Lehto Areena on pari vuotta sitten valmistunut suuri urheiluhalli Helsingin Tapanilassa, ”Tapulikaupungin liikuntakeskus”. Se on Puma-Volleyn kotiareena, jonne Isku matkasi vieraaksi miesten ykkössarjan ensimmäiseen jatkosarjan otteluunsa vaalipäivänä 28.1.2024.

Puma-Volley – Isku 3-0 (27-25, 25-16, 25-22).

Iskun avauskuusikko: Strengell, Fiykov, Ahonen, Koivisto, Sarajärvi, Panu. Vakiolibero Lehtosalon korvaajaksi tarvittiin kaksi miestä. Mäyrä hoiti vastaanoton, ja Lepola toimi puolustavan liberon roolissa.

Puma: Kalo, Sirén, Isomäki, Novitsky, Mäki-Valtari, Fredrikson, Katajamäki (l).

Avauserässä Isku meni Fiykovin ja Ahosen pisteiden avittamana jo 3-9 -johtoon. Puman aikalisä kuitenkin käänsi tilanteen, kotijoukkue rynni rinnalle ja ohi. Puman 24-22 -eräpallot Isku vielä kiri kiinni, mutta jatkopalloilla neljäs eräpallo oli liikaa. Kotijoukkueen Santeri Sirén päätti erän hurjalla viistolyönnillä helsinkiläisille.

Toisessa ja kolmannessa erässä Puma otti erien alkuvaiheiden jälkeen isännän otteen, eikä pelin voittajasta käyty enää keskustelua. Puhdas 3-0 -voitto kotijoukkueelle sähköisti saman tien alemman sarjataulukon tilanteen sellaiseksi, että jokaisella pelillä on jatkossa varmasti suuri merkitys.

Pelin tilastot puhuvat puolestaan:

                         Puma – Isku

Ässät                10            4

Syöttövirh.        9            13

Vo-%                57          49

Hyökk.teho%   52          41

Torjunnat           4            8

Eli syöttö-vastaanottopelissä ja hyökkäystehoissa Puma oli selkeästi edellä ja ansaitsi puhtaan voittonsa. Iskun hyökkäyksen syömähampaana toimi joukkueen parhaana palkittu Boris Fiykov, 16/+9. Puman palkinnon pokannut Niko Mäki-Valtari pisti päivän hengen mukaisesti vielä paremmaksi, 21/+12.

Jatkosarja jatkuu Iskun osalta 4.2. kotiottelulla Pälkäneen Lukkoa vastaan.