Rantaperkiön Isku aloitti miesten ykkössarjakautensa 1.10.-23 Ouluhallissa, Oulun Kiskoa vastaan. Mutta tehdäänpä ensin silmäys alkuasetelmiin.

Isku lähtee sarjaan viime kauden kokoonpanoon pohjautuvalla joukkueella. Lähtijöitä on vain kolme; viime kauden kärkietenijä Antti Taponen avasi juuri liigauransa Akaa Volleyn riveissä. Muita siirtyjiä ovat Eetu Ahonen (Lempo/M1) sekä Aaro Enqvist (AitRi/M2).

Joukkueessa jatkavat Ville Haapakoski, Juho Panu, Niko Lehtosalo, Lauri Bär, Boris Fiykov, Roope Heikkiniemi, Oskari Sarajärvi, Anton Kokki, Lasse Lepola, ja Henri Strengell. Uusia tulijoita ovat Viljami Mäyrä (JyLe), Arttu Ahonen (Murikat), Iskun omista junioreista nostetut Hristo Fiykov ja Paavo Koivisto, sekä Henrik Henschel. Saksalainen, suomalaisia sukujuuria omaava Henrik vietti 2019-20 vaihto-oppilasvuoden Sastamalassa ja parin Saksan vuoden jälkeen palasi Pirkanmaalle, nyt Tampereelle.

Joukkue on edelleen nuori, ainoastaan Haapakoski, Strengell ja Henschel eivät ole enää A-poikaikäisiä. Eikä näidenkään herrojen junnuajoista valovuosia ole. Tämän ikäluokan miehistä armeija ottaa aina omansa, harrastusta haittamaan. Tämän kauden aikana nato-näkkäriä järsii syksyn ajan Lepola, tammikuusta alkaen Lehtosalo.
Iskun joukkueen kapteeni on Haapakoski, varakapteeneina Strengell ja Bär.

Iskun viime vuoden hakkuri Petteri Friberg sai pitkän pelaajauransa päätteeksi kipinän valmennukseen, ja toimii nyt ensimmäistä kauttaan Iskun pääkäskijänä. Apuna hänellä ovat tilastoista vastaava Olli Kattilakoski, fysiikkavalmentaja Marko Panu, sekä Juho Sarajärvi.

Miesten ykkössarjassa pelaa nyt 8 joukkuetta. Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen sijat 1-4 ja sijat 5-8 pelaavat omat jatkosarjansa. Alemman loppusarjan kaksi parasta pääsevät sitten vielä pudotuspeleihin tavoittelemaan ykkössarjan voittoa. Pallo on kauteen lähtiessä hyvin pyöreä, moni joukkue on uudistunut paljon, mukaan lukien rakkaat paikallisvastustajat Luja-Lukko ja Lempo. Ilman isompia ennakkospekulaatioita voidaan todeta vain, että keväällä sarjan paremmuusjärjestys on sitten selvillä.


Avausottelu Oulussa päättyi Oulun Kiskon selvään kotivoittoon 3-0 (25-17, 25-19, 25-19). Päävalmentaja Friberg laittoi Oulussa kauden avaukseen kokoonpanon: Strengell (p), Fiykov (h), Sarajärvi ja Henschel (yp), Kokki ja Ahonen (kt), Lehtosalo (l). Sama seitsikko aloitti kaikki erät. Muutkin reissussa olleet saivat peliaikaa, eniten Bär toisen yleispelaajan paikalla. Pelin kääntäjää ei kuitenkaan löytynyt. Kisko jyräsi alusta loppuun erälukemien osoittamalla teholla, eikä pelin voittajasta käyty ensimmäisten pallojen jälkeen keskustelua.

Päävalmentaja Friberg totesi, että parasta Iskua ei tänään nähty. ”Puolustaminen oli ok tasolla, muutoin tekeminen oli ailahtelevaa pelin joka osa-alueella. Oma syöttö ja hyökkäys ei pysynyt hyvällä tasolla koko peliä. Vastustaja syötti hyvin, ja heidän passarinsa Eeli Kuukasjärvi pyöritti peliä hyvin.”

Iskun parhaana pelaajana palkittiin libero Niko Lehtosalo, kotijoukkueen palkinnon sai hakkuri Veeti Parkkinen. Iskun joukkue palaa nöyränä Pyynikille harjoittelemaan ja valmistautumaan kotiavaukseen, joka koittaa sunnuntaina 8.10.-23 helsinkiläistä Puma-Volleytä vastaan.