät myofasciaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskia käsittely pallolla. FasciaMethod sopii kaikille jotka haluavat tehokkaasti parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan.

Joogassa tehdään erilaisia asanahengitys- ja rentoutumisharjoituksia. Jooga lisää lihasten joustavuutta, vahvistaa kehoa, keskittymiskykyä ja auttaa rentoutumaan. Joogaharjoitus tehdään paljain jaloin joogamatolla. Jooga huoltaa kehoa ja tyynnyttää mieltä. Joogaharjoituksessa puretaan stressiä ja tehdään fyysistä harjoitusta, hengitysharjoituksia ja syvärentoutusta yhteensopivana yhdistelmänä.

Rauhallinen ja tehokas kehonhallintatunti joka parantaa kehon hahmotusta, -hallintaa ja liikkuvuutta. Liikkeissä käytetään liikevirtausta ja liikkeitä tunnilla rytmittää pilateshengitys. Oma jumppa-alusta mukaan!

Tunnilla hyödynnetään pilatespalloa. Oman pilatespallon voi halutessaan ottaa mukaan tunnille.

Tämä rauhallinen tunti tuottaa hyvää oloa keholle ja mielelle, sekä vetreyttä ja joustavuutta lihaksiin ja liikkuvuutta niveliin. Tunnilla hyödynnetään erilaisia liikkuvuus-, venyttely- ja rentoutusharjoituksia mm. dynaamisesta venyttelystä syvävenyttelyyn. Ota tunnille mukaan oma joogamatto ja viltti, sekä joustavat ja lämpimät vaatteet. Tunnilla ollaan sukkasillaan.

Tehokas ja monipuolinen lihaskuntotunti, joka kohottaa lihas-ja kestävyyskuntoa, sekä kehittää tasapainoa ja kehonhallintaa. Tunti aloitetaan huolellisella lämmittelyllä, jota seuraa toiminnalliset lihaskuntoliikkeet oman kehon painolla ja ylävartaloa vahvistavilla käsipainoliikkeillä. Lihaskunto-osuus on jokaisella jumpalla hieman erilainen ja vaihtelevilla liikkeillä varmistamme monipuolisen treenin ja annamme lihaksille ja hermostolle uusia ärsykkeitä. Kaikkia liikkeitä voidaan soveltaa jokaiselle sopivaksi ja tunnille ovat lämpimästi tervetulleita niin vasta-alkajat kuin rankemman treenin ystävät. Tunti päätetään palauttaviin venytyksiin. Energiaa ja voimaa arjessa jaksamiseen🌸 Oma jumppa-alusta mukaan!

Huippuenergisellä, iloisella ja tehokkaalla tunnilla kehitetään peruskuntoa, liikkuvuutta, lihasvoimaa ja kestävyyttä. Tunti rakentuu aikaa vastaan tehtävistä liikkeistä, jotka kehittävät lihasvoimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Vaihtoehtoisten liikkeiden avulla tunti sopii kaikenikäisille, peruskunnosta ja taitotasosta riippumatta. Tunti ei sisällä askelsarjoja!

Matalan kynnyksen lihaskuntojumppa joka ei sisällä hyppyjä eikä askelsarjoja. Tunti alkaa helpolla lämmittelyllä jonka jälkeen tehdään monipuolisia lihaskuntoliikkeitä matalilla sykkeillä. Tunti kehittää monipuolisesti lihaskuntoa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Vahvistaa kehoa lempeästi ja antaa energiaa arjessa jaksamiseen.

 

Muut asiat

Ilmoittautuminen, hinnat ja maksutavat

ILMOITTAUTUMINEN

Kevätkaudelle 2024 ilmoittaudutaan Hoika-jäsenjärjestelmän kautta. Vuoden alussa kaikkien tulee tehdä 2 ilmoittautumista: ensin jäsenilmoittautuminen, sitten kausikortti-ilmoittautuminen tai 10x-lippuvihko-ilmoittautuminen.

TOIMI NÄIN:

1. Valitse kohdasta Näytä Kaikki mihin voin ilmoittautua ja kohdasta Valitse kausi Aikuisten harrasteliikunta KEVÄT 2024.

2. Ilmoittaudu ensin jäseneksi valitsemalla Jäsenmaksu 2024.

3. Kun olet ilmoittautunut vuoden 2024 jäseneksi, pääset ilmoittautumaan kaudelle haluamallesi jäsenmahdollisuudelle: kausikortti kevät 2024, kausikortti alennusryhmät kevät 2024 tai 10xlippuvihko.

4. Saat molemmista ilmoittautumisista laskun sähköpostiisi.

HUOM! Jäsenmaksulla ja kausikorttimaksulla on eri tilinumerot, eikä jäsenmaksua voi maksaa liikuntaeduilla.

Jäsenmaksu (25€) maksetaan kerran vuodessa ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli maksat vuoden 2024 jäsenmaksun alkuvuodesta, sinun ei tarvitse maksaa sitä enää uudestaan syyskauden alkaessa.

 

HINNAT

KAUSIKORTIT JA 10XLIPPUVIHKOT SEURAN JÄSENILLE:
● Kausikortti 125 € (+ 25 € jäsenmaksu*): rajaton pääsy aikuisten harrasteliikunnan tunneille
● Kausikortti alennusryhmät (opiskelijat/eläkeläiset/työttömät/koululaiset 15 – 17 v) 115 €
(+ 25 € jäsenmaksu*): rajaton pääsy aikuisten harrasteliikunnan tunneille
● 10xlippuvihko 80 € (+ 25 € jäsenmaksu*)

*Jäsenmaksu kattaa koko kalenterivuoden (tammi-joulukuu)

KERTALIPUT EI-JÄSENILLE:
● Kertalippu 10 € oikeuttaa osallistumaan yhdelle jumpalle, myynnissä jumpan alussa käteisellä (tasaraha) tai liikuntaedulla

SEURAN JÄSENMAKSU AIKUISILLE ON 25 €/VUOSI
● Jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli maksat jäsenmaksun alkuvuodesta 2024, sinun ei tarvitse maksaa sitä enää uudestaan syyskauden alkaessa.
● Seuran jäsenenä pääset mm. osallistumaan harrasteliikunnan tunneille edullisempaan hintaan, saat
mökkivuokrauksiin jäsenhinnat seuran omassa lomanviettopaikassa Teiskossa ja voit hyödyntää
seurahintoja voimistelun ja tanssin erikoisliikkeissä Tampereella (Piruetti ja Balleriina ja Liikunta).

 

MAKSUTAVAT

Seuran jäsenmaksulaskun 25 € voit maksaa VAIN verkkopankkimaksulla!

Kausikortin ja 10xlippuvihkon laskut voit maksaa:

1) Verkkopankkimaksulla, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä Hoikasta

2) Liikuntaeduilla (Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, SmartumPay, Tyky- ja liikuntasetelit, Edenred Pay, sekä E-passi). Maksaessasi liikuntaedulla ilmoita siitä toimistolle harrasteliikunta@rantaperkionisku.com, niin me kuittaamme laskusi Hoikaan maksetuksi.

3) MobilePay:llä

4) Käteisellä kauden ensimmäiselle jumpalle saapuessasi (10xlippuvihkon loppuessa voit ostaa sellaisen jumpalle saapuessa ohjaajalta käteisellä tasarahalla tai liikuntaedulla koko kauden ajan)

5) Korttimaksulla kauden alussa ensimmäisen viikon ajan, kauden ensimmäiselle jumpalle saapuessasi

6) Yllämainittujen maksumuotojen yhdistelmillä: Voit maksaa esimerkiksi osan liikuntaedulla ja loput verkkopankkimaksulla laskun tietoja käyttäen.

● HUOM! Saat kausikortin ja -tarran maksukuitteja vastaan, joten varaathan kuitit ensimmäiselle jumppakerralle mukaan. Molempien laskujen tulee olla maksettuna eräpäivästä huolimatta, kun saavut ensimmäiselle jumpalle.

● Kauden ensimmäinen viikko (8.1.-14.1.2024) on ilmainen kokeiluviikko!

Ohjaajat

Johanna Tanni, Irma Tähkävuori, Jenni Kahiluoto, Tiina Hakio, Martti Mäkinen, Essi Pöytälaakso, Maru Pietilä, Alina Sirén