Suomen juniori-ikäisten lentopallopoikien parhaimmisto kokoontui Pyynikille, kun Oskar Muurinen marssitti Kuortaneen Murikat miesten ykkössarjan peliin Iskua vastaan 5.11.2023.

Murikoiden nimellä ykkössarjaa pelaa siis Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, siellä asuu ja harjoittelee nuorten maajoukkueen runko. Ei maajoukkue toki kokonaisuudessaan, sillä viime viikonlopun maajoukkueturnauksessakin Murikoita vahvisti esim. kolme Iskun pelaajaa. Murikoissa sukupolvet vaihtuvat luonnollisesti nopeaan tahtiin. Edellinen, -03 – -05 syntyneiden sukupolvi revittiin liigajoukkueisiin pitkälti jo koulun penkiltä ja alkaa olla tämän vuosituhannen ensimmäinen kultainen sukupolvi Suomen lentopallomiehissä. Nyt Muurisella on Kuortaneella hiottavanaan uudet timantit.

Isku – Murikat 3-0 (25-23, 26-24, 25-19).

Sairastelut ja loukkaantumiset muokkasivat Iskun miehitystä, avaukseen lähtivät Heikkiniemi (p), Haapakoski (h), Bär & Sarajärvi (yp), Ahonen & Fiykov (kt), Lehtosalo (l). Pelin kuluessa Mäyrä pelasi paljon puolustavana liberona, Lehtosalon kantaessa luotettavasti vastaanottovastuuta.

Myös Murikoilla oli riveissään sairasteluita, avaus: Puhakka, Keronen, Viljamaa, Siika-aho, Paananen, Kolehmainen, Salmijärvi (l).

Ensimmäisessä erässä Murikat tarjoili Iskulle 14 pistettä omilla virheillään, yhdeksän niistä syöttövirheitä. Erä meni silti tiukille. 22-23 -tilanteessa Iskun syöttöruutuun asetettiin Henschel, joka rohkeilla hyppysyötöillään käänsi erän Iskulle, päättäen erän ässäsyöttöön.

Toisen erän Murikat jatkoi samalla virhemäärällä, mutta erä meni lopulta vielä tiukemmalle. Iskun penkillä huoltajan tittelillä operoinut Anton Kokki teki 21-22 -tilanteessa nerokkaan ratkaisun ja aukoi päätään kyseenalaisen vihellyksen jälkeen siinä määrin voimakkaasti, että ansaitsi itselleen keltaisen kortin. Siitähän käytännössä seuraa, ei pistemenetystä, vaan keskusteluita ja pöytäkirjan täyttöä sen verran että tulee yli minuutin ”tekninen aikalisä”. No eihän tuo suunniteltua tai valmentajan pelikirjan mukaista ollut, mutta se toimi. Isku pääsi herpaantuneen hetkensä jälkeen peliin kiinni ja vei erän lopulta itselleen.

Kokenut tuomarikaksikko Rantala-Muro koulutti läpi ottelun paitsi nuoria pelaajia kentällä, myös vaihtopenkkejä, vaihtonurkkauksia ja myöskin rajatuomareita oppimaan ja sietämään sitä tosiasiaa että ”se, jolla on pilli, määrää”.

Kolmannen erän alussa Iskun hakkuriksi vaihtui Henscel. Hänen myötään hyökkäyspeli piristyi, ja kokonaisuutenakin Isku paransi peliään niin, että Murikat jäi vaille mahdollisuuksia. Eli hieno 3-0 kotivoitto jäi piristämään lonkeronharmaata marraskuun päivää Tampereella!

Iskun päävalmentaja Friberg: ”Molemmin puolin tehtiin paljon virheitä. Kuvastaa sitä, että oli junioripitoiset joukkueet vastakkain. Hyökkäyspeli oli aika tehotonta tänään. Loppua kohti saatiin torjuntoja ja puolustuksia paremmin, niin että saatiin peli käännettyä selvemmin kotiin.”

Iskun parhaana palkittiin ensimmäisen erän lopun ratkaissut, ja kolmannen erän piristänyt Henrik Henschel. Pörssikärkenä tyylitteli Sarajärvi, 10(+5), vastaanotto 88%. Ahonen otti muutaman näyttävän torjunnan.

Murikoiden paras oli keskitorni Aaro Paananen, 9(+7). Pyynikin seinälle nostetun isoisänsä paidan valvonnassa parketilla esiintyi myös Kasper Vesanen, tehden kolme tyylikästä hyökkäyspistettä!

Isku ponnisti voitollaan sarjan kakkospaikalle (6 peliä, 12 pistettä). Kintereillä vaanii Lempo (4 peliä, 10 pistettä). Niinpä Tampereen seudulla janotaan kieli pitkällä kahden seuraavan viikonlopun pelejä; 11.11. Lempo-Isku, ja 19.11. Isku-Lempo. Joko Iskun nuoriso on kypsä oikeasti haastamaan viime vuosien ykkössarjakurkot?!