Tiukka taistelu miesten ykkössarjan pudotuspelipaikoista on loppusuoralla. Isku matkusti Karhulan Veikkojen vieraaksi 19.2.2023. 

KaVe – Isku 3-1 (25-22, 25-16, 19-25, 27-25). 

Isku on kauden mittaan hakenut sopivinta pelikokoonpanoa. Hyvä asia on, että se alkuvuodesta vaikutti löytyvän. Huono asia on, että eri syistä tuosta seitsikosta neljä peluria ei ollut mukana Karhulan reissulla. Toki KaVe:n kokoonpanokaan ei ollut syksyn loistossaan. 

Iskun avaus: Heikkiniemi (p), Sarajärvi, Enqvist (yp), Taponen, Ahonen (kt), Fiykov (h), Lehtosalo (l). Kaksi viimeistä erää hakkurina pelasi Panu, muut mukana olleet piipahtivat kentällä. 

Pelin alussa KaVe karkasi 5-0 -johtoon ja piti sen selvästi erän loppuun asti, vaikka Isku lopussa pääsikin numeroita kaunistelemaan. Toisessa erässä kotijoukkueen vyöry sekä keskeltä että laidoista jatkui, eikä numeroita kaunisteltu.

Isku käytti pitkän tauon hyväkseen, niin kuin pitääkin. Verkkopeliin tuli tehoja lisää ja puolustuskin toimi paremmin, ja kun KaVe:n tehokas hakkuri Pyry Rantalainen kypsyi virheisiin ja Sarajärven 1vs.1 -torjuntoihin, niin erä kääntyi Iskulle selvästi. 

Ottelun loppua kohden keskiakseli Heikkiniemi-Taponen alkoi toimia tehokkaammin, KaVe kaappasi neljännen erän lopussa kuitenkin edun itselleen. Isku nousi vielä 22-17 -tilanteesta taistelemaan jatkopalloille, mutta ottelu päättyi Iskun verkkovirheeseen. 

Kotijoukkueen parhaana palkittiin yleispelaaja Mikael Korhola (17p), Iskulta Antti Taponen (13p). Vanhaa kotiseuraansa vastaan pelannut Aaro Enqvist teki 12 pistettä. 

Isku on nyt sarjataulukossa kahdeksantena, eli viimeisellä pudotuspelipaikalla. Piste-erot ovat edelleen niukat, ja erittäin ratkaiseva kamppailu käydään Iskun viimeisessä runkosarjan kotiottelussa Kuortaneen Murikoita vastaan 26.2.2023. Peli on samalla Iskun 110-vuotisjuhlaottelu, johon yleisöllä on vapaa pääsy, kahvitarjoilun kera!