Rantaperkiön Isku ja Petteri Friberg ovat tehneet sopimuksen Rantaperkiön Iskun miesten 1-sarjajoukkueen valmennuksesta. Sopimus on kaksivuotinen.

Toukokuu on lähtenyt käyntiin ja alkava kesä on tuonut uudet tuulet Iskun lentopallojoukkueelle. Joukkueen uutena päävalmentajana aloittaa useamman vuoden jo Rantaperkiön Iskussa pelannut ja joukkueen kapteenina yleisöä huudattanut Petteri Friberg!

Viime kaudella ”renessanssikauttansa” pelannut Pyynikin pallotykki ottaa kontolleen Iskun valmennuksen ja sen lisäksi, Petteri vastaa Tampereen Urheiluakatemian poikien lentopallon aamuvalmennuksesta. Näin pelaajalla on mahdollisuus harjoitella niin aamu-, ilta- kuin kesäharjoituksissa saman osaavan valmentajan ohjauksessa. Isku sitoutuu vahvasti kaksoisuraan, pelaajilla tulee olla mahdollisuus yhdistää kilpaurheilu, opiskelu tai työnteko.

Iskun tiedotus tenttasi vielä uunituoretta Iskun päävalmentajaa muutamilla kysymyksillä.

Miten pääsi käymään niin että kapteenin rooli vaihtui valmentajan pestiin? Ja millä fiiliksillä hyppäät ensimmäiseen valmentajan pestiin?

– Hyvillä mielin hyppään pestiin! Kiinnostusta lisää se, että on tuttu seura missä olen saanut monia hyviä vuosia viettää. Tiedostan sen, että tulee joka päivä uusia asioita mitä valmentajana roolissa voi tehdä ja mitä valmentamiseen liittyy. Myös työssä fysioterapeuttina olen päässyt valmentamaan ihmisiä ja uskon että, siitä on hyötyä tässä tapauksessa.

Millaisen valmentajan Iskun joukkue sinusta saa?

– Saman tyylisen mitä pelaajana. Toivon, että voin ohjeistaa nuorille peliä ja luoda nuorille pelaajille lisää luottamusta ja itsevarmuutta tekemiseen kuten pelaajaurani aikana.

Onko joukkueella mitään tavoitetta, tai mitä joukkueelta voi odottaa tulevalla kaudella?

– Mielenkiinto kohdistuu siihen, millainen 1-sarja me ensi kaudelle saadaan. Joukkueen tavoitteena on pelata yhtenäistä lentopalloa, pelata fyysisemmin ja pelata voitosta jokaisessa pelissä. Kuitenkin jokaisella pelaajalla täytyy olla henkilökohtaisena tavoitteena myös viedä itseään eteenpäin ja kehittyä pelaajana.


Millainen joukkue Iskulla on tähän mennessä kasassa?

– Iskulla on tähän mennessä kasassa hyvin samantyylinen joukkue kuin viime kaudella. Eli pääosin nuorista motivoituneista pelaajista koostuva joukkue.

Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?
– Muutamissa pesismatseissa tulen käymään, mutta opetellaan myös sitä valmentajan arkea, jonka lisäksi tulee myös operoitua naisten maajoukkueen mukana.

Petteri Friberg pelaajana

Vammalan lentopallon junioripolku F-A-poikiin ja aina liigaan asti.

Lounais-Suomen aluejoukkueissa pelaaminen.

Pelaaminen nuorten maajoukkueessa ja valmennuskeskusjoukkueessa Kuortaneella 2007–2010.

Vammalan Lentopallossa 2010–2012 (hopea-11 ja kulta-12).

Akaa-Volley 2012–2013.

Rantaperkiön Isku-Volley 2013–2016

Lempäälän Kisa 2016–2017.

Hurrikaani Loimaa 2017–2018 (Cup ja liiga hopea).

Lempäälän Kisa 2018–2019.

Rantaperkiön Isku-Volley 2019–2023.

Lisäksi Petteri on ollut mukana naisten maajoukkueessa fysioterapeuttina ja huoltajana vuodesta 2016 lähtien. Myös nuorten ja miesten maajoukkueissa mm. miesten EM-kisa projektissa 2017.

 

Rantaperkiön Iskun lentopallojaoston puheenjohtaja Sami Heikkiniemi kommentoi uutta valmentaja nimitystä näin:

”Petteri on valmentaja, jota etsimme. Nuori ja nälkäinen, valmis tekemään pitkäjänteisesti töitä ja kehittymään, joukkueensa näköinen. Arjen laatu on ylivoimaisesti tärkein yhteinen mittarimme. Sen kun valmentaja taitaa ja pelaajat sisäistää, olemme pitkällä.”