Iskun miehistö matkusti Kuortaneen Murikoiden vieraaksi miesten ykkössarjan viimeiseen runkosarjaotteluun 14.1.-24. Sarjajärjestelmän hyvyyttä on se, että keskellä kautta on näin mielenkiintoinen peli isoilla panoksilla. Pelin henki oli selvä. Isku tarvitsi kolme sarjapistettä, eli 3-0 tai 3-1 -voiton, ohittaakseen Murikat sarjataulukossa ja päästäkseen ylempään loppusarjaan.

Murikat – Isku 3-1 (32-30, 25-20, 23-25, 25-18).

Anton Kokin ja Niko Lehtosalon aloitettua varushenkilöpalvelunsa, Iskun totuttuun avauskokoonpanoon tulee kevätkaudella muutoksia.

Nyt Isku lähti miehistöllä: Strengell, Fiykov, Ahonen, Koivisto, Bär, Henschel, Sarajärvi (l).

Murikat: Kuukasjärvi, Viljamaa, Paananen, Lahtinen, Siika-aho, Määttä, Salmijärvi (l).

Ensimmäinen erä oli maraton. Isku kiri Murikoiden 24-21 johtoaseman kiinni ja vei erän jatkopisteille. Iskullekin tuli kaksi paikkaa katkaista erä, mutta lopulta Murikoiden seitsemäs eräpallo tuotti erän kotijoukkueelle.

Toisen erän Murikat oli hienoisesti niskan päällä koko ajan, ja erävoitolla Kuortaneen valmennuskeskuksen ryhmä ratkaisi jo tässä vaiheessa itselleen päivän isoimman panoksen, eli paikan ylempään loppusarjaan.

Loppupelin ajaksi kumpikin valmentaja vaihtoi hieman pelaavaa kokoonpanoaan. Hyvätasoinen peli jatkui, ja päättyi lopulta huimasti kauden aikana peliään parantaneiden Murikoiden ansaittuun 3-1 -voittoon.

Iskun päävalmentaja Petteri Friberg totesi, että tappiota voisi selitellä sillä, että kokoonpanoa jouduttiin muokkaamaan totutusta, mutta tuon seikan taakse ei piilouduta. ”Hyvän ja tasaisen ensimmäisen erän jälkeen vastustaja paransi peliään vastaanoton ja hyökkäyksen osalta. Omia suorituksia ei saatu parannettua samassa suhteessa. Kahden hävityn erän jälkeen pelin suurin palkinto oli menetetty, mutta pelattiin kuitenkin vielä ottelun voitosta, ja koko mukana ollut miehistö sai näytönpaikan. ”

Ottelun tilastot tukevat Iskun käskijän näkemystä, vastaanotossa Isku jäi jälkeen lopulta 49% vs. 60%. Syöttöruudussa molemmat tekivät 18 virhettä, mutta Murikat niiden vastapainoksi kahdeksan ässää, Isku vain kaksi. Boris Fiykov teki 15/+4 pistettä, mutta muiden laitapelaajien tehot jäivät vaatimattomiksi. Keskellä Arttu Ahonen otti viime kauden joukkuetovereistaan kuusi torjuntaa, pisteet kaikkiaan 8/+5.

Isku päätyi siis alempaan loppusarjaan, sieltäkin on toki mahdollisuudet nousta vielä vaikka sarjan voittoon saakka. ”Systeeminä ykkössarja on nyt hyvä, koska painepelejä on enemmän. Alempaan jatkosarjaan päätyminen on se, mitä tällä hetkellä ansaitaan. Isossa kuvassa tämä ei kuitenkaan kauteemme vaikuta, työt on vielä kesken”, totesi Friberg.

Muista alueen joukkueista Lempo hävisi kärkikamppailun Oulussa, mutta otti hienosti runkosarjan kakkostilan. Pälkäneen Lukko jatkaa Iskun tavoin alemmassa jatkosarjassa, joten Pirkanmaan paikallispelejä on lopputalveen luvassa!

Runkosarjan sijoitukset ja pisteet ovat:

  1. Oulun Kisko 31
  2. Lempo-Volley 30
  3. East Volley 27
  4. Murikat 27

  1. Isku 22
  2. Pielaveden Sampo 18
  3. Pälkäneen Luja-Lukko 7
  4. PuMa-Volley 6

Sarja jatkuu siten, että neljä parasta pelaavat keskenään ylemmän jatkosarjan kaksinkertaisena sarjana, lähtöpisteillä 3/2/1/0. Neljä huonompaa pelaavat vastaavasti alemman jatkosarjan. Iskun osalta jatkosarja alkanee 28.1. Helsingissä PuMa:a vastaan.

Jatkosarjojen jälkeen pelataan pudotuspelit, joihin selviää ylemmän loppusarjan joukkueiden lisäksi kaksi parasta alemmasta jatkosarjasta.