”Iskulle mahalasku Pielavedellä” ”Eilinen painoi liikaa jaloissa” ”Tappioputki alkoi Savosta?”

Tuossa olivat otteluraporttiin tyrkyllä olleet otsikot kahden Pielavedellä pelatun erän jälkeen, mutta loppujen lopuksi etusivu meni uusiksi. Pielaveden Sampo isännöi miesten ykkössarjan peliä 15.10.-23. Isku lähti matkaan kahden ottelun voittoputkessa, edellispäivän Pälkäne- voitto tuoreimpana muistissaan. Sampo oli alkukauden aikana hävinnyt Lempolle ja voittanut Murikat.

Pielaveden Sampo – Isku 2-3 (25-13, 25-17, 21-25, 27-29, 10-15).

Iskun avaus: Strengell, Fiykov, Sarajärvi, Henschel, Kokki, Ahonen, Lehtosalo (l). Sampo marssitti avaukseen mm. kolme farmipelaajaa Savo Volleyn liigaringistä (Tiitus Vuori, Jami Heiskanen, Arttu Lehtimäki).

Kaksi ensimmäistä erää kulki erälukemien mukaisesti. Sampo syötti ja hyökkäsi vahvasti, Isku oli huono. Isku teki vaihtoja, toistaiseksi ilman tulosta.

Kolmanteen erään Iskulta laitettiin tuleen ykkössarjadebyyttiä tekemään keskipelaaja Paavo Koivisto, ja toiseksi yleispelaajaksi Juho Panu. Isku pääsi peliin kiinni, kun oman tekemisen laatu parani selvästi, ja Sampo alkoi tuudittautumaan helppoon iltapuhteeseen mm. laittamalla erän avaukseen kakkospassarin ja -hakkurin. Kotijoukkue vaihtoi erän puolivälissä ykkösmiehensä takaisin kentälle, mutta se ei enää auttanut ja Isku vei erän.

Neljäs erä; Iskun kokoonpanoon hakkuriksi Henschel, joka teki erässä kahdeksan pistettä. Erä oli tasainen alusta loppuun. Lopussa Isku karkasi 21-24 -johtoon, mutta Sampo kiri tasoihin ja kertaalleen jopa ottelupalloon saakka. Iskun nuoret kuitenkin kasvattivat rintakarvojaan palaamalla kuskin paikalle, ja lopulta kuudes eräpallo toi Iskulle 27-29 erävoiton, kun Sampo sössi Sarajärven syötön seinille.

Isku sai tiukan erän voitolla henkisen yliotteen viidenteen erään ja meni jo 2-8 -johtoon. Sampo kiri vielä uhkaavasti 9-10 -tilanteeseen. Friberg käytti rohkeasti passari-hakkuri -vaihdon erän puolivälin jälkeen, passariksi Heikkiniemi. Lopulta Sammon virheellä, Kokin kahdella paterilla ja Sarajärven laitalyönnillä Isku eteni ottelupalloon, jossa torjuntapari Koivisto-Fiykov tylytti Vuoren ja päätti 2 tuntia 14 minuuttia kestäneen ottelun Iskun voittoon!

Kotijoukkueen kolmen liigapelaajan panos jäi köykäiseksi, kun viidennen erän ratkaisuhetkillä Iskun kuusikko, keski-iältään selvästi alle 18 vuotta, näytti miten lentopalloa pelataan. Huh huh!

Iskun parhaana palkittiin tänäänkin loisteliaasti pelannut passari Henri Strengell. Kotijoukkueen palkinnon pokkasi entistä seuraansa pisteillä 25(+12) kurittanut Tiitus Vuori. Iskun pistepörssistä on mainittava loistavat sisääntulot tehneet Panu 16(+7), ja Koivisto 7(+5). Keskeltä onnistui myös Kokki 9(+7), ja laidasta totutusti Sarajärvi 18(+4).

Päävalmentaja Friberg: ”Pelaamisen syke löytyi kolmannessa erässä. Siitä lähtien aloitussyöttö oli riittävän tehokasta. Myös jatkopallojen pelaaminen sekä hyökkääminen paranivat. Eniten parani kuitenkin henkinen puoli – voittamisen tahto ja työmoraali nousivat uudelle tasolle.”

”Hienoa myös, että vaihdoista tultiin tiukoissa tilanteissa hyvin kentälle”, laajasti rosteriaan hyödyntänyt Friberg totesi.

Iskun nuoren porukan härkäviikonloppu oli loistavan menestyksekäs kahden voiton myötä. Nyt on aika laittaa taas jäitä hattuun, huilata ja harjoitella. Seuraava koitos on sunnuntaina 22.10., kun East Volley saapuu vieraaksi Pyynikille.