Miesten ykkössarjan ensimmäinen Pirkanmaan paikallispeli pelattiin lauantai-illan huumassa Pyynikillä 14.10.2023, noin sadan silmäparin todistamana. Sarjaa edeltäneessä keskinäisessä harjoitusottelussa vaille menestystä jäänyt Pälkäneen Luja-Lukko tuli hakemaan hyvitystä. Sitä ei annettu.

Isku – Luja-Lukko  3-0 (25-17, 25-21, 25-14).

Iskun avaus: Strengell, Fiykov, Sarajärvi, Henschell, Kokki, Ahonen, Lehtosalo (l).

Lukon avaus: Koivuniemi, Oiguss, T.Kuusela, Perkiö, Halttula, Lehtilä, Nurmi (l).

Vierasjoukkueen avauksessa oli kolme pelaajaa, jolla on liigameriittiä viime kaudelta. Isku ei ”ymmärtänyt” kunnioittaa tätä laisinkaan, vaan otti isännän otteen pelistä heti alkuunsa. Eikä tuo ote lähtenyt lipsumaan missään vaiheessa. Lukon päävalmentaja Marko Järvenpää teki kolmanteen erään vaihdot; passariksi Puolakka, laituriksi tuli Lukon pohjoisen apu Kangas, ja hakkuriksi kauden ensiesiintymisensä tehnyt Mikko Kuusela. Pelin luonne ei muuttunut mitenkään. Lukko jatkoi virheiden tekemistä eikä päässyt lähellekään oletettua parastaan. Isku sen sijaan rallatteli ehjällä pelillä ja hyvällä huumorilla ylivoimaiseen voittoon.

”Viime viikon hyvä treenitekeminen näkyi tänään pelissä”, totesi suojattiensa energisiin otteisiin tyytyväinen Iskun päävalmentaja Friberg. ”Taktisesti onnistuttiin hyvin, saatiin torjuntoja ja puolustuksia enemmän kuin vastustaja, ja se on aina hyvä tilanne meidän joukkueelle. Hyvä peli-ilme saatiin säilytettyä koko pelin ajan”

Parhaiden pelaajien palkinnot jakoi Heikki Kosonen, joka on viime vuosina toiminut sekä Iskun että Lukon päävalmentajana. Iskun parhaana palkittiin aloitukset 62% tarkkuudella nostanut, ja pisteet 9 (+5) tehnyt yleispelaaja Oskari Sarajärvi. Luja-Lukolta palkittiin libero Niilo Nurmi.

Iskun pelaajien pistetilasto on komeaa luettavaa, kaikki plussalla: Henschell 13(+9), Fiykov 12(+3, 6 torjuntaa!), Sarajärvi 9(+5), Ahonen 8(+7), Kokki 7(+5), monipuolista passipeliä pyörittänyt Strengell 2(+2), ja vielä vaihdosta kentällä käynyt Panu 1(+1). Lukosta ainoa reilummin plussalle päässyt oli Raivis Oiguss, 11(+6).

Hieno voitto, mutta pitkän kaavan juhlintaan ei Iskun pojilla ole varaa sortua. Heti seuraavana päivänä lähtee nimittäin bussi Pielaveden Sammon vieraaksi. Sitten nähdään, miten toteutuu Fribergin toteamus/tavoite: ”Huomenna on tiukka taisto edessä ja täytyy osata nollata oikealla tavalla tämä peli.”