Lasten harraste­liikunta

Perheiden, Lasten ja nuorten harraste­liikunnan SYKSY 2024

! Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin alkaa KE 26.6.2024 klo 12 Hoikan kautta !

SYYSKAUSI 26.8.-8.12.2024

Muutokset mahdollisia!

Lasten harrasteliikunnan tunteja ei pidetä koulujen syyslomaviikolla 14-20.10.2024.

Kaikki ryhmät eivät välttämättä toteudu, jos ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi. 

AIKATAULUT  *Muutokset mahdollisia!

PERHELIIKUNTA
Päivä
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)

JumppaJänöset Lapsi 1-5v.

MA
17:30-18:15
Talvitien PK/koulu
Sandra
PerhePomppu-tapahtumat (noin 1x/kk)
SU
15-17
Hatanpään koulu
vaihtuvat ohjaajat

 

SATUVOIMISTELU
Päivä
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
LYSTIKKÄÄT 3-5v.
LA
10-10:45
Hatanpään koulu
Julia & Sandra

 

TEMPPUKOULUT
Päivä
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
 TIIKERIT 4-5v.
 TI
17:30-18:15
Talvitien PK/koulu
Sandra & Julia
 TÄPLÄDELFIINIT 5-6v.
 TI
16:30-17:15
Peltolammin koulu
Iida
 KIRAHVIT 3-5v.
 KE
17:15-18
Talvitien PK/koulu
Julia & Sandra

 

VOIMISTELUKOULUT
Päivä
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
 KUUKEIJUT 4-5v.
TI
17:15-18
Hatanpään koulu
Maiju & Annika
 TÄHTIKEIJUT 6-8v.
TI
18:05-19
Hatanpään koulu
Maiju & Annika
 AURINKOKEIJUT 4-6v.
TI
17:15-18
Peltolammin koulu
Iida

 

PALLOKOULU
Päivä
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
POMPPIVAT +6v.
MA
18:20-19:15
Talvitien PK/koulu
Sandra

 

NINJAGYM
Päivä
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
NOPEAT +7v.
TI
18:20-19:15
Talvitien PK/koulu
Julia & Sandra

 

AKRO
Päivä
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
KÄRRÄRIT +10v.
TO
19-19:55
Hatanpään koulu
Julia & Sini
KUPPERIT +7v.
LA
11-11:55
Hatanpään koulu
Sandra & Julia

 

VÄLINEVOIMISTELU
Päivä
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
NAUHAT +10v.
MA
18:30-20
Ratina
Julia & Sini
KEILAT (extra) +10v.
KE
18:05-19
Talvitien PK/koulu
Julia & Sini

Lasten harraste­liikunta tunti­kuvaukset

Perheliikunnassa pääset tutustumaan erilaisiin peleihin, leikkeihin, välineisiin sekä telineisiin yhdessä seuramme koulutettujen ohjaajien johdolla. Tunnin päätavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen kehittymisen (mm. motoriset taidot, tunnetaidot, vuorovaikutus ja rytmiikka) tukeminen leikinomaisen sekä monipuolisen liikunnan avulla. Tunnit koostuvat erilaisista leikeistä ja peleistä, radoista, tehtäväpisteistä sekä helpoista koreografioista. Ryhmä pääsee kauden lopuksi esiintymään seuran näytöksessä pienellä esityksellä. Tunneille ovat tervetulleita kaikki 1-5 vuotiaat lapset sekä heidän oma aikuinen (äiti, isä tai muu tuttu aikuinen). Tunti sopii myös erittäin hyvin ensimmäiseksi harrastukseksi. Tunneilta saa myös hyviä vinkkejä kotona lapsen kanssa yhdessä liikkumiseen!

Liikkumisen riemua koko perheelle temppuillen ja pelaillen!

PerhePomppu-tapahtumat ovat koko perheen, (erityisesti alle kouluikäiset lapset) yhteinen liikuntatuokio. Se on perheen yhteistä, omatoimista liikuntaa. Liikuntatuokiossa lapset tutustuvat liikuntapisteisiin vapaasti oman aikuisen kanssa. Salista on vapaana yksi osa pienimuotoiseen pelailuun. Tapahtumissa on paljon mukavaa puuhaa ja erilaisia liikuntapisteitä. Myös maskottimme, ihastuttava INTO-pupu, saattaa vierailla tapahtumissa. Ohjaaja opastaa tarvittaessa. Lapset ovat tapahtumassa vanhempien vastuulla.

Tapahtumaan voi tulla silloin, kun perheelle sopii ja mihin aikana tahansa klo 15.00-17.00 välillä. Ei ennakkoilmoittautumista. Pääsymaksu 5€/perhe (MobilePay, kortti, käteinen ja yleisimmät liikuntaedut).

Satuvoimistelussa harjoitellaan lasten taito- ja ikätasolle sopivia perusliikuntataitoja, kuten hyppimistä, juoksemista, kiipeämistä, kierimistä, tasapainoilua, sekä erilaisten välineiden käsittelyä. Harjoittelemme myös ryhmässä toimimista, muiden huomioon ottamista, sekä tunnetaitoja. Satuvoimistelussa harjoitellaan voimistelun alkeita lapsilähtöisellä tavalla erilaisten satujen ja mielikuvituksen avulla. Miltähän näyttäisi piruetti Elsan tapaan tai supersankarin juoksu? Ryhmässä leikitään ja liikutaan paljon musiikin tahtiin, ja kauden lopussa ryhmä pääsee esittämään harjoittelemansa satumaisen esityksen seuran näytöksissä. Satuvoimistelussa liikutaan ja pidetään yhdessä hauskaa posket punaisina!

Temppukouluissa lapsi pääsee osaksi monipuolista lasten liikuntaa, jossa harjoitellaan esimerkiksi perusliikuntataitoja, kuten hyppimistä, juoksemista, kiipeämistä, kierimistä, tasapainoilua, sekä erilaisten välineiden, kuten narujen ja pallojen käsittelyä. Temppukoulut kehittävät lapsen kehonhallintaa ja kehontuntemusta. Temppukouluissa harjoitellaan ryhmässä olemista, muiden huomioon ottamista, ja tunnetaitoja. Temppukouluissa leikitään ja liikutaan monipuolisesti osaavien ohjaajien kanssa hyödyntäen esimerkiksi erilaisia temppuratoja ja musiikkia. Kauden lopussa ryhmä esiintyy seuran näytöksissä pienellä ohjelmalla/temppuradalla. Temppukouluissa lapsi nauttii liikunnan ilosta posket punaisena!

(HUOM! Temppukouluun osallistuvan tulee olla täyttänyt 3 vuotta. Emme voi joustaa ikärajassa, sillä muutoin joutuisimme pienentämään ryhmäkokoja, ja harvempi lapsi pääsisi mukaan liikkumaan. Alle 3-vuotiaat liikkuvat yhdessä oman aikuisen kanssa perheliikunta ryhmässä.)

Voimistelukoulu on lasten voimistelumaailma Voimisteluliitossa. Voimistelukouluryhmässä lapsi voi liikkua koulutettujen ohjaajien opastuksella. Kaikilla lapsilla on tasavertainen mahdollisuus osallistua, harrastaa ja esiintyä. Voimistelukoulussa opetellaan monipuolisesti liikkumisen perustaitoja. Harjoitellaan mm. ketteryyttä, koordinaatiokykyä, fyysisiä ominaisuuksia esim. liikuvuutta ja nopeutta sekä tutustutaan erilaisiin välineisiin. Lapset oppivat olemaan ryhmässä ja ottamaan muut huomioon ja yhdessä he kokevat onnistumisen elämyksiä.
Voimistelukoulussa rohkaistaan lapsia olemaan luovia ja ilmaisullisia ja edetään lapsen taitojen mukaan. Voimistelun perustaidot omaava voi myöhemmin valita minkä tahansa urheilumuodon omakseen ja se sopii mainiosti myös oheislajiksi mille tahansa muulle lajille. Jokainen lapsi voi harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti – oli sitten tavoitteena harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen.

Pallokoulussa pääset tutustumaan yhdessä seuramme koulutettujen ohjaajien kanssa pallojen ihmeelliseen maailmaan. Tunneilla harjoittelemme erikokoisten pallojen käsittelyä muun muassa heittämistä sekä pallon potkaisua. Pääset tutustumaan myös monipuolisesti pallopeleihin ja löytämään omat suosikkisi! Tunnit koostuvat erilaisista leikeistä, peleistä, tekniikkaharjoitteista, lajikokeiluista sekä kehonhallintaa haastavista harjoitteista. Kauden lopussa pallokoulu pääsee esiintymään seuran näytöksessä kauden aikana opituilla  taidoilla. Tunnille ovat tervetulleita kaikki palloilusta kiinnostuneet +6 vuotiaat!

 

NinjaGymissä yhdistyvät voimistelun alkeet, voimaharjoittelu, kierähdykset ja parkour. Ryhmään ei tarvita aikaisempaa lajitaustaa, pelkästään innokkuus vauhdikkaaseen liikkumiseen riittää! Erilaisia temppuja harjoitellaan koulutettujen ohjaajien kanssa vaihe vaiheelta, jolloin jokainen lapsi pystyy harjoittelemaan oman taitotasonsa mukaan. Ninjagym-tunneilla pyritään pitämään jonotus minimissä, ja keskitytään enemmän liikkumaan yhdessä hauskaa pitäen hiki pinnassa. Kauden lopussa ryhmä esiintyy vauhdikkaalla Ninjaradalla esitellen samalla oppimiaan temppuja ja taitoja. Lapsi saa tunneilta mukaansa niin uusia taitoja, kuin arkielämässäkin tarpeellisten perusliikuntataitojen kehittymistä! Ninjagym on myös mainio oheislaji!

 

Akrobatia tunneilla opetellaan akron alkeita ja erilaisia temppuja koulutettujen ohjaajien kanssa. Tunneilla tulevat tutuksi mm. kuperkeikkojen variaatiot, erilaiset kärrynpyörät, käsilläseisonnat, siltakaadot ja voltit. Lasten toiveita myös kuunnellaan, jos heillä on jokin tietty temppu, jonka oppiminen kiinnostaisi. Alustoina käytämme paksuja patjoja uusia liikkeitä opetellessa. Akrobatiaan kuuluu myös erilaiset pari/ryhmätemput, pyramidit, nostot ja heitot. Kauden lopussa akrobatia ryhmä esiintyy seuran näytöksissä esitellen kauden aikana opittuja temppuja ja liikkeitä. Tunneilla keskitytään oman liikkuvuuden- ja tasapainon kehitykseen, jossa samalla kehittyvät myös perus- ja lihaskunto. Nämä yhdessä mahdollistavat haastavampienkin temppujen toteuttamisen! Tunneilla pääpaino on kuitenkin hauskan pitämisessä ja liikunnan riemun levittämisessä!

 

Oletko aina halunnut kokeilla miten erilaisia voimistelussa käytettäviä välineitä käsitellään? Nyt siihen on oiva mahdollisuus! Välinevoimistelu ryhmissämme pääsee harjoittelemaan erilaisten välineiden, eli keilojen, nauhojen, vanteiden, narujen ja pallojen käsittelyä osaavien ohjaajien seurassa. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä syksy- ja kevätkausien päätteeksi välineohjelmalla. Ryhmästä saa mainion pohjan, jos tavoitteellisempi joukkuevoimistelu kiinnostaa seuramme valmennusryhmissä, mutta ryhmään ovat tervetulleita kaikki vaikkei voimistelussa kilpaileminen olisikaan tavoite! Liikumme yhdessä hauskaa pitäen pääpisteinä välinetekniikka ja joukkuevoimistelun perusteet. Ryhmien nimistä huolimatta kaikki pääsevät harjoittelemaan kauden aikana jokaisen voimisteluvälineen käsittelyä! *Välinevoimistelua on mahdollista harrastaa kaksi kertaa viikossa ma ja ke, tällöin saa kahden ryhmän alennuksen 8€.

Hinnat

Lastenryhmien hinnat syksy 2024

45 min perheliikunta 90€
45 min temppukoulu 95€
45 min voimistelukoulu/satuvoimistelu 100€
55 min NinjaGym/pallokoulu//voimistelukoulu/akro/välinevoimistelu 110€
90 min välinevoimistelu 125€
*Uusille harrastajille lisätään seuran jäsenmaksu 2024 + 5€

*Jos lapsi liikkuu kahdessa ryhmässä samalla viikolla, saa toisesta ryhmästä 8 euron alennuksen.

*Sisaralennus on 5 euroa. Mikäli sisarus voimistelee joukkuevoimistelun kilpajoukkueessa, ole yhteydessä toimistolle alennuksen saamiseksi (joukkuevoimistelu@rantaperkionisku.com).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Hoika-jäsenjärjestelmän kautta. Lue ohjeet huolella! Ilmoittautumaan pääset täältä.

Pelisäännöt

– Tullaan ajoissa tunnille ja käydään vessassa ennen tunnin alkua.
– Pukeudutaan sisäliikuntaan sopiviin, joustaviin vaatteisiin esim. T-paita ja shortsit tai jumppapuku.
– Salissa liikutaan paljain varpain tai voimistelutossuilla.
– Pitkät hiukset kiinni, purukumit pois ennen tunnin alkua.
– Liikuntahetki on lapsen oma aikaa, toivommekin, että vanhemmat pysyttelevät tunnin ajan pois salista. Harjoitusten ajan vanhemmat voivat odottaa salin ulkopuolella tai lähteä vaikka kävelylenkille.
– Tunnille voi ottaa mukaan oman vesipullon (helposti avattava, mieluiten nostokorkki – ei kierrekorkki). Muut eväät syödään ennen tai jälkeen tunnin.

*Ryhmissä järjestetään yksi avoinkerta (läheisille/kavereille) kaudessa. Pienimpien voimistelijoiden vanhempi voivat jäädä saliin ensimmäisellä harjoituskerralla, mutta sen jälkeen heidän toivotaan odottavan salin ulkopuolella. Vanhemman läsnäolo varastaa usein lapsen huomion ja tällä järjestelyllä halutaan lapsille liikkumisrauha. Jos vanhemman läsnäolo on lapselle välttämätöntä, voi asiasta sopia erikseen ohjaajan kanssa. Tällöin toivomme, että vanhempi tulee mukaan toimintaan reunalla istumisen sijaan. Aikuinen-lapsi liikunta (IskuPerhe) on tarkoitettu vanhemman ja lapsen yhteiseksi jumppahetkeksi.

*Harrasteliikunnan kausimaksut eivät sisällä tapaturmavakuutusta. Huolehdithan oman vakuutuksesi kattavuudesta niin, että se korvaa urheiluseuran harjoitukset!

*Ilmoitan ohjaajille lapseni mahdollisista erityispiirteistä, se helpottaa tuntien suunnittelua ja sekä tunneilla toimimista!

Yhteydenotto

Ohjaajilla on harrastajien yhteystiedot. Jos tiedoissa tapahtuu muutoksia, ilmoitathan siitä ystävällisesti ohjaajalle ja toimistoon.

Mieltä askarruttavissa asioissa voi olla yhteydessä suoraan ohjaajaan tai toimistolle.

Lasten harrasteliikunnan tiedustelut:

joukkuevoimistelu@rantaperkionisku.com / 045 207 5377

Ohjaajat

Annika, Julia, Maiju, Sandra, Sini