Pudotuspeleihin pääsyn kannalta tärkeitä pisteitä oli jaossa Pielavedellä 11.2.-24, kun Isku reissasi Sammon vieraaksi.

Pielaveden Sampo – Isku 0-3 (26-28, 25-27, 21-25).

Iskun avaus: Strengell, Fiykov, Ahonen, Koivisto, Bär, Sarajärvi, Mäyrä (l).

Sampo: Lehtimäki, Heiskanen, Ikonen, Laitinen, Räisänen, Huikari, Huttunen (l).

Tasaista oli! Kun Isku sai ensimmäisen erän alussa kotijoukkueen muutaman pisteen kaulan kiinni, niin sitten edettiinkin kaksi erää tasatahtia, molemmat jatkopalloille saakka. Ensimmäisen erän Isku ratkaisi neljännestä eräpallosta, toisessa erässä riitti kolme ratkaisun paikkaa. Molemmat erät päättyivät Sammon virheisiin, Iskun kontrolli riitti sen sijaan riitti ratkaisuun saakka.

Kolmatta erää Isku ei päästänyt enää jatkopalloille saakka. Ottelu päättyi oikeutetusti Fiykovin hyökkäykseen nelospaikalta. Boris Fiykovista on nimittäin kuoriutunut hakkuri, johon Isku voi pelissään nojata. Tänään saldona oli 28/+12 pistettä, ja oikeutetusti kentän parhaan palkinto. Ajoitus ja muu yhteistyö Henri Strengellin passeihin on kehittynyt hyvin kauden aikana.

Iskun yleispelaajista Lauri Bär säesti nostopelinsä ohella 10 pisteellä (+4). Torjuntoja kertyi Iskun tilastoihin vain kuusi kappaletta, joista Ahonen otti neljä ja Strengell loput. Sammon parhaana palkittiin konkariyleispelaaja Lasse Räisänen (13/+6).

Iskun päävalmentaja Petteri Friberg totesi vierasvoiton jälkeen: ”Mahtava voitto! Luotto joukkueen tekemiseen oli alusta alkaen vahva, vaikka eka erä ei parhaalla mahdollisella tavalla alkanutkaan. Suorittaminen parani pelin edetessä. Tyytyväinen olen erityisesti passari-hakkuri -akseliin, mutta myös joukkueen vastaanotto ja puolustaminen olivat hyvällä tasolla.”

Alempi jatkosarja on nyt puolivälissä, kaikki joukkueet kohtaavat toisensa vielä kertaalleen. Taulukon pisteet ovat nyt: Isku 9 / PuMa 8 / Sampo 5 / Lukko 2. Kaksi parasta jatkavat pudotuspeleihin. Seuraavaksi Isku pelaa kotonaan PuMaa vastaan 18.2.-24.