Miesten ykkössarjan kaksi junnupitoista joukkuetta haki kauden avausvoittoa 8.10.-23 Pyynikillä, kun helsinkiläinen Puma-Volley tuli Iskun vieraaksi. Molemmat olivat kärsineet tappion avauspeleissään.

Isku – Puma-Volley 3-0 (25-18, 25-15, 26-24).

Iskun avaus: Passari Strengell, hakkuri Haapakoski, yleispelaajat Sarajärvi ja Henschell, keskipelaajat Kokki ja Ahonen, libero Lehtosalo. Peli kulki lähes koko ajan Iskun hallinnassa, joten vaihtoja päävalmentaja Friberg teki ottelussa vain vähän.

Isku otti vahvan alun Henschelin ässäpitoisen syöttövuoron avulla. Puma kuroi eron kiinni, mutta erän puolivälissä kotijoukkue meni saavuttamattomaan johtoon. Toinen erä jatkui samaan putkeen, Isku hallitsi peliä joka osa-alueella.

Kolmanteen erään Isku tuli hieman löysäillen ja Puma sai onnistumisia. Erä oli tasainen alusta loppuun saakka. Puma pääsi Iskun syöttövirheiden seurauksena eräpallotilanteeseen 24-23. Strengell tarjoili Kokille paterin, jolla peli tasoihin. Seuraavassa pallossa Haapakosken tiikerihaun jälkeen passi nelospaikalle Henschelille. Hurja viistolyönti, jonka Puman libero Joona Katajamäki nosti peliin. Iskun puolella passi uudelleen voimalyöjä Henschelille, joka vielä lisäsi poweria lyöntiinsä, mutta hyvin sijoittunut Katajamäki nosti jälleen pallon ylös. Lopulta rallin päätteeksi Iskun torjunta ratkaisi ottelupallon Iskulle. Kokki päätti ottelun tyylikkääseen ässäsyöttöön, ja kotijoukkue pääsi hyppimään voittorinkiään.

Puma ansaitsee hatunnoston jo ennen sarjan alkua, rohkeudestaan lähteä ykkössarjaan nuorella joukkueella. Ryhmässä on paljon samaa kuin Iskun pojissa 1-2 vuotta sitten. Tamperelaisille on fysiikkaa ja rutiinia tullut sittemmin lisää sen verran, että tasoero oli nyt selvä. Puman nuorille on kuitenkin lupa povata valoisaa tulevaisuutta konkarivalmentaja Ismo Tuomisen luotsauksessa.

Iskun päävalmentaja Friberg oli pelin jälkeen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja peli-iloon, joka oli kadoksissa viikko sitten Oulun reissulla. Lisäksi tiukan kolmannen erän kääntö kotiin lämmitti mieltä.

Vierailta palkittiin parhaana libero Katajamäki. Iskulta palkinnon pokkasi joukkueen tulokkaisiin kuuluva Arttu Ahonen, joka torjui ja hyökkäsi keskeltä päivän tehokkaimman pistesaldon 9 (+8). Puman syöttöjen pääasiallisena kohteena ollut Henscel kesti paineen hyvin, 76% vastaanotoilla. Hänen syöttönsä ja hyökkäyksensä ovat painavia, mutta virheitäkin tuli nyt niin, että tehotilasto jäi nollille. Toinen laituri, vähemmällä voimalla mutta monipuolisemmalla tekniikalla operoiva Sarajärvi kirjasi pisteet 12 (+5).

Iskun pelit jatkuvat ensi viikonlopun tuplapeleillä. Ensin lauantaina 14.10.-23 Pyynikille saapuu vieraaksi paikallisvastustaja Pälkäneen Luja-Lukko, ja sunnuntaina joukkue matkaa Pielaveden Sammon vieraaksi.