Lempäälän Hakkarissa 11.11.-23 pelatun ottelun lähtökohdat olivat herkulliset. Molemmat joukkueet ykkössarjan kärkikaartissa. Lempon rutinoitunut, mutta reippaasti uusiutunut ja vielä parasta kuosiaan hakeva joukkue, vastaan Iskun nuori ja nälkäinen, jo yhteen hitsautunut junnupitoinen porukka.

Lempo-Volley – Isku  3-0 (25-15, 25-18, 25-20).

Avauskokoonpanot:

Isku: Strengell, Henschel, Sarajärvi, Panu, Kokki, Fiykov, Mäyrä (l).

Lempo: Toivola, Sillanpää, Heinonen, Nieminen, Ahonen, Pöllänen, Törrö (l).

Paikka sarjakärjen tuntumassa, menestysodotukset ja paikallispeli. Tämä asetelma selvästi kipsasi Iskua pelin alussa. Nostopelin ontuessa passit jouduttiin heittämään hankalista paikoista, ja Lempo pystyi järjestämään torjunnan ja puolustuksen helposti kohdilleen. Kotijoukkue tempaisi alussa muutaman pisteen johdon ja pystyi sen avulla rennosti tyylittelemään erävoittoon.

Toiseen erään Isku vaihtoi Henschelin yleispelaajaksi ja Panun hakkuriksi. Nostopeli eheytyi ja erä alkoi tasaisemmin. Erän puolivälissä Heinosen painavalla syöttövuorolla Lempo kuitenkin otti ratkaisevan otteen erävoittoon.

Kolmannessakaan erässä tahti ei muuttunut. Kotijoukkueen sisäpiirin supinoiden perusteella Lempo pelasi isänpäivän aattona kauden parasta peliään ja niinpä Lempo otti ansaitun kotivoiton.

Isku pelasi paremmin kuin eränumeroiden perusteella voisi päätellä. Nyt vastus oli kuitenkin valioluokkaa. Monesti aiemmin kauden aikana Isku on tämän päivän syötöillä ja hyökkäyksillä kuitannut pisteet helposti itselleen. Nyt Lempo nosti ja puolusti siihen malliin, että harvojen omien pisteidenkin eteen Isku joutui tekemään hurjasti töitä. Ja kun ajoittain hyvätkään suoritukset eivät riittäneet pisteeseen, niin iski turhautuminen ja pelihuumorin lasku, ja omien virheiden määrä tuplaantui. Sitä myöten peli oli selvä kotijoukkueen eduksi.

Iskun parhaana palkittiin Lempäälän kasvatti, nyt jo useamman vuoden Iskussa pelannut Juho Panu, joka pääsi vauhtiin vastaanottovastuusta päästyään, tehot 12(+6). Lempon paras, Daniel Heinonen teki vaikutuksen ottelun jälkeisessä haastattelussa kimiräikkösmäisillä kahden sanan kommenteillaan. Sitäkin vakuuttavampi hän oli kentällä monipuolisuudellaan ja 13(+8) tehoillaan. Toinen Isku-taustainen lempolainen, keskipelaaja Eetu Ahonen rankaisi vanhoja (toivottavasti nykyisiäkin) kavereitaan 8(+7) pisteen edestä.

Isku on nyt pelannut puolet runkosarjasta, kerran kaikkia joukkueita vastaan. Saldona on neljä voittoa ja kolme tappiota. Paikka neljän parhaan joukkueen jatkosarjaan on hyvin hyppysissä, mutta onnistumisia se edelleen vaatii. Ensi viikonloppuna on raivokkaan revanssin paikka, kun Lempo saapuu vieraaksi Pyynikille 19.11.-23.