Ennen jatkosarjan viimeistä kierrosta Isku oli jo paikkansa varmistanut lohkoykkösenä. Panoksena oli saada hyvä peli alle ennen pudotuspelejä. Pyynikille 3.3.-24 vieraaksi saapuneella Sammolla oli enemmän pelissä. Se tarvitsi sarjataulukkoon vähintään yhden pisteen, eli kaksi erävoittoa päästäkseen pudotuspeleihin.

Isku- Pielaveden Sampo 2-3 (22-25, 24-26, 25-19, 25-23, 11-15).

Iskun avaus: Heikkiniemi, Fiykov, Ahonen, Koivisto, Bär, Henschel, Sarajärvi (l).

Sampo tuli Pyynikille tosissaan, eli avauksessa kaikki kolme Savon liigamiehistön farmipelaajaa. Lehtimäki, Heiskanen, Hautamäki, Ikonen, Vuori, Räisänen, Huikari (l).

Kotijoukkue repäisi ensimmäisen erän alkuun reippaan johdon, mutta sitten vieraiden kokenut kaarti alkoi jauhaa tulosta. Sampo tuli rinnalle ja ohi. Toisessa erässä Isku sinnitteli jatkopalloille asti, mutta päivän kunto ei riittänyt kääntämään erää itselle.

Sampo johti nyt 0-2, ja ottelun tuloksellinen panos lopahti siihen. Loppuosa pelistä pelattiin puolin ja toisin vaihtelevilla kokoonpanoilla. Tasokkaita palloja, ja ajoittain näyttäviä suorituksia nähtiin kuitenkin edelleen. Isku pitkitti pielavetisten kotiinmenoaikaa ottamalla kaksi seuraavaa erää. Mentiin viidenteen, jonka vierasjoukkue käänsi lopulta itselleen. Sampo pääsi siis Iskun lisäksi alemman jatkosarjan toisena joukkueena pudotuspeleihin.

Pyynikin kuninkaaksi palasi yhden illan ajaksi aiemmin Iskun väreissä pelannut vierasjoukkueen Tiitus Vuori (21/+13), joka palkittiin Sammon parhaana. Iskun hakkuri Boris Fiykov teki kolmeen erään vain 19 pistettä, joten hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä (tämä oli vitsi). Joka tapauksessa, tilalle tullut Ville Haapakoski teki huikean esityksen. 61% hyökkäystehoilla pisteet 11/+10, joilla heltisi Iskun parhaan pelaajan palkinto. Pirkanmaan parhaat hihat omaava Oskari Sarajärvi nosti aloitukset 74% tarkkuudella.

Miesten ykkössarjan kahdeksan parasta joukkuetta on nyt seulottu. Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta, Kuortaneen Murikat ja Lempo-Volley vetäytyvät odottamaan välierävastuksiaan. Ne tulevat ottelupareista Kisko-Sampo, ja East Volley-Isku.

East Volley – Isku on toisinto viime kauden puolivälieristä. Silloin East vei molemmat pelit erin 3-1 ja tiputti Iskun jatkosta. Nyt on revanssin paikka. Ensimmäinen osaottelu pelataan 9.3. Savonlinnassa, ja ratkaiseva peli (sekä tarvittaessa kultainen erä) Pyynikillä 10.3.