Lasten harraste­liikunta

Lasten ja nuorten harraste­liikunnan KEVÄTkausi 2024

AIKATAULUT 15.1.-12.5.2024

*Muutokset mahdollisia!
*Ryhmä toteutuu mikäli siihen on ilmoittautunut 9 osallistujaa.
*Huom! Lasten harrasteliikunnan tunteja ei pidetä koulujen talvilomaviikolla 26.2-3.3.2024.

 

Lasten ja nuorten harraste­liikunta­ryhmät

 

MAANANTAI
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
9-10v. Voimistelukoulu Timanttikeijut
17:00-17:55
Hatanpään koulu
Annika & Viia
6-7v. Temppukoulu
17:15-18:00
Talvitien PK/koulu
Julia & Sini
11-13v. Väline voimistelukoulu
18:05-19:00
Talvitien PK/koulu
Julia & Sini
TIISTAI
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
5-6v. Voimistelukoulu Kuukeijut
17:15-18:00
Hatanpään koulu
Maiju & Annika
4-5v. Temppukoulu
17:30-18:15
Talvitien PK/koulu
Sandra & Julia
7-8v. Voimistelukoulu Pakkaskeijut
18:05-19:00
Hatanpään koulu
Maiju & Annika
Mix-Dance Lyhytkurssi 9v.->
18:20-19:15
Talvitien PK/koulu
Sandra 
KESKIVIIKKO
Aika
Paikka
Ohjaaja(t)
4-5v. Temppukoulu
17:00-17:45
Talvitien PK/koulu
Julia & Lotta
7-8v. IskuGym
18:00-18:55
Talvitien PK/koulu
Sandra & Julia

Voimistelun KESÄLEIRI tulossa kesäkuussa!

Iskun voimistelun kesäleiri ma 10.6. – to 13.6.2024 klo 9-15 Hatanpään koulu ja lähiympäristö. Leirin ohjelmaan kuuluu monipuolista voimistelua tukevaa toimintaa joka päivälle – satoi tai paistoi! Kesäleirillä ohjelmassa mm. voimistelua, tanssia, välinetekniikkaa, luovaa ilmaisua, akrobatiaa, pelejä ja leikkejä. Leiritoiminnasta vastaavat Iskun koulutetut valmentajat ja ohjaajat sekä lajikouluttajat. Leirin hinta on 105/100€ sis. lämpimän ruuan ja vakuutuksen.

Ilmoittautuminen Hoikan kautta alla olevista linkeistä:

Rekisteröityneet henkilöt

Lomakkeen täyttöön pääsee alla olevasta osoitteesta:
https://go.hoika.net/user/TapahtumaanIlmoittautuminen.aspx?sid=364&TapahtumaID=7857

Rekisteröitymättömät henkilöt

Mikäli lomakkeen täyttäjä ei ole vielä rekisteroitynyt, pääsee alla olevasta
osoitteesta rekisteröitymislomakkeeseen, jonka täyttämisen jälkeen
sisäänkirjautumalla pääsee suoraan lomakkeen täyttöön:
https://go.hoika.net/public/Rekisterointi.aspx?sid=364&TapahtumaID=7857

 

 

 

Lasten harraste­liikunta tunti­kuvaukset

Voimistelukoulussa opetellaan liikkumisen perustaitoja leikkien. Ryhmiä on 4-9-vuotiaille lapsille. Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia. Jokainen lapsi voi harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti – oli sitten tavoitteena harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen. Tunneilla harjoitellaan mm. liikunnan perustaitoja, liikkuvuutta, vartalon hallintaa, tutustutaan erilaisiin välineisiin ja joukkuevoimistelun perusliikkeisiin. Lapset oppivat olemaan ryhmässä ja ottamaan muut huomioon ja yhdessä he kokevat onnistumisen elämyksiä. Voimistelukoulussa rohkaistaan lapsia olemaan luovia ja ilmaisullisia ja edetään lapsen taitojen mukaan, jolloin harjoittelu on mielekästä. Voimistelukoulussa luodaan perusvoimistelutaitojen pohja ja sieltä on mahdollista hakea seuramme joukkuevoimistelun kilpajoukkueisiin.

*Voimistelu on erittäin hyvä pohja mihin tahansa urheilulajiin sekä sopii myös erittäin hyvin toisen lajin oheislajiksi!

Temppukoulun tavoitteena on luoda pohjaa lapsen monipuoliselle kehittymiselle ja liikunnalliselle elämäntavalle. Temppukoulussa leikitään liikuntaleikkejä sekä temppuillaan monipuolisesti erilaisilla radoilla ja välineillä.

Lapsen tasapaino, koordinaatiokyky sekä ketteryys kehittyvät ja lapsi oppii hahmottamaan tilaa, aikaa ja paikkaa. Temppukoulu auttaa lapsia myös keskittymään ja noudattamaan sääntöjä sekä ottamaan muut lapset huomioon. Joka tunti koetaan onnistumisen elämyksiä yhdessä – liikunnan parissa!

(HUOM! Temppukouluun osallistuvan tulee olla täyttänyt 3 vuotta. Emme voi joustaa ikärajassa, sillä muutoin joutuisimme pienentämään ryhmäkokoja, ja harvempi lapsi pääsisi mukaan liikkumaan. Alle 3-vuotiaat liikkuvat yhdessä oman aikuisen kanssa IskuPerhe-ryhmissä.)

IskuGym tarjoaa lapselle ja nuorelle mahdollisuuden liikkua monipuolisesti ja nauttia samalla liikunnan riemusta. Tunnit koostuvat pääosin erilaisista tempuista, hypyistä ja voimistelusta. IskuGym-tunneilla päästään kokeilemaan erilaisia ratoja, jotka kehittävät lapsen ja nuoren motorisia perustaitoja; tasapainoa, koordinaatiota ja liikkumista. Vauhdikkaiden ratojen vastapainona tunneilla kehitetään myös liikkuvuutta ja kehonhallintaa. IskuGym on rento tunti, joka ei tähtää kilpailemiseen ja jossa pidetään hauskaa!

Ryhmässä harjoitellaan voimistelun ja motoriikan perustaitoja kuten voimistelukouluissa. Lisänä tutustutaan erilaisiin välineisiin esim. naru, pallo, vanne. 

Hinnat

Lastenryhmien hinnat kevät 2024

60 min Iskuperhe-ryhmä 110€
45 min temppukoulu 95€
45 min voimistelukoulu 105€
55 min IskuGym/voimistelukoulu 115€

*Ryhmien hinnat sisältävät seuran jäsenmaksun 5€, joka laskutetaan kerran kalenterivuodessa.

*Jos lapsi liikkuu kahdessa ryhmässä samalla viikolla, saa toisesta ryhmästä 8 euron alennuksen.

*Sisaralennus on 5 euroa. Mikäli sisarus voimistelee joukkuevoimistelun kilpajoukkueessa, ole yhteydessä toimistolle alennuksen saamiseksi (joukkuevoimistelu@rantaperkionisku.com).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Hoika-jäsenjärjestelmän kautta. Lue ohjeet huolella! Ilmoittautumaan pääset täältä.

Pelisäännöt

– Tullaan ajoissa tunnille ja käydään vessassa ennen tunnin alkua.
– Pukeudutaan sisäliikuntaan sopiviin, joustaviin vaatteisiin esim. T-paita ja shortsit tai jumppapuku.
– Salissa liikutaan paljain varpain tai voimistelutossuilla.
– Pitkät hiukset kiinni, purukumit pois ennen tunnin alkua.
– Liikuntahetki on lapsen oma aikaa, toivommekin, että vanhemmat pysyttelevät tunnin ajan pois salista. Harjoitusten ajan vanhemmat voivat odottaa salin ulkopuolella tai lähteä vaikka kävelylenkille.
– Tunnille voi ottaa mukaan oman vesipullon (helposti avattava, mieluiten nostokorkki – ei kierrekorkki). Muut eväät syödään ennen tai jälkeen tunnin.

*Ryhmissä järjestetään yksi avoinkerta (läheisille/kavereille) kaudessa. Pienimpien voimistelijoiden vanhempi voivat jäädä saliin ensimmäisellä harjoituskerralla, mutta sen jälkeen heidän toivotaan odottavan salin ulkopuolella. Vanhemman läsnäolo varastaa usein lapsen huomion ja tällä järjestelyllä halutaan lapsille liikkumisrauha. Jos vanhemman läsnäolo on lapselle välttämätöntä, voi asiasta sopia erikseen ohjaajan kanssa. Tällöin toivomme, että vanhempi tulee mukaan toimintaan reunalla istumisen sijaan. Aikuinen-lapsi liikunta (IskuPerhe) on tarkoitettu vanhemman ja lapsen yhteiseksi jumppahetkeksi.

*Harrasteliikunnan kausimaksut eivät sisällä tapaturmavakuutusta. Huolehdithan oman vakuutuksesi kattavuudesta niin, että se korvaa urheiluseuran harjoitukset!

Yhteydenotto

Ohjaajilla on harrastajien yhteystiedot. Jos tiedoissa tapahtuu muutoksia, ilmoitathan siitä ystävällisesti ohjaajalle ja toimistoon.

Mieltä askarruttavissa asioissa voi olla yhteydessä suoraan ohjaajaan tai toimistolle.

Lasten voimisteluryhmien tiedustelut:

joukkuevoimistelu@rantaperkionisku.com / 045 207 5377

Muut lasten harrasteliikunnan tiedustelut:

harrasteliikunta@rantaperkionisku.com / 0400 594882

Ohjaajat

Maiju, Sandra, Annika

Perheliikunta

Aikataulu KEVÄTkausi 15.1-12.5.2024

*muutokset mahdollisia!

IskuPerhe-tunnit muodostuvat kolmesta eri teemakokonaisuudesta: motoriikka, palloilu ja voimistelu.

 

Päivä
Laji
Aika
Paikka
Ohjaaja

Sunnuntai

 

IskuPerhe-ryhmä
lapsi 2-4v.
10:00-11:00
Hatanpään koulu
Vaihtuvat ohjaajat
Sunnuntai 21.4.2014
Noin kerran kuukaudessa
PerhePomppu-tapahtumat
15:00-17:00
Hatanpään koulu
Vaihtuvat ohjaajat

Perhe­liikunta tunti­kuvaukset

IskuPerhe-tunneilla lapset pääsevät yhdessä oman aikuisen (äiti, isä tai muu tuttu aikuinen) kanssa liikkumaan ohjatusti. Seuramme koulutetut ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunnin päätavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen kehittymisen (mm. motoriset taidot, vuorovaikutus ja keskittymistaidot) tukeminen leikinomaisen ja monipuolisen liikunnan avulla.

IskuPerhe-tunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan.

Liikkumisen riemua koko perheelle temppuillen ja pelaillen!

PerhePomppu-tapahtumat ovat koko perheen, (erityisesti alle kouluikäiset lapset) yhteinen liikuntatuokio. Se on perheen yhteistä, omatoimista liikuntaa. Liikuntatuokiossa lapset tutustuvat liikuntapisteisiin vapaasti oman aikuisen kanssa. Salista on vapaana yksi osa pienimuotoiseen pelailuun. Tapahtumissa on paljon mukavaa puuhaa ja erilaisia liikuntapisteitä. Myös maskottimme, ihastuttava INTO-pupu, saattaa vierailla tapahtumissa. Ohjaaja opastaa tarvittaessa. Lapset ovat tapahtumassa vanhempien vastuulla.

Tapahtumaan voi tulla silloin, kun perheelle sopii ja mihin aikana tahansa klo 15.00-17.00 välillä. Ei ennakkoilmoittautumista. Pääsymaksu 5€/perhe (MobilePay, kortti, käteinen ja yleisimmät liikuntaedut).

Hinnat

IskuPerhe-ryhmä 60min 110€

Hinnat sisältävät seuran jäsenmaksun 5€

Jos lapsi liikkuu kahdessa ryhmässä samalla viikolla, saa toisesta ryhmästä 8 euron alennuksen. Sisaralennus 5 euroa. Mikäli sisarus voimistelee joukkuevoimistelun kilpajoukkueessa, ole yhteydessä toimistolle alennuksen saamiseksi (joukkuevoimistelu@rantaperkionisku.com).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu Hoika-jäsenjärjestelmän kautta. Lue ohjeet huolella täältä.