Viikko sitten Lempo otti Iskusta puhtaan kotivoiton miesten ykkössarjan paikallisottelussa. Sarjaohjelma laittoi joukkueet saman tien uudelleen vastakkain, nyt Pyynikille 19.11.-23. Suurin osa Iskun pelaajista oli edellispäivänä pelaamassa Kempeleessä A-poikien turnauksessa. Sieltä saaliina Iskulle oli hieno turnausvoitto, ja A-poikien SM-sarjan piikkipaikka!

Isku – Lempo-Volley 3-2 (20-25, 25-23, 18-25, 25-21, 15-13).

Iskulla oli pitkästä aikaa kaikki keskipelaajat sen verran kunnossa, että heidät voitiin rosteriin laittaa. Lempo vaihtoi viikon takaisesta voitokkaasta seitsikostaan -syystä tai toisesta- peräti viisi pelaajaa. Avauskokoonpanot:

Isku: Strengell, Haapakoski, Bär, Sarajärvi, Kokki, Ahonen, Lehtosalo (l).

Lempo: Tuki, Sillanpää, Puttonen, Kosonen, Ahonen, Keisanen. Liberon tontilla nähtiin Akaan liigaporukasta tähän peliin lainattu Jyri Niemi.

Ensimmäisen erän ajan Isku näytti enimmäkseen pyytelevän anteeksi olemassaoloaan, ja peli näytti vyöryvän selvästi Lempon eduksi edellisen viikonlopun tapaan.

Toisesta erästä alkaen Iskun peliä alkoi pyörittämään passarina Roope Heikkiniemi. Boris Fiykov tuli hakkuriksi ja Henrik Henschel toiseksi yleispelaajaksi. Lempo meni aluksi 0-4 -johtoon. Sitten muutaman hyvän onnistumisen myötä Isku sai leukansa ylös, ja vastaavasti Lempon pelihuumori laski. Isku pystyi kääntämään tiukan erän itselleen.

Lempon hallitseman kolmannen erän lopussa Isku sai orastavan kirin aikaan, mutta Simo Puttosen painavat syötöt olivat lopussa ratkaisevia. Niitä avitti vielä päätuomarille harmilliseen paikkaan sattunut, Lempon eduksi kääntynyt rajatulkinnan virhe.

Neljännessä erässä Henscelin tykitykset syöttöruudusta alkoivat kääntämään peliä Iskulle. Puhtaita ässäsyöttöjä olisi varmasti tullut useampikin, jos Lempon vastaanotossa ei olisi ollut Niemi taiteilemassa palloja ylös. Erän lopussa nähtiin pitkä taistelupallo, josta Fiykovin lyönnillä lopulta 23-21 johtopiste Iskulle, ja sitä myöten avaimet erävoittoon.

Taistelu huipentui viidenteen erään. Parin ässäsyötön myötä Lempo otti alussa pienen kaulan. Pyynikin kotikatsomo intoutui kauden parhaaseen hurmioonsa, kun erän puolivälissä Isku taisteli monta pitkää palloa itselleen. Libero Niko Lehtosalon johdolla koko joukkue puolusti hienosti puolustuspalloja ylös. Usein niistä saatiin rakennettua jonkin sortin hyökkäyspaikka Henschelille ja sitä myöten piste Iskulle. Viimeisen pallon Henschel löi pisteeksi Lempon torjunnan kautta, ja niin tämä paikallisottelu päättyi Iskulle riemukkaaseen 3-2 -kotivoittoon!

Iskun päävalmentaja Petteri Friberg oli pelin jälkeen iloinen ja huojentunut. Ottelussa useita fiksuja pelaajavaihtoja tehnyt valmentaja kiitteli rosterinsa laajuutta. ”Poikien itseluottamus on nyt kohdillaan, ja penkiltä voi laittaa kenet vaan kentälle. Tämä on iso voimavara pitkän kauden aikana. Meidän syöttö-vastaanottopeli oli nyt omalla hyvällä tasolla, ja jatkopalloja hyökättiin rohkeasti.”

Lempon parhaana palkittiin näyttävää ja varmaa liberotyöskentelyä esittänyt Jyri Niemi. Iskusta palkinnon pokkasi ottelun loppua kohden yhä vahvemmin esiin tullut Henrik Henschel (18/+8). Tehotilastoissa erottuivat myös läpi ottelun ehjästi pelannut Lauri Bär (17/+6), sekä Boris Fiykov (18/+8). Lempon pistetalkoiden ykkösiä olivat Sillanpää (24/+13), Kosonen (13/+10) ja keskellä taas onnistunut Eetu Ahonen (14/+12).

Sekä Isku että Lempo jatkavat hyvissä asemissa ykkössarjan kärkikahinoissa. Seuraavaksi Isku isännöi sarjakärki Oulun Kiskoa 26.11.-23. Seurayhteistyön nimissä ottelun järjestää Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella Pirkkalan Pirkat.